Всичко за пералните машини

Преглед на пералните машини Indesit 5 кг

Преглед на пералните машини Indesit 5 кгIndesit предлага евтини домакински уреди, включително автоматични шайби. И ако някои се плашат от цената, намалена с 40-50 хиляди, тогава мнозинството „за“ евтини „домашни помощници“, които не са по-ниски по качество и мощност спрямо скъпите модели. Особено ако вземем предвид пералните единици, които са средни по капацитет и капацитет. За тези, които са избрали компактни и евтини перални машини Indesit с тегло 5 кг, сме подготвили преглед на най-добрите и доказани от тях.

Indesit BWUA 51051 L B

Класификацията се отваря от самостоятелно стояща машина с преден тип зареждане на пране - Indesit BWUA 51051 L B. Основното й предимство е наличието на Push & Wash технология, която спестява време при избора на режим. Използвайки специален бутон и турбо програмиране, системата избира подходящата температура и сила на въртене, стартира цикъла и напълно го почиства и изплаква в рамките на 45 минути.

В своите отзиви потребителите отбелязват други „плюсове“ на този модел. Десетки хора са тествали и препоръчали 14 различни режима, сред които особено се открояват предотвратяването на сгъстяване, измиване на пух и смесени неща, както и супер изплакване.

Относителната безшумност, рентабилността и стабилността на устройството без скокове и скокове около стаята също се споменават като предимства. Компактността на модела с размери 60/35/85 см (съответно ширина, дълбочина и височина) се оценява положително. Такива показатели се дължат на отлични експлоатационни характеристики:

 • клас на консумация на енергия - A +;
 • ефективност на измиване на ниво А, центрофугиране - С;
 • консумация на вода за стандартен цикъл - по-малко от 47 литра;
 • интензитет на въртене - около 1000 оборота с възможност за отмяна и регулиране;
 • заключване на панела;
 • частична защита от течове;
 • автоматично управление на балансирането на барабана и разпенването;
 • забавяне на началото на измиването до 9 часа;
 • наличието на дозатор за течни почистващи препарати;
 • диаметър на люка - 34 см;
 • автоматично кондициониране с отстраняване на миризма от тъканите;

Възможно е да се регулира температурата.

Въпреки впечатляващия си производствен капацитет и разширената функционалност, има някои недостатъци. Сред тях потребителите наричат ​​липсата на таймер за измиване, лошото измиване на праха от тавата и неприятната миризма на пластмаса при първо използване. Има единични оплаквания за тромавост и стандартен дизайн.

Indesit IWSC 5105

„Оптимална стойност на парите“ - така повечето собственици отговарят на тази шайба, отбелязвайки липсата на повреди и ремонти при продължителна и редовна експлоатация. В допълнение към здравината и надеждността се споменава удобен люк, икономия на енергия и вода, както и голям избор от режими, които машината 16. Най-"работещата" - програма за измиване на коприна, дънки и за предварително почистване.

Друга особеност на предния модел IWSC 5105 е наличието на подвижен капак, който ви позволява да вграждате машината в кухненски комплект или друга мебел. Компактните размери с дълбочина от 41 см също опростяват използването й. Няма да е излишно автоматично да регулирате нивото на водата, събрана в барабана, да контролирате дисбаланса по време на интензивно въртене на резервоара и да наблюдавате разпенването. Останалите показатели за ефективност на тази пералня също си струва да се обърне внимание.

 1. Обемът на консумираната вода за един цикъл е 43 литра.
 2. Максималната скорост на въртене е 1000 об / мин.
 3. Енергиен клас - А.
 4. Класът на ефективност на измиване е А.
 5. Качественият клас на push-up е C.

Калъфът е частично защитен от течове, но таблото не е блокирано от случайно натискане или намеса на дете. Има таймер за забавяне на измиването, както и възможност за независимо регулиране на температурата и степента на извличане.

Indesit BWUA 51051 L B Indesit IWSC 5105

Не без „минуси“.Потребителите, които успяха да се запознаят с автомобилите IWSC 5105 в реалния живот, забелязаха шумни обороти, недостатъчно проследени знаци върху контролния модул и липсата на аварийно източване.

Трябва да се има предвид, че при работа при високи температури от 80-90 градуса, уредът се нагрява много и се плаши от „пластмасовата“ миризма.

Indesit IWSD 51051

Друг преден модел е IWSD 51051. Неговият „трик“ е подкрепата на био ензимната фаза, която позволява използването на специални съвременни биологични детергенти, които внимателно и старателно премахват замърсяванията. По-точно „замърсяване“ на молекулно ниво поради специални микроорганизми, наречени ензими. Резултатът е перфектно чисто бельо без сапунени петна и упорити петна. Други параметри и функции на модела не са по-ниски от декларираното ниво:

 • клас с ниска консумация на енергия A +;
 • висока ефективност на измиване - A;
 • икономична консумация на вода, която не надвишава 44 литра на цикъл;
 • интензивно въртене на барабана до 1000 об / мин;
 • избор на скоростта на въртене до отмяната му;
 • средна безопасност поради частична защита на каросерията, автоматично балансиране със силно въртене на резервоара и контрол на нивото на образуваната пяна;
 • програми - 16 (включително режим за коприна, спортни артикули, премахване на петна, накисване);
 • отложен старт до 24 часа.

Ако изучавате отзивите на клиентите, сред предимствата има удобна голяма врата, табло с таймер, стабилност, електронно управление и приятен дизайн. Дават се и недостатъци: липсата на загряване на вода по време на бързо измиване и забележим шум по време на цикъла на въртене.

Indesit BTW A5851

Сред популярните перални машини Indesit с товар от 5 кг има и единици с вертикално зареждане. Основното му предимство се състои в тесен калъф, който не надвишава 40 см в ширина.Това ви позволява значително да спестите място в малки помещения, без да жертвате капацитет и качество. Важно допълнение е възможността за презареждане на спално бельо, което прави миенето още по-удобно и бързо. Накратко преминете през останалите опции, параметри и характеристики.

 1. Клас на потребление на електроенергия - А.
 2. Качество на измиване - клас А.
 3. Обемът на водата в един цикъл е 41 литра.
 4. Завъртане - до 800 об / мин.
 5. Регулиране на интензивността на завъртане с пълно изключване.
 6. Броят на режимите - 12 (включително предварително и деликатно измиване).
 7. Шум в диапазона 61-73 dB.

Indesit IWSD 51051 Indesit BTW A5851

Друг безспорен плюс на този модел е повишената безопасност на машината. Говорим за интегрираната защита на кутията и електрониката от течове на вода, възможността за блокиране на контролния панел от деца, контрол на дисбаланса и автоматичен мониторинг на нивото на образуваната пяна.

Те отговарят най-вече на пишещата машина, отбелязвайки нейната надеждност, качество на пране, компактност и икономичност. Особено възхищение е възможността да съобщавате за забравените неща на барабана и да регулирате температурата на водата в безплатен режим. Но има и недостатъци: полумокри неща след ниско въртене, незабележим дизайн и перилен препарат, който остава в тавата.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини