Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit WISL 82

инструкции за шайбата (първо)Инструкцията за експлоатация е първият помощник на новосъздадения собственик на пералнята. Преди да започнете да използвате "домашния помощник", трябва внимателно да го прочетете. Инструкциите за някои перални машини обаче просто не могат да бъдат прочетени. Или са преведени твърде грубо, или са пренаситени с информация, така че основните данни се губят. Решихме да пренапишем инструкциите за работа на пералнята на тази марка, само за да улесним разбирането на съдържанието й, надяваме се това да ви помогне.

Ще инсталираме правилно

Е, новата перална машина Indesit WISL 82 е доставена, отваряме опаковката. Опитайте се да отворите кутията по-внимателно, изведнъж пералнята не работи. Колкото по-внимателно отворите кутията, толкова по-лесно ще бъде да опаковате машината обратно. След това направете следното:

 1. Проверете пералнята за драскотини, вдлъбнатини или други повреди. Отворете люка и проверете големия ластик (маншет). Проверете контейнера за прах, така че да няма повреди външно или вътрешно.
 2. Проверете контролния панел. Селекторът и бутоните на програмата трябва да са цели. Ако се установят повреди, трябва незабавно да уведомите продавача.
 3. На задната стена на тялото на машината, около сервизния люк, намерете четирите транспортни болта и внимателно ги развийте. Затворете получените отвори с тапи.

Не губете транспортните болтове. В бъдеще те могат да бъдат необходими за самостоятелно транспортиране на машината.

извадете транспортните болтовеСега трябва да намерите подходящо място за инсталиране на пералнята. Инструкциите за експлоатация на пералнята на тази марка сочат, че мястото трябва да е подходящо. Какво означава това?

 • Основата под пералнята Indesit WISL 82 трябва да бъде възможно най-силна. Така подът преди монтажа трябва да бъде укрепен.
 • Стените на калъфа не трябва да се допират до други интериорни елементи (празнината трябва да бъде най-малко 1 см).
 • Точките за свързване на шайбата към водопроводната, канализационната и електрическата мрежа трябва да са в непосредствена близост до сградата (в идеалния случай 1-1,5 метра).

След като можете да подготвите подходящо място, можете да продължите с инсталацията. Научете повече за това как се прави. Направи си сам монтаж и свързване на пералня, можете да прочетете в едноименната статия, публикувана по-рано на нашия уебсайт. Ако имате проблеми със свързването на машината, използвайте услугите на професионалист.

След като сте свързали „домашния помощник“, направете правилно един цикъл на измиване. Това трябва да се направи, за да се почисти вътрешността на машината от моторно масло и евентуално някакъв боклук, който може да попадне в червата на оборудването по време на монтажа. Как да го направя?

 1. Отворете контейнера за прах и изсипете малко прах за пране в средното отделение.
 2. Затваряме приемника за прах и след това, използвайки специалното копче за избор на програма, настройваме всеки дългосрочен режим при температура, близка до кипене - 90 градуса. В същото време спалното бельо не може да се вкара в барабана.
 3. Чакаме приключването на измиването и това е всичко, машината е готова за употреба в нормален режим.

Къде и как да излеете почистващи препарати?

Ако ви интересува качеството на измиването, научете не само как правилно да разпределяте почистващите препарати, но и как да ги разпределяте вътре в приемника за прах. Ако отворите тавата с прах, ще видите, че има три основни отделения и едно допълнително, което може да бъде инсталирано според нуждите. Ще броим отделенията отляво надясно.

 • устройство за събиране на прахПървото отделение, което се намира отляво с ръба, е предназначено за предварително измиване. Ако избраната от вас програма не включва предварително измиване, не е необходимо да наливате там прах.
 • Второто отделение, което е разположено в средата, е предназначено за основното измиване. Там изсипваме прах или наливаме течен лек във всички случаи.
 • Третото отделение, което се намира от дясната страна на ръба, е необходимо, за да се излее там омекотител за тъкани и други подобни добавки.
 • Четвъртото отделение е монтирано директно в отделение № 1 и е необходимо, ако възнамерявате да използвате белина при пране.

Не забравяйте! Агресивните избелвания могат да съсипят тъканта.

Не изсипвайте прекалено много прах. В този случай остатъците му ще замърсят приемника за прах и ще запушат дюзите на пералнята. Инструкциите на Indesit WISL 82 съдържат забрана за използване на прах за пране на ръце. Всички знаят тази позиция. Но бихме искали да добавим сами, че трябва да обърнете внимание на качеството на пудрата. Колкото по-добре се разтваря прахът и колкото по-малко праши, толкова по-добро измиване ще осигури.

Ако трябва да започнете предварително предмиване, уверете се, че отделение 4 е премахнато. Ако трябва да започнете само с избелване, след това поставете отделение 4. В средата на това отделение е монтиран малък буркан, в който да избелите. След това можете да затворите приемника за прах и да включите програмата.

Програми и функции

Инструкциите за Indesit WISL 82 съдържат описание на всички програми и функции, поддържани от устройството. Всяка програма се използва в нейния случай, в зависимост от нещата, заредени в барабана, от това колко са мръсни неща и други параметри. Нека да разгледаме тези програми по ред.

 1. Памук, първи режим при висока температура 900В. Измийте много мръсно бяло памучно бельо. При изпълнение на програмата първо се стартира предварително измиване, след това основно измиване, след това изплакване и въртене. Добавете прах и балсам. Време за изпълнение 137 минути.
 2. Памук, втори режим на 900В. Тя се различава от първата само по липсата на предварително измиване и възможността за избелване и всичко е точно същото. Времето за изпълнение е 120 минути.
 3. Памук, трета програма на 600В. Тя е по-търсена, тъй като се използва, когато е необходимо да се измие бял памук или смесено бельо, както и твърдо оцветени предмети със силна и средна степен на замърсяване. Програмата включва основно измиване, изплакване и предене, възможно е избелване. Можете да добавите климатик. Времето за изпълнение е 105 минути.
 4. Памук, четвърта програма на 400В. Тя се различава от третия режим само по температура на водата. Тази разлика обаче е значителна, тъй като в този режим могат да се мият дори оцветени цветни елементи, но леко замърсени. Време за изпълнение 72 минути.
 5. Памук, пети режим на 300В. Пълен аналог на четвъртата програма. Разликата е само в температурата и, като следствие, в качеството на измиване. Инструкцията препоръчва използването на този режим само за силно проливане на цветни неща. Време за изпълнение 65 минути.
 6. Синтетика, шеста програма на 600С или при 400В. Тук можете да изберете температурата на измиване. Режимът включва основното измиване с добавяне на прах и балсам, изплакване, деликатно въртене. Подходящ за пране на силно замърсени синтетични дрехи със силен цвят. Времето за изпълнение е 77 минути при шестдесет градуса и 62 минути при четиридесет градуса.
 7. Синтетика, седма програма на 500В. Основна програма за измиване, изплакване, нежно въртене. Добавете прах и балсам. Изтриваме значително замърсени, добре оцветени дрехи. Време за изпълнение 73 минути.
 8. Синтетика, осма програма на 400В. Той е подобен на предишния с единствената разлика, че можете да перете само леко замърсени, но всякакви цветни синтетични дрехи. Време за изпълнение 58 минути.

За ваша информация! Всяка от горните програми за синтетично пране ви позволява да включвате стоп функции с вода и деликатно избелване.

 1. Синтетика, девета програма в 300В. Можете да перете всякакви цветни дрехи. Функцията за избелване не работи. Време за изпълнение 30 минути.
 2. Вълна, десета на 400В. Тази програма включва всички същите етапи на измиване с възможност за спиране с вода. Вълнени или смесени предмети могат да се перат. Може да излее климатик. Време за изпълнение 50 минути.
 3. Деликатни материи (коприна, вискоза и др.), Единадесетата програма на 30 градуса. Той е подобен на предишния с изключение на температурата на измиване и предене. Завъртането не е възможно в тази програма.

В допълнение към горните режими на пране, пералнята Indesit WISL 82 включва частични програми, които могат да бъдат активирани, ако е необходимо. Това е изплакване, деликатно изплакване, въртене, деликатно въртене и изтичане. Също така, ако е необходимо, ще бъде възможно да се използва една от функциите: избелване, лесно гладене, допълнително изплакване, изключване на въртене.

Други режими и старт на измиване

Е, разбрахме програмите, сега накратко как да започнем измиване. Първо трябва да натиснете бутона "захранване" (голям бутон, който изобразява вертикална пръчка). Ако всичко е нормално, тогава всички светлини ще се включат, след което угаснат. Само светлината до бутона за захранване ще мига. След това правим следното.

 • Зареждаме предварително сортираното пране в машината и затваряме люка.
 • Включете селектора на програмата и намерете желания режим на пране.
 • Завъртете селектора за температура и изберете желаната температура.
 • Отворете контейнера за прах и добавете почистващ препарат и балсам.
 • Натискаме бутона Старт / Нулиране, задържайки го 2 секунди и измиването ще започне.

Indesit WISL 82 ви позволява да активирате специална програма, която традиционно е много популярна от потребителите - ежедневно измиване 30 минути. С него можете бързо да освежите леко замърсените дрехи, без да харчите допълнително време, електричество и вода.

Не забравяйте да следвате машината

Когато работите с „домашен асистент“, не забравяйте да наблюдавате техническото му състояние, за да може в бъдеще неочаквана повреда да не ви извади от обичайния коловоз на домашния живот. Първо, затворете крана за тройник след всяко измиване, така че водната система на машината да не се износва. Не забравяйте да избършете и измиете маншета на люка и други гумени ленти на пералнята. Изваждайте и изплаквайте периодично съда за прах, така че остатъците от прах да не изсъхват върху вътрешните му повърхности.

местоположение на филтъра за прах

За да предотвратите образуването на мухъл вътре в шайбата, не затваряйте плътно вратата на люка след измиване. Най-малко веднъж на 6 месеца отстранете долния преден панел на пералнята, за да почистите боклучния филтър. Обикновено се получава голямо количество различни мръсотии и дребни предмети, от нишки и шпули, до монети и щипки за хартия. Проверявайте входящия маркуч веднъж годишно. Ако откриете пукнатини по него или започне да тече, сменете тази част незабавно.

Така че ние се опитахме да прегледаме най-важната информация, съдържаща се в инструкциите за шайбата Indesit WISL 82. Ако трябва да изясните някои точки, можете да прочетете оригиналните инструкции, приложени към тази публикация. Успех

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Иван Иван:

  Добър ден. Имам този проблем с пералнята Indesit wi82. Слагате режим на миене 4, вода 40 градуса, UBL е включен, налива се вода. И тогава всичко се слива малко. След 3-5 секунди започва да се мие. Но веднага завърта копчето за избор на програми. Селекторът има три точки на спиране, нулиране. И така, дръжката се върти, прането е включено. Изключи бутона за захранване, постави го на нулирането, включи го и всичко се повтори. Две рестартирания на стоп не се изключват, едно горно нулиране работи. Индикаторът на люка и мощността не мига. Каква е причината?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини