Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Ardo A1000X

Ръководство за Ardo A1000XАко се нуждаете от ръководството за употреба на пералня Ardo a1000x на руски език, най-вероятно сте закупили „домашния асистент“ на този модел на европейския монтаж, предназначен за европейския потребител. Руският превод на инструкцията не е прикачен към „европейския“ Ардо, в допълнение, всички надписи на контролния панел също са направени на чужд език. Така че разберете коя дръжка да завъртите и кой бутон да натиснете. Нека се опитаме да поправим ситуацията, като ви предоставим руска версия на такава инструкция.

Подготовка за експлоатация

Повечето потребители, които току-що са закупили пералня, бързат да я свържат веднага, често без знания и опит в тази област. Производителят препоръчва да се свържете със специалист, който ще положи необходимите комуникации и след това да направимонтаж и свързване на пералнята по всички правила.

Не забравяйте, че гаранцията на производителя не се прилага в случаите, когато възникне неизправност поради неправилно свързване на машината.

Основното, което можете да направите със собствените си ръце, е да развиете транспортните елементи. Факт е, че всички подвижни части на машината за по-голяма безопасност по време на транспортиране, са фиксирани със специални дистанционери и привличани от болтове. В някои случаи дистанционите са от външната страна на кутията, а понякога и отвътре. Ако вътре са пластмасови дистанционери, тогава:

 • първо развийте винтовете;
 • след това свалете задния капак на машината;
 • премахнете дистанционерите;
 • поставяме и завиваме капака на място;
 • запушете дупките, които остават от болтовете.

премахване на транспортни елементи

Дистанционерите и болтовете не трябва да се изхвърлят. Ако отново вземете пералнята си някъде, те ще трябва да бъдат монтирани в обратен ред, в противен случай съществува сериозен риск от повреда на вътрешните части по време на самостоятелно транспортиране, което също не се покрива от гаранцията на производителя.

Контролни елементи

Фабричното ръководство за инструкции за машината Ardo a1000x ни дава пълен списък с контролни елементи, които от своя страна са разположени на контролния панел на шайбата. По принцип е интуитивно ясно как да използваме много от тези елементи, но въпреки това е по-добре да разгледаме тази точка по-подробно. Елементи на контролния панел на Ardo, ние ще опишем отляво надясно. Тоест, ще започнем с онези части, които са показани на капака на контейнера за прах и завършваме с контролна светлина.

описание на контролния панел и елементи

 1. Таблица на режимите на пране, които се поддържат от пералнята на този модел. Всички са изброени на капака на дозатора.
 2. Дозаторът е важна част от контролния панел, въпреки че е проектиран много просто. На снимката тя е представена с числото 2.
 3. С помощта на бутона под номер 3 можете да ограничите температурата на водата по време на измиване
 4. Числото 4 ни дава възможност да изключим програмата, докато водата все още остава в резервоара.
 5. Икономичното измиване може да се активира с бутон 5.
 6. Е, шестият бутон служи за изключване на въртенето.
 7. Под числото 7 се намира бутон за активиране и деактивиране на „домашния асистент“.
 8. Цифрата осем показва копчето за превключване на температурата.
 9. Можете да регулирате скоростта на въртене, като използвате копчето под номер 9.
 10. Десетата цифра показва превключвателя на програмата.
 11. И последният в нашия списък, под номер 11, е крушка, която ни казва, че машината е включена.

В пералнята Ardo a1000x инструкцията ни казва характеристиките на програмите за пране, които няма да опишем в съкратената версия на инструкцията. Ако имате нужда от подробности, прочетете фабричната версия на този документ, която сме публикували в края на статията.

Кутия за прах

Приемникът за прах на пералнята на тази марка има най-простото устройство. Формата е правоъгълна, три стандартни отделения. Ако броите отляво надясно, първото отделение е необходимо за накисване на прането.Там трябва да поставите средства само ако програмата включва предварително измиване. Средното отделение е може би най-търсеното, тъй като това е отделът за редовно измиване. Е, третото отделение, което е отдясно, също често се използва, тъй като в него трябва да се постави климатик.

Производителите на пералня Ardo a1000x препоръчват да се използва обезмаслител, който се поставя в основното отделение, което не само защитава части от машината, но и подобрява качеството на измиването.

Започнете да използвате машината

Преди първото измиване производителят препоръчва да започнете еднократно пране без пране. За да направите това, изберете всеки кратък цикъл, добавете прах и изключете функцията за въртене. Всички следващи изстрелвания стартират, както следва:

 1. Проверете дали водопроводът е отворен.
 2. Ако е необходимо, завъртете копчето на програмиста в позиция Стоп.
 3. Със сухи ръце включете машината в мрежата.
 4. Поставете нещата в барабан, като ги сортирате по тегло, вид плат, цвят. Не забравяйте да проверите джобовете, както и самия барабан за чужди предмети.

  Не претоварвайте машината, слагайте прането според таблицата на програмата в пълните инструкции, тя посочва в какъв режим, колко килограма дрехи можете да перете.

 5. Затворете люка.
 6. Поставете почистващ препарат в дозатора за прах.
 7. Завъртете програмния селектор надясно към желаната програма. Не завъртайте копчето наляво, това е забранено.
 8. Задайте температурата на нагряване и скоростта на въртене.
 9. Изберете, ако е необходимо, допълнителна функция.
 10. Натиснете бутона за активиране на програмата.

След завършване на програмата вратата на пералнята се отключва след минута, след това ще бъде възможно да извадите нещата. Машината се изключва не от бутона, а чрез издърпване на щепсела от контакта. Кранът за подаване на вода се затваря веднага.

обслужване

Производителят, разработващ пералня, минимизира поддръжката си. Основната задача на потребителя навреме да го измие и почисти. Изложени на почистване:

 • барабан и резервоар;
 • маншет;
 • кювета за прах;
 • дренажен филтър;
 • обемен филтър.

Тялото на машината може да се избърше с кърпа, навлажнена в мек сапунен разтвор, други химикали и разтворители са забранени. След измиване избършете повърхността на барабана и маншета със суха кърпа, така че да не се образуват мухъл и неприятна миризма.почистване на филтъра в шайбата Ardo

За да измиете филтъра, трябва да го развиете, но само когато в резервоара няма вода. Когато издърпате филтъра, поставете парцал и във всеки случай останалата вода ще изтече. За да почистите резервоара на машината от котлен камък, можете да използвате специализирани инструменти, достатъчно е да извършвате еднократно измиване с такъв инструмент на всеки шест месеца.

Надяваме се, че инструкцията, представена за пералня Ardo A1000X, ще ви помогне да защитите пералнята и да защитите себе си и имуществото си. Ще намерите по-подробна информация в пълното ръководство за инструкции, приложено към тази статия.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Любов обичам:

  Какво означават буквите (в колата ми са под номер 10) "s" и някои други?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини