Всичко за пералните машини

Индикатори за съдомиялна машина Bosch

Индикатори за съдомиялна машина на BoschСъвременните модели на съдомиялни машини предоставят различни индикатори, които улесняват работата и я правят ясна и проста. Индикаторите под формата на LED крушки са не само източник на информация за процеса на миене на съдове, но и възможни неизправности. В тази статия решихме да поговорим за показатели на съдомиялните машини на марката Bosch.

Описание на индикаторите

Индикаторите в съдомиялните машини са разположени на контролния панел, който е разположен или в горната част на предната страна на машината, или в края на вратата в горната част. За всички модели съдомиялни машини Bosch се използват следните индикаторни символи, както е показано на снимката.

Индикатори за съдомиялна машина на Bosch

 • 1 - индикатор за измиване (изтеглена четка);
 • 2 - индикатор за края на измиването;
 • 3 - индикатор за водоснабдяване;
 • 4 - индикатор за наличието на сол;
 • 5 - индикатор за наличието на средство за изплакване.

В модели съдомиялни машини с индикатори на дисплея могат да бъдат оборудвани с режими на пране, както виждате на снимката по-долу:

Индикатори за съдомиялна машина на Bosch

 • индикатор 1 съответства на избор на температура в диапазона 65-750С;
 • индикатор 2 съответства на програмата за автоматично измиване;
 • индикатор 3 - избор на температура в диапазона 35-450С;
 • индикатор 4 е икономичен режим на пране при 500С;
 • индикатор 5 - бързо измиване при 450С;
 • индикатор 6 - предварително изплакване.

В допълнение към изброените в съдомиялни машини на Bosch с дисплей има и индикатор за време. В някои модели допълнителните функции са оборудвани и с индикатори, напр. функцията Hygiene Plus се обозначава с бебешка бутилка, а функцията за допълнително сушене се обозначава с вълнообразни линии със знак плюс.

За ваша информация! В долната част на вратата на съдомиялната машина има индикатор, който е проектиран като червена точка на пода, той информира, че машината работи.

Индикаторни лампи

греда на пода в съдомиялната машина BoschВъв вградените съдомиялни машини на Bosch, в които контролния панел е разположен в края на вратата, индикаторите изгасват при затваряне. В машини с отдалечен панел някои индикатори светват по време на работа на машината. Такива индикатори включват лампи за режим на пране. В края на програмата светва индикаторът „Край“, а червеният лъч на пода, напротив, изгасва.

Когато индикаторът "Четка" е включен, това означава, че процесът на измиване е в ход, Ако индикаторът за сол светва, това информира потребителя, че солта е изтекла в резервоара за йонен обменник, тя трябва да се напълни.

Важно! Ако има сол в йонообменника, но индикаторът за сол все още е включен, опитайте да смесите солта, най-вероятно проблемът ще бъде отстранен.

Изплакването на индикатора за средство за изплакване също показва, че продуктът е изчерпал. Лампата ще изгасне, ако в отделението се добави препарат за изплакване.

Светодиодите мигат: декриптиране

В случаите, когато един от индикаторите на съдомиялната машина на Bosch мига, трябва да потърсите проблем и неизправност в машината. Тя може да бъде както сериозна, така и проста, лесно разрешима. Много често потребителите се обръщат към masКогато лампичката за подаване на вода („кран“) мига, индикаторът „Край“ може да светне едновременно. В този случай, като правило, съдомиялната машина може да не реагира на натискане на бутони, възможно е бръмчене на работеща помпа, водата не тече. Вероятните причини, когато сензорът за подаване на вода мига, могат да бъдат:

 • кранът за водоснабдяване е изключен - рядко се случва, когато кранът е просто забравен за отваряне или по време на измиване водата е била изключена към къщата;
 • вентилът за пълнене се е счупил, така че водата не влиза в машината;
 • има неизправност в пулта за управление, изгаряне на контакт;
 • работил aqua stop система след като водата влезе в тигана.

Друга неизправност възниква, когато сензорът „четка“ мига, докато машината не мие, но чувате как помпата работи, когато водата се изпомпва. В този случай експертите препоръчват да проверите дали Aqua Stop е работил. Можете да опитате да наклоните машината малко настрани, така че водата да изтича от тигана, след което рестартирайте програмата.

В някои случаи две светлини на панела могат да мигат наведнъж. Например сензорът за средство за изплакване мига и индикаторът за помощ за изплакване мига, при условие че има средство за изплакване, водата влиза в машината и миенето не започва. В този случай майсторите предлагат да се провери циркулационната помпа и водоснабдителната система, но е възможно само да се каже точната причина, поради която индикаторите мигат след задълбочена диагноза.

Обърнете внимание! Сензорите за водоснабдяване, препарат за изплакване и сол не са показатели за грешки в случай на повреда.

По този начин само майсторът може да диагностицира точната причина, поради която индикаторите на съдомиялната машина на Bosch мигат или светят. В някои случаи лапите трябва да изгорят, защото това е предвидено от програмата. Но когато машината спре да мие чинии и спре, трябва да разглобите съдомиялната машина, за да отстраните проблема. Затова внимавайте, прочетете инструкциите, преди да се паникьосвате и направете нещо.

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Юра юра:

  Благодаря ви Обясниха всичко съвсем ясно и кратко.

 2. Граватар Катя Катя:

  Топлата вода спря да работи, заради какво?

 3. Граватар Валя Валя:

  Благодаря ви, всичко е достъпно и ясно обяснено.

 4. Граватар Гуля таласъм:

  Благодаря много помогна 🙂

 5. Gravatar Anonymous аноним:

  Когато сензорът "четка" мига, неизправността се оказа неправилно зареждане на листа от фурната (положение, както във фурната).

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини