Всичко за пералните машини

Индикаторът на крана на съдомиялната машина е включен

Индикатор за съдомиялна машина BoschПравилно работещата съдомиялна машина на Bosch може в един не толкова фин момент да започне да се свързва или да спира напълно, като уведомява потребителя за неизправност само по един начин - светещият или мигащ индикатор „Кран“.

Този проблем е доста пестеливо описан в инструкциите за съдомиялни машини на Bosch, затова решихме да разгледаме по-подробно този „симптом“ на неизправността, като го посветим и на повредите, които пораждат тази статия.

Причини за активирането на този индикатор

Ако вярвате на инструкциите за съдомиялната машина на Bosch, тогава Индикаторът „кран“ светва или мига, ако подаването на вода в съдомиялната машина е затруднено или липсва, Доста суха характеристика, като се има предвид, че трябва да установим точно разбивката, която предизвика активирания индикатор. Какви провали всъщност пораждат тази грешка?

 • Запушен филтър пред всмукателния клапан.
 • Клапанът за пълнене не работи.
 • Изпускателният маркуч не е свързан правилно, което води до оттичане на вода.
 • Активирана е системата за защита от теч Aqua Stop.

Ако имате проблеми с разпознаването на индикатори и обозначения в съдомиялната машина, можете да прочетете за това в едноименната статия. Да се ​​объркаш в този въпрос е съвсем просто, което от своя страна ще доведе до приемането на неправилни решения, така че прочетете тази информация.

Във всеки от горните случаи индикаторът "Crane" може да се държи по различен начин. Ако входящият филтър е запушен и водата или не попадне в машината или се налива много бавно, този индикатор може или да изгори, или да мига. Ако входящият клапан не работи, тогава индикаторът най-често свети. По време на самооттичане индикаторът „Кран“ почти винаги мига, същото му поведение се наблюдава и при активиране на системата за защита от течове. Какви са тези неизправности и как да ги отстраним, нека да го разберем!

Обърнете внимание! Ако възникне неизправност в съдомиялните машини на Bosch, може да светне не само индикаторът "кран", но може да се появи и код за грешка.

Проблеми с водоснабдяването

Ако индикаторът „Faucet“ светне, има вероятност да има проблеми или с входящия филтър, или с всмукателния клапан. Ако този модел на съдомиялна машина на Bosch има дисплей, машината може също да показва грешка E01. Какво трябва да се направи?Индикатор за съдомиялна машина Bosch

 1. Изключете крана на тройника, за да предотвратите навлизането на вода в машината.
 2. Ако има допълнителен филтър за поток върху маркуча, той трябва да се развие, разглоби и старателно почисти от воден камък и мръсотия.
 3. След това трябва да извадите маркуча на входа, да извадите стандартния филтър за потока (инсталиран на входа на съдомиялната машина), да го почистите и изплакнете.

Ако горните стъпки не разрешат проблема, ще трябва да проверите пълнещия клапан. Първо трябва да премахнете долния декоративен панел от съдомиялната машина на Bosch. От предната лява до самата дъна ще видите пълнителен клапан с два контакта и проводници, които отиват към него. Разединяваме проводниците, въоръжаваме се с мултицет и проверяваме съпротивлението. Ако вентилът за пълнене не е в ред, той трябва да бъде сменен. Можете да прочетете повече за неизправностите във водоснабдяването в статията Няма вода, която влиза в съдомиялната машина.

Самостоятелно източване

Индикаторът „кран“ може да „показва признаци на живот“, ако дренажният маркуч не е правилно свързан към канализацията. Изглежда, как изтичането влияе на потока вода в съдомиялната машина? Оказва се най-пряката връзка. Когато в съдомиялната машина се изтегля вода и тя непрекъснато преминава по гравитация към канализацията, управляващият модул може да разпознае това явление като невъзможност за изтегляне на вода до желаното ниво. След това индикаторът “Crane” започва да мига и машината спира да работи.

Почти във всички случаи възникват проблеми със самооттичането в съдомиялни машини, които работят в последно време. Защо водата изтича от съдомиялната машина? Тъй като не е правилно свързан към канализацията. Спрете миялната машина незабавно и направете нормална връзка. Можете да прочетете как да направите това правилно в статията. Как да свържете съдомиялна към водоснабдяването и канализацията?

За ваша информация! Проблем с неправилно свързан маркуч за източване можете да поправите сами за 10 минути.

"Аква спирка" проработи

aquastop в съдомиялни машини BoschАко съдомиялната машина на Bosch е оборудвана със система за защита от течове, много вероятно е тази система да е работила. Когато се задейства „Aqua stop“, съдомиялната машина автоматично изключва водата, като често дава системна грешка с определен код. Кодът за грешка може да не се появи, но индикаторът „Crane“ със сигурност ще мига. Какво да направите в тази ситуация е описано в статията. Маркуч за съдомиялна машина Aquastop, прочетете го и всичко ще ви стане ясно.

В заключение, горещият или мигащ индикатор "Crane" на съдомиялни машини на Bosch най-често показва неизправност. Каква е природата на тези неизправности и причините за тях, се опитахме да разгледаме в рамките на тази статия. Надяваме се тази информация да ви бъде полезна, късмет!

   

44 коментара на читателя

 1. Граватар Андрей Андрю:

  Благодаря за статията. Въпреки това, изправен пред същия проблем, той започна да търси отговор в Интернет и установи, че е доста популярно да съветва да се налива до 10 литра вода в работната камера на машината.
  След като проверих, почистих филтрите и не постигнах нищо с това, реших да използвам и този съвет. Налях вода в колата (около 4 литра попадна в моята) и я включих.
  Машината (модел Bosch spv-63m50ru) все още работеше! И сега работи без провали.

  Възможно ли е да се получи техническо обяснение за този шаманизъм?

  • Граватар Светлана Светлана:

   Може би, поради водата, някаква изкривена плувка заседна?

  • Граватар Сергей Сергей:

   Благодаря за съвета - помогна!

  • Граватар Юра юра:

   Почисти филтъра, не помогна. Видяхме съветите на Андрей, решихме да се възползваме от препоръката. Изля 6 литра вода в съдомиялната машина, включи еко програмата, всичко се получи. Кранът излезе. Всичко работеше както преди!

  • Граватар Илона Илона:

   Благодаря ви! И ми помогна! 🙂

  • Граватар Евгений Юджийн:

   Налейте вода директно в машината? Просто имам същия проблем, вече не знам какво да правя.

 2. Граватар Максик Maxik:

  И добавих кран, понижих налягането на водата на входа и ето, тя работеше

 3. Граватар Вячеслав Вячеслав:

  В моята миялна машина Bosch светва индикаторът на крана. В моя случай причината беше незатвореният капак на отделението за пълнене на сол! След като напълниха със сол, те забравиха да затворят този капак и водата от него влезе в тигана, което доведе до грешка в крана. Той затвори капака - индикаторът на крана изгасна и съдомиялната машина започна да работи! Ако имате същата ситуация - проверете плътността на капака за пълнене със сол и чак тогава всички други причини.

 4. Граватар Игор Игор:

  Моля, помогнете със следния проблем. Програмата стартира на Bosch 50e90, машината работи, но стига до етапа на изплакване и изсушаване, след което кранът светва. Машината се изключва / включва и отново всичко е наред. Програмата стартира, но спира на етапа на изплакване и изсушаване.

  • Граватар Инга Инга:

   Имам същото нещо, Игор, какво имаше?

  • Граватар Александър Александър:

   Успях частично да заобикаля този проблем: машината се изтрива на 70 градуса и след 48 минути тя започва да се изплаква горещо и кранът светва. Прехвърлям колелото за режим на нулиране (нулиране). На екрана се показва 0, машината спира.След това го пускам в нормално изплакване и изключвам и включвам машината. 18 минути светва на екрана и машината прави студено изплакване, но завършва цикъла и съдовете са чисти.

 5. Граватар Юлия Джулия:

  И аз имам такъв проблем. Успяхте ли да го разрешите?

 6. Граватар Виктор победител:

  Машината постоянно източва вода, на 70 градуса, дори и да няма вода, това помага да се изключи от мрежата, рестартирането не помага!

  • Граватар Владимир Владимир:

   Нищо не помогна. Или може би това е проблем с десетте? Забелязахме, че вътре нищо не се затопля.

 7. Граватар Владимир Владимир:

  Имаме абсолютно същия проблем като в последните коментари. Кой успя да реши проблема?

 8. Граватар Сергей Сергей:

  По същия начин! Отпишете се, кой успя да реши проблема?

 9. Граватар Максим максима:

  Може би тази статия ще ви помогне: Съдомиялната машина постоянно изтича водата

 10. Граватар Катерина Катрин:

  Живея сама с две деца. Съпруг камион. Оттогава има много ястия най-младият се научава да готви. Дадоха ни това чудо. Създадена. Измийте съдовете 3 пъти и индикаторът се включи. Бях нервен. Мисъл съсипана. Прочетох статията. Изтласкан от стената. Почистих филтъра и изсипах вода. И ето, ето! Тя спечели!

 11. Граватар Татяна Татяна:

  Добър ден Двигателят за източване се включва, бръмчи за 2-3 минути, изключва се, заглушава, след което отново се включва. „Сол“, „Средство за изплакване“ е включено и „кранът“ мига. Освен това, ако го отворите, той продължава да бръмчи. Преди това тя спря да работи. Вече се случи, когато септичната яма се напълни, вие я изпомпвате и всичко работи, но сега това не помогна. Водният връх също не помогна. Машината не реагира на бутоните, сякаш е окачена. И сега изобщо не се включва Помощен съвет.

  • Граватар Наталия Наталия:

   Добър ден Татяна, успяхте ли да разрешите проблема? Имам същото нещо и сега.

 12. Gravatar Gopher черна американска змия:

  Вода изтича в тигана

 13. Граватар Александър Александър:

  Изключете съдомиялната машина, завъртете я на гърба си, развийте 2 винта, извадете тигана, изплакнете, уверете се, че няма течове в системата на маркуча, проверете контактите на модулите. Сглобете в обратен ред. Да мие съдовете!))

 14. Граватар Сергей Сергей:

  Игор, Инга, Джулия, успяхте ли да разрешите проблема? Моля, информирайте каква е причината.

  • Граватар Людмила Людмила:

   Просто се натъкнах на този проблем. Тя беше виновна, не забеляза, че вратата опира в черпака и изобщо не се затваря. Измих чиниите, но не изключих, а само мигнах с бутона за докосване, не отговорих на нито една операция. Съпругът ми почисти маркучите, проучих проблема. Почистена, включена - мига. Ядосан. Вечер, а утре на работа. Със сила натиснат на мястото си и всичко, светлината угасна, колата работи!

 15. Граватар Сергей Сергей:

  Помощта за пълнене с вода (2 литра) и нулиране на бутона за стартиране, за да се задържи 3 секунди.

 16. Граватар Владимир Владимир:

  Благодаря на коментаторите. Кранът мига. Е, мисля, че всичко, машината трябва да бъде сменена. Имам го вграден. Днес реших да го извадя. Започнах да търся къде е този тиган с плувка. Не е намерено. Отново в Интернет. Имам статия. И най-важният коментар от Александър, как да стигнем до палета. Накланям веднага машината и локвата на пода. Ясно е, че от там. Някаква гнила вода. Не е прясно. Той изтича всичко. Не потърсих как се отстранява палета. Стартира 45 градуса. Ще изчакам един час и ще видя. О, и между другото, веднага щом водата се изля и сладурният кран спря да мига.

 17. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ви много за съветите! Наистина, заля водата, включи и спечели!

 18. Граватар Джума Джума:

  Включвам 70 gr. Измива съдовете, но след час или след изсушаване кранът се включва и не се рестартира. Остава вода в тигана. Това е било няколко пъти. Известно време след като извадих чиниите, пренаредих 50 Eco. Печелеше измит и изсушен. Погледнах филтъра всичко е наред и чисто.

 19. Граватар Марина яхт клуб:

  Почти нов автомобил е включен индикаторът Crane. Тя обаче не изцеди водата. В предишния автомобил няма индикатор (не Bosch). Но понякога тя също не изцеждаше. Обикновено в същото време затварям шайбата, стартирам режим "Изплакване" и проблемът беше напълно отстранен. Помогна с Bosch!

 20. Граватар Алекс Алексей:

  Добър вечер Вчера купих първата съдомиялна в живота си. Свързани, изтеглени, стартирани.Работи известно време, след това три пъти скърца и това е всичко. Отварям, индикаторът за докосване е включен. А в зоната за източване има вода и не заминава. Помощ съвет, какво да правя? Или да я заведете обратно в магазина?

  • Граватар Вася Вася:

   Ако проблемът е в самата машина, тогава определено бих се опитал да я върна.

  • Граватар Александър Александър:

   Не може да се източи. За да проверите маркуча за източване в кофа ...

  • Граватар Татяна Татяна:

   Имам същия проблем. Новата машина не се източва и индикаторът на крана светва. Разбрахте ли каква е причината?

 21. Граватар Лена Lena:

  Индикаторът за „сушене“ започва да мига, когато зарежда мръсни съдове и натиска „Старт“. В паника! Включваше и изключваше няколко пъти. Същият резултат. Прочетох коментарите. Страшно: или нагревател, или температурен датчик, или нещо друго. Хареса ми най-лесният начин да отстраня проблема в коментарите: задръжте бутона Старт за 3 секунди. Задържах 5 за всеки случай: това е! Колата работи! Успех на всички!

 22. Граватар Лена Lena:

  Добър ден Почти същия проблем! Индикаторът кран, средство за изплакване, сол светва. В машината и сол и изплакване е! Проблемът е, че машината не се изключва. И 3 сек. Стартирането не се претоварва 🙁 Какво да правя?

 23. Граватар Сергей Сергей:

  Ако работата на машината е прекъсната с посочване на крана, препоръчвам да проверите напрежението в електрическата мрежа. Имах напрежение от 184 волта и машината спря да работи, преди да стигне до края на цикъла. Смених фазата на по-силна и всичко работи добре.

 24. Граватар Алекс Алекс:

  Съпругата ми накисна много мръсни съдове в почистващ препарат Fairy тип и след това, без да изплаква, просто изсуши напоените съдове - сложете ги в съдомиялната машина на 70 градуса 🙂 След 25 минути. пяна и гореща вода се изкачиха от колата. Кранът мига (машина на Bosch). Не мислех, че остатъците от перилния препарат могат да дадат толкова много пяна. 12 часа са сухи - кранът мига както преди. Очевидно трябва да стигнете до палета.

 25. Граватар Ина Инна:

  Съдомиялна машина BOSCH. Не се стартира нито една програма. Натискам бутона за захранване, ECO програмата светва, други програми не реагират. Започвам този IVF, колата работи, но вратата не е заключена. Какво има, помогни ми да го разбера?

 26. Граватар Серг Сердж:

  Благодаря за съвета! 10 литра вода в работната камера! И започнете. И работи.
  Съдомиялна машина Bosch. Имаше прекъсвания в доставката на вода. Кранът се запали. И приемът спря. Почистих филтрите - не помогна. Издух akvastop - не помогна. След време намерих съвет за 10 литра.
  Благодаря много.

 27. Граватар Валера Валера:

  Промъквам се за кран и не се изключва от само себе си, бръмчи. Почистих филтрите, водата се оттича. Но бутонът не може да бъде изключен.

 28. Граватар Валера Валера:

  Благодаря, помогна! Почистих филтъра, изсипах 6 литра вода, настроих ECO режим, всичко работи!

 29. Граватар Станислав Станислас:

  Хора, кажете ми! След измиване отварям вратата, а таблетът е почти цял на рафта на горната кошница за съдове. Т.е. това е просто изплакване с вода Каква може да е причината? Благодаря ви предварително!

 30. Gravatar Anonymous аноним:

  Той изнесе машината, наведе се напред, просто погледна и спечели!

 31. Граватар Алекс Алексей:

  Кранът стартира и машината виси, не се изключва, не се претоварва. Напълнен с вода до ръба, изключен от бутона и след това спечелен. Благодаря за съветите за водата.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини