Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Ardo A800X

инструкция за Ardo A800xМного италиански перални машини Ardo все още работят. Но тук инструкцията за употреба е загубена или е, но не е написана на руски. Дори ако е необходимо, е напълно възможно да се справите с електронната версия. Така че, например, предлагаме кратки инструкции за Ardo A800X.

Монтаж на машина

Преди работа с машината е необходимо да премахнете не само опаковката от нея, но и 4 предпазни винта и дистанционери. Поставете пластмасови тапи в дупките от тези винтове. След като изберете място за машината, поставете го на ниво, затягайки застопоряващите гайки на краката. Ако неравнете нивото на машината, това ще доведе до шум и износване на вътрешните части.

Важно! Инсталирайте пералнята само в помещение, където температурата на въздуха не пада под 0 градуса.

Преди да свържете машината към водоснабдяването, отворете крана и източете мръсната вода, след което само завийте входящия маркуч. Оборудването трябва да бъде свързано само със студена вода, докато филтърното уплътнение трябва да бъде поставено между крана и маркуча, а същото уплътнение трябва да бъде поставено в другия край на маркуча. При измиване кранът за вода е напълно отворен.

Изпускателният маркуч е свързан към канализационния дренаж, така че горната точка на канализацията да е на височина 60-90 см от пода. Можете да поставите дренажния маркуч директно в канализационната тръба, диаметърът на който трябва да бъде най-малко 40 мм. Затегнете маркуча така, че да не изскочи под натиска на изтичащата вода. Ако възнамерявате да източите вода в банята, закрепете маркуча с държача от комплекта.

Свързването към електричество изисква влагоустойчив контакт с 1,5 мм захранващ кабел. Такъв гнездо трябва да издържа на максималното натоварване, което машината упражнява. От съображения за безопасност на електрическия панел е инсталиран дифавтомат, когато се отстрани окабеляването на шайбата. В допълнение, машината може да бъде свързана към мрежата чрез регулатор на напрежениетокоето ще изглади скоковете.

Не забравяйте! Не включвайте и изключвайте оборудването с мокри или влажни ръце.

Контролен панел и тава

Потребителят комуникира с пералня Ardo a800x през контролния панел, на който има бутони и въртящи се копчета, а именно:

ARDO

 • копче за контрол на температурата на измиване;
 • копче за избор на скорост на въртене;
 • копче за избор на програма;
 • бутон за изключване на отоплението;
 • бутон за спиране на автомобила с вода;
 • бутон за изключване;
 • бутон за намаляване на цикъла на измиване.

Обърнете внимание, че всички програми са номерирани и техните имена са показани на контролния панел.

Тавата за почистване в тази машина е разделена на три части. Най-лявото отделение е за прах, който се консумира по време на предварително измиване. Следващото отделение (в центъра) е за праха, който преминава към основното измиване. Най-дясното отделение е за климатика. Изглежда, че всичко е просто, но има едно НО, когато използвате течен прах, трябва да поставите специален дозатор в отделението за основното измиване и да изсипете праха в него.

прахоуловител в Ардо

Стартирайте измиване

След като разберете целта на всички бутони и къде да излеете праха, можете да пристъпите към първото измиване, което трябва да се извърши без пране и без функция за въртене. Такова измиване ще измие барабана на машината от прах и отломки. За да започнете да миете с пране, първо трябва да го сортирате, да премахнете сложни петна и да го поставите според товара в барабана и след това да продължите според алгоритъма:

 1. включете водата;
 2. поставете копчето на програмата в положение Стоп; не забравяйте, че копчето може да се върти само по посока на часовниковата стрелка;
 3. включете машината в електрически контакт;
 4. изсипете праха в тавата с прах;
 5. изберете необходимата програма, скорост и температура;
 6. дръпнете програмиста към вас, за да започнете измиването; ако машината има бутон за включване, натиснете този бутон;
 7. изчакайте, докато миенето завърши;
 8. отворете вратата на барабана;
 9. изключете захранването;
 10. изключете водоснабдяването.

обслужване

Пералнята Ardo е проектирана по такъв начин, че човек участва възможно най-малко в поддръжката й, все пак трябва да направите нещо, в противен случай оборудването може да се провали. Необходимо е да почиствате филтъра за боклук приблизително веднъж на 3-4 месеца и да проверявате и изплаквате екрана на филтъра веднъж на всеки шест месеца, който се поставя на входящия клапан. След всяко измиване е необходимо машината да се избърсва и проветрява, така че влагата да не се натрупва в нея и да не се образува мухъл. Това са всички събития.

Не можете да миете машината с различни абразивни продукти и продукти, съдържащи киселини и основи. Сапунена вода е най-добра.

Ardo A800xНе забравяйте да оставите отвора за люка и праха отворен след всяко измиване. Понятието прах понякога трябва да бъде напълно отстранено и накиснато в гореща вода, така че изсушеният продукт напълно да се разтвори и да излезе. Ако е време да почистите прашния филтър, направете следното:

 1. Веднага след измиване отворете капачката на капака, която се намира в долния десен ъгъл на предната стена на пералнята.
 2. Поставете плосък контейнер под тапата на филтъра, така че част от него да се побере под тялото на машината.
 3. Развиваме тапата на филтъра и източваме останалата вода в заместен контейнер.
 4. Изваждаме контейнера и след това внимателно почистваме филтъра.
 5. Завиваме щепсела на филтъра обратно и затваряме капачката. Не забравяйте да проверите дали филтърът е затегнат плътно, в противен случай следващия път, когато миете, ще напълните стаята с вода.

И в заключение, напомняме ви, че производителят не носи отговорност в случай на вашето нараняване или повреда на пералнята в нарушение на правилата за безопасност, посочени в инструкциите. Бъдете внимателни!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Юри жури:

  Как да премахнете съда за прах от машината?

 2. Граватар Иля Иля:

  Как да активирате нормалното измиване и предене?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини