Всичко за пералните машини

Инструкция за пералня Indesit WISL 85

Indesit WISL 85 наръчникВ пералнята Indesit WISL 85 инструкцията, както и в други машини, е много дълга и съдържа голямо количество полезна информация за всички случаи. Това е добре от една страна, но от друга, потребителят се губи в този масив от информация, като не може да изолира основното. Решихме да пренапишем инструкцията, като по този начин създадохме нейната кратка и обширна версия, оставяйки само основното. Това имаме.

Инсталация без грешки

Само експерт може да инсталира пералната машина Indesit WISL 85 бързо и професионално. За предпочитане е капитанът на оторизиран сервизен център. Но ако внимателно прочетете разпоредбите на инструкциите, тогава имате шанс да го направите не по-лошо, въпреки че ще бъде отделено повече време.

Неправилното инсталиране на пералнята Indesit може да причини повреда, отстраняването на която без капитана вече няма да е възможно.

Нека започнем с разопаковането на пералнята, външната проверка и отстраняването на транспортните болтове. Няма да го описваме подробно, още повече, че вече направихме това като част от публикацията Ръководство за пералня Indesit WISL 82, Нека инсталираме пералнята. Непосредствено преди да инсталирате машината, трябва сериозно да подготвите място за нея.

 1. Ремоделирайте пода, така че да стане по-здрав и гладък, отстранете всички меки покрития.
 2. Разстелете околните елементи от интериора, така че машината да се изправи и все още има някакъв просвет.
 3. Поканете електротехник да направи нов контакт за пералнята. Вземем случая на гнездото, устойчиво на влага, медна жица 1,5 кв. mm, дифавтомат на фаза, задължително заземяване.
 4. Направете вложка във водопровода и инсталирайте тройник или инсталирайте подобен кран директно между входа и смесителя.
 5. Инсталирайте сифон с възможност да свържете дренажния маркуч на пералнята или да организирате отводняването на канализационната тръба.

свързване на дренажен маркуч към сифон

Веднага щом успеете да приготвите всичко, не се колебайте да плъзнете пералнята Indesit WISL 85 и да започнете да я свързвате. Когато движите шайбата, бъдете внимателни, тъй като тежи много, по-добре е да използвате чужда помощ.

Извадете маркучите от специални крепежни елементи и ги изправете. Избягвайте гънки и излишъци. Поставяме гумени ленти на входящия маркуч, след което завиваме маркуча от едната страна към тялото на машината, а от другата към крана на тройника.

Налягането във водоснабдяването трябва да е достатъчно, в противен случай машината няма да работи.

Закрепваме дренажния маркуч към сифона и фиксираме връзката със скоба за маркуч. Проверете целостта на захранващия кабел и щепсела. Ако всичко е наред, можете да свържете машината към електрическата мрежа за първи път и да проверите нейната работа.

Къде да сложа праха?

Включвайки пералнята, не бързайте да натискате никакви бутони. Първо се запознайте с устройството на приемника за прах. Ако правилно зареждате почистващи препарати, качеството на измиването ще се увеличи значително. Тавата за прах се състои от четири отделения.тавичка за прах Indesit wisl 85

 • Първото отделение е необходимо за предварително промиване. Ако не включите режима, който предвижда предварително промиване, не изсипвайте прах в отделение №1.
 • Вторият раздел е универсален и много популярен. В него в повечето случаи се полага прах или гел, защото това е отделението за основно измиване.
 • Третото отделение не е предназначено за прах, излива се в климатик.
 • Четвъртото отделение може да бъде извадено и поставено обратно. В повечето случаи не се изисква, затова се отстранява и отстранява отстрани. Веднага щом трябва да започнете режима на избелване, поставете това отделение в отделение № 1 и след това изсипете белина там.

Има редовен белина, който е предназначен за устойчиви и деликатни материи. Обхватът на последните е малко по-широк.

Стартирайте измиване

Стартирането на измиване не е изненадващо, но първо трябва да се запознаете с контролния панел на пералнята Indesit WISL 85.На фигурата по-долу виждате схематична илюстрация на този панел. В горния ред има шест бутона. Първият бутон, ако броите от дясно на ляво, е бутона за захранване. Вторият бутон е отговорен за стартиране или нулиране на програмата за измиване. Третият и следващите бутони са отговорни за различни допълнителни функции, които се активират от потребителя при необходимост.

схема на контролния панел на пералнята Indesit

Точно под бутоните има три дръжки. Ръководството за пералната машина indesit WISL 85 съдържа описание на предназначението на тези дръжки.

 • Крайният десен копче е най-важното, той е отговорен за избора на режими на пране.
 • Средната дръжка ще ви помогне да изберете правилната температура на водата.
 • Последното копче се използва за избор на скоростта на въртене.

Вляво от бутоните и копчетата са показани индикатори, но на капака на контейнера за прах са показани иконите, които разказват за програмите за пране, налични в арсенала на пералнята indesit WISL 85. Сега описваме началния ред на нашия „домашен асистент“.

 1. Намираме горния ред бутони на контролния панел и натискаме най-десния, като по този начин включваме пералнята.
 2. Сортираме прането и го поставяме в барабана, като не надвишава максималната стойност на товара. Най-добре е машината да се зареди наполовина, не повече, но не по-малко.
 3. На следващо място, започваме да усукваме крайния десен копче, избирайки желаната програма за пране.
 4. Централното копче избира температурата на водата.
 5. Завъртете най-лявото копче, за да настроите скоростта на въртене.
 6. Отворете тавата с прах и добавете почистващ препарат с балсам.
 7. Натиснете бутона „старт“ и стартирайте измиването.

Тогава машината сама ще направи всичко, трябва само да изчакаме резултата и след това да окачим прането, за да изсъхне. За първи път е по-добре да изгоните прането без пране, така че вътрешността на новата машина да се измие от боклука и машинното масло. След това можете да миете както обикновено, без ограничения.

Ние се грижим за "домашния помощник"

избършете маншета на люка след измиванеЗа пералнята Indesit WISL 85 инструкции, съдържа ясна препоръка относно грижата за „домашен асистент“. След приключване на измиването е необходимо машината да изсъхне добре вътре. Ако можете да се отървете от всички влажни вътрешни повърхности от влага, като ги избършете с кърпа, тогава дюзите, вътрешните стени и дъното на резервоара ще останат мокри. Съответно, ако останат мокри твърде дълго, там ще започне гъбичка и машината ще започне да излъчва неприятна миризма.

Като цяло се държим така. Ако в помещението, където се намира машината с висока влажност на въздуха, тогава след измиване е необходимо широко да се отвори люкът и като цяло издърпайте приемника за прах и го поставете отстрани. Ако влажността е умерена, просто отворете люка. Така машината ще изсъхне доста ефективно. Понякога почистете филтъра за прах от замърсяване и проверете филтъра за потока на екрана на всмукателния клапан около веднъж годишно, той също може да се запуши.

Ако вашата пералня Indesit WISL 85 вече има неприятна миризма и вътре се виждат следи от плесен, започнете измиването със специален препарат против гъбички за перални машини.

Е, всичко, което искахме да изложим в съкратените инструкции за миещата машина Indesit WISL 85, изложихме. Както обещахме, ние включихме в него най-основните разпоредби. Ако нещо остава неясно или представената информация ви се струва непълна, прочетете оригиналните инструкции по-долу. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Иля Иля:

  По време на работа машината спира и 2 и 4 индикатора (зелено) мигат, а ключалката бързо мига в червено.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини