Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit IWUC 4105

Indesit ръководство за IWUC 4105Само тези, които се съмняват как правилно да стартират процеса на пране, си спомнят инструкциите за пералнята. Въпреки това препоръчваме всички да го прочетат поне накратко, преди да използват оборудването. За целта предлагаме съкратена версия, използвайки пералнята Indesit IWUC 4105 като пример.

връзка

Свързването на пералнята започва с нейното инсталиране на равен и здрав под, така че се погрижете предварително за това място. След като разопаковате машината и я инспектирате за повреди, причинени от транспортиране или брак, можете да развиете транспортните болтове. Тези болтове са необходими по време на транспортиране, за да закрепите подвижните механизми, така че не ги губете и не ги изхвърляйте.

С машината на определеното за нея място, регулирайте краката на ниво. Това ще избегне прекомерните вибрации по време на работа. Грешката в хоризонталното отклонение на тялото не трябва да надвишава 2 градуса.

Важно! Между машината, монтирана на килима, и килима трябва да има малък просвет за вентилация.

Сега можете да свържете машината към комуникациите, ако имате всички заключения готови за това. Вземете входящия маркуч и го свържете към изхода на сифона или към отделен изход на водопровода. Не забравяйте да поставите гуменото уплътнение в края на маркуча. И преди да се свържете, източете мръсна вода от тръбата, като отворите крана за тройник. Свържете другия край на маркуча, този, който е леко огънат, към изхода на пералнята. Конецът се завинтва на ръка, без допълнителен инструмент.

Изхвърлянето на вода от машината може да се организира в банята или директно в канализацията. В първия случай кранът е монтиран на ръба на банята, за това се използва водач. Във втория, трябва да поставите края на маркуча за източване в канализацията на канализацията и да го фиксирате. И в двата случая не забравяйте, че горната точка на маркуча за източване трябва да е на поне 65 см и не повече от 100 см от пода. Това се постига чрез закрепване на маркуча с фиксатор на стената на тялото на машината отзад. Когато изграждате къс маркуч, общата дължина не трябва да надвишава 150 см, в противен случай това ще доведе до допълнително натоварване на помпата.

За да свържете пералнята към мрежата, ще ви е необходим заземен влага, устойчив на влага, който е свързан към източника на енергия чрез difavtomat. Инструкциите за използване на технологията излагат напълно тези технически изисквания и производителят припомня, че той не носи отговорност за увреждане на здравето или имуществото в случай на нарушение.

Поръчка за стартиране

Пералнята Indesit IWUC 4105 се стартира доста просто благодарение на бутоните на контролния панел. Това се прави по следния начин.

 1. Свържете устройството към мрежата и натиснете бутона за включване / изключване, разположен до чекмеджето на перилния препарат.
 2. Заредете прането и затворете вратата на люка.
 3. Завъртете превключвателя, за да изберете желаната програма.
 4. Задайте температурата на измиване, като завъртите превключвателя на съответния номер 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 градуса или изключите отоплението.

  Не забравяйте! Че е невъзможно да се увеличи температурата на нагряване на водата над тази, която е определена за съответната програма, но можете да я понижите.

 5. Задайте скоростта на въртене, като завъртите превключвателя на съответното число 400, 500, 600, 700, 800, 900 или 1000 оборота. Като завъртите това копче, завъртането може да бъде изключено.
 6. Добавете почистващи препарати в отделенията за прах.
 7. Ако е необходимо, можете да активирате допълнителни функции, като допълнително изплакване, избелване или забавяне на старта. Това става с натискане на съответния бутон.
 8. Натиснете бутона за старт / пауза, за да стартирате измиването.

След като машината приключи с измиването, изчакайте, докато индикаторът за заключване спре да свети, след което отворете вратата на люка и извадете прането. Не забравяйте да изключите машината чрез натискане на бутона Off.

Тава с почистващ препаратIndesit IWUC 4105

Пералнята Indesit IWUC 4105 има стандартна тава за почистване, разположена в горния ляв ъгъл. Тавата се простира с една ръка към вас. Той е разделен на 3 основни клона. Ако броите отляво надясно, тогава най-лявата табла е необходима за предварително измиване, прах се изсипва в нея или се налива в нея. Централното отделение е най-важното и се използва за основно измиване; отделението вдясно е необходимо за климатици и омекотители за тъкани.

Дизайнът на тавата също позволява използването на белина. Тя се излива в четвъртото отделение, което е малък контейнер, инсталиран вътре в отделението за предварително промиване. Процесът на избелване на пране елиминира предварителното измиване в машината.

Грижи и безопасност

Не можете да пренебрегнете въпроса за безопасността и поддръжката на пералнята, това ще удължи живота на вашето оборудване. Ние предлагаме основните правила:

 • след приключване на измиването е необходимо да изключите машината от електрическата мрежа и да изключите водоснабдяването;
 • не използвайте шайбата за промишлени цели, тя е предназначена само за домашна употреба;
 • не позволявайте на децата да достигат до машината по време на работа, не им позволявайте да играят с машината;
 • Не докосвайте калъфа с мокри ръце;
 • Не отваряйте съда за прах по време на измиване;
 • Преди да поставите прането в барабана, проверете дали в него няма чужди предмети;
 • ако машината се повреди, тогава не се опитвайте сами да поправяте нейните компоненти, когато оборудването е в гаранция.

Що се отнася до грижите, тя се изисква не само на тялото на машината, която може да се избърше с кърпа с препарат, но и на отделни части. Редовно трябва да се мият:

 • източващ филтър за предотвратяване на излишното натоварване на помпата и спиране на машината от запушване;
 • прахообразна кювета, така че входът за вода да не е запушен с прах и гелове. Освен това кюветата винаги трябва да се избърсва със суха кърпа, така че да не се появи мухъл;
 • вратата на люка и барабана, след измиване се измиват с парцал и отварям t за вентилация;
 • от вътрешната страна на машината, те се почистват на всеки шест месеца с помощта специални почистващи препарати за отстраняване на накип и лайм.

Не използвайте абразиви или разтворители за измиване или почистване на машината!

И така, за пералнята Indesit IWUC 4105 инструкцията не се различава много от другите модели машини, но все пак има функции. Ние посочихме най-основните и всички подробности, които ще намерите в пълната версия, която се намира по-долу.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини