Всичко за пералните машини

Ръководство за пералня Indesit IWUB 4085

Indesit IWUB 4085 ръководствоВ пералнята Indesit IWUB 4085 инструкцията съдържа доста голям обем информация, включително и такава, която не е търсена от много потребители. Изобилието от информация затруднява възприемането и някои потребители просто не могат да изберат основното от информацията, предоставена от производителя на тази шайба. Представяме на вашето внимание съкратена версия на ръководството за инструкции за пишещата машина Indesit IWUB 4085, надяваме се тази публикация да бъде полезна.

Намерете място, инсталирайте и се свържете

Определете предварително къде ще стои вашата пералня Indesit IWUB 4085. Уверете се, че има достатъчно място за нейното поставяне и има пролука между тялото и околните предмети, поне един сантиметър. Направете най-внимателните измервания на тялото на пишещата машина, докато все още сте в магазина, особено ако възнамерявате да интегрирате пералня в мебелите.

Също така осигурете достъп до комуникациите предварително: водоснабдяване, канализация, електрически контакт. И би било хубаво да помислите предварително за схема за свързване към тези комуникации. Ако това е наред, извършете серия от предварителни стъпки:

 • внимателно извадете опаковката;
 • внимателно огледайте пералнята, може да има драскотини или други признаци на повреда по калъфа, ако е така, кажете на продавача;
 • тогава е необходимо да развиете транспортните винтове и да извадите гумените запушалки;
 • с помощта на тапи запушваме отвори от транспортните болтове;
 • запишете опаковките и други непотърсени части, всички от които може да ви бъдат полезни.

Бъдете внимателни! Пералнята е много тежка, не я движете сама.

С помощта на товарачи поставяме пералня Indesit IWUB 4085 на място и пристъпваме към нейното свързване. Първо свързваме маркуча за източване към сифона директно в канализацията на канализационната тръба или просто хвърляме края му в мивката. По-лесно и по-красиво е да свържете маркуча към сифона, тъй като той е поставен под мивката сифон за пералняИзминаха пет минути, докато все още трябва да се направи заключението на канализационната тръба.

връзка с маркучВходният маркуч първо трябва да бъде свързан към кранчето и след това кранът трябва да бъде свързан директно към водопровода. Това се прави така, че да е възможно да се изключи подаването на вода към машината и в същото време да не се изключи водата в цялата къща. Затягаме внимателно маркуча, но не прекалявайте. Не забравяйте да поставите уплътняващата дъвка и да запечатате ставите. Диаметър на резбата на отвора ¾ инч.

Сега няколко думи за изхода за пералнята. „Домашният помощник“ Indesit IWUB 4085 трябва да има собствен отделен контакт, проектиран за натоварването, което устройството ще даде. Без адаптери или удължителни кабели. Корпусът на гнездото трябва да е устойчив на влага. В допълнение, гнездото трябва да бъде защитено с difavtomat за безопасност.

Как да използвате тавичка за прах

Много често качеството на измиването зависи от това колко ефективно са работили почистващите препарати, защото програмите и функциите на съвременна пералня могат да осигурят само половината от успеха. Преди да започнете да миете, измислете как да използвате тавата с прах. Праховата кювета на пералнята Indesit IWUB 4085 се състои от три статични отделения и едно инсталирано. На снимката по-долу можете да видите колектора за прах, който току-що е инсталиран на този модел.

приемник за прах Indesit IWUB 4085

 1. Отделението под номер 1 е предназначено за предварително промиване и прахът не трябва да се излива там, при нормални условия, не е необходимо.
 2. Отделение №2, най-търсеното, тъй като прах трябва да се налива в него при нормални условия на измиване. Ако погледнете отблизо, ще видите, че това отделение е по-голямо от останалите и се намира в средата, претъпвайки останалите отделения. Можете да излеете измиващи гелове в това отделение, но само ако останат 1-2 минути преди машината да стартира, в противен случай гелът ще се източи.
 3. Разделянето под числото 3 е необходимо, за да се излее препарат за изплакване в него, абсолютно невъзможно е да се налива там прах.
 4. Четвъртото отделение е сменяемо. Слагат го само когато е необходимо, когато трябва да започнете режима на избелване, съответно, трябва да излеете белина в него.

Внимание! Налейте в тавата на пералнята Indesit IWUB 4085, може да се използва само прах за машинно пране. Прахът за пране на ръце причинява повишено разпенване, което може да навреди на електрониката на „домашния помощник“.

Започване на първото и следващите измивания

Чисто новата пералня отвътре в никакъв случай не е чиста. Вътре в дюзите може да се натрупа прах, остатъци от моторно масло и понякога там дори ще започне да мухъл. Затова трябва да стартирате нов автомобил за първи път без пране и да се миете при най-висока температура. Можете също така да добавите специален инструмент за почистване на вътрешността на пералнята - няма да навреди. Извършва се така.

пералня Indesit iwud 4085

 • Включваме шайбата от специален бутон на контролния панел.
 • Завъртете копчето за избор на програма в положение "памук".
 • Задаваме температура на измиване - 90 градуса.
 • Отворете тавата и сипете инструмент за почистване на вътрешността на машината.
 • Затворете тавата и люка.
 • Натискаме бутона "старт" и изчакваме края на програмата.

Основното измиване се извършва точно така. Вярно е, че в началото могат да възникнат трудности при избора на програми и допълнителни функции. Добрите съвети са обозначения на пералнята Indesitили по-скоро на контролния панел. За да разберете декодирането на определено означение, прочетете статията, публикувана на нашия уебсайт.

Ние се грижим за "домашния помощник"

Ежедневната грижа за пералнята Indesit IWUB 4085 е проста материя. Няма да ви отнеме много време и енергия. На първо място е необходимо с предварително накиснат плат да преминете венеца, вътрешната повърхност на барабана, тавата, предния панел, капака и страничните стени. След това отново избършете всички елементи с влажна кърпа. Някои специални течни почистващи смеси и особено абразивни почистващи препарати не е необходимо да се използват.

След измиване трябва да оставите люка леко отворен, така че вътрешността на машината да се проветрява, същото трябва да се направи и с приемника за прах. Често съдът за прах се запушва с остатъци от прах, затова трябва да се обърне специално внимание на неговото почистване.

За да премахнете контейнера за прах, натиснете надолу върху раздела, разположен в отделението за климатик, и в същото време издърпайте тавата към вас.

Също така понякога трябва да почистите боклучния филтър. Ще го намерите под тесния преден панел, който се намира в долната част на пералнята. Филтърът е просто развит, а вътрешностите се измиват и почистват с парцал и сапунена вода. Освен това поне от време на време проверявайте входящия маркуч. Ако се открият признаци на повреда, те трябва да бъдат заменени.

И така, тук е целия текст на адаптираната инструкция. Както обещахме, предоставихме само основна информация. Ако не ви е достатъчно, прочетете пълната версия на инструкциите за пералня Indesit IWUB 4085, която се намира по-долу. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини