Всичко за пералните машини

Грешка H2 на пералнята на Samsung

H2 грешка в samsungАко няколко минути след началото на измиването на дисплея на пералнята на Samsung се появи кодът за грешка H2, тогава трябва да помислите за ремонта на оборудването. Освен това тази грешка е точно доказателство за неизправност. Какво да правите в тази ситуация, дали си струва да се обадите на съветника - ще говорим за това.

Дешифрираме грешката

В пералнята на Samsung грешката h2 се появява доста често. Това съобщение се дешифрира, както следва: отоплението с вода не е възможно поради повреда на отоплителната система. Без значение как рекламата на керамични нагреватели в автомобили от тази марка възхвалява рекламата, остава фактът, че те не са толкова добри. По-скоро те могат да бъдат наречени слабата точка на шайбите на Samsung.

И така, грешката H2 се появява на дисплея, ако в рамките на десет минути водата в барабана не се нагрее повече от 2 градуса. Това може да се случи по различни причини:

 • нагревателният елемент изгоря, което се случва най-често, когато се появи тази грешка;
 • дефектен сензор за температура;
 • дефектни проводници между нагревателя и контролния модул;
 • повреда на електронния модул.

Ако в пералната машина няма дисплей, тогава потребителят се уведомява за неизправността, като използва индикаторите на контролния панел. В случай на липса на отопление с вода, всички светлини ще мигат, с изключение на светлините с температура на нагряване 400С и 600С или температура 600С и студена вода тези индикаторни двойки ще светят, а не мигат.

Индикация за грешка H2

Н2 и 2Н - има ли разлика?

Често потребителите бъркат кода за грешка на h2 с 2h съобщение за информация. Всъщност това не е едно и също нещо. Ако в първия случай става дума за сериозна неизправност, то във втория случай това е просто показване на оставащото програмно време. Английската буква h означава часове, съответно 2h - два часа.

Важно е, че когато се появи кодът за грешка h2, машината може да спре да работи напълно, измиването няма да започне. Въпреки че някои модели имат перални, процесът на пране се извършва в студена вода. Това е лесно за разбиране, ако докоснете чашата на вратата с ръка, когато водата се нагрява, тя трябва да е топла. Що се отнася до 2h съобщението, машината се държи както се очаква, не възникват неизправности.

Подмяна на нагревателя и сензора за температура    

Нагревателен елемент в пералнята samsung издърпана през предната стена. Това усложнява процеса на подмяна на частта, трябва да разглобите почти цялото тяло на машината. Преди това подгответе чифт отвертки и мултицет. След това следвайте алгоритъма:

 1. изваждаме приемника за прах от машината и развиваме източващия филтър;
 2. развийте горния капак и го отстранете временно отстрани;
 3. развиваме винтовете, които държат предния панел на шайбата и внимателно я отстраняваме и поставяме отгоре на машината, така че да не се намесва;
 4. с помощта на плоска отвертка отстранете долния пластмасов панел;
 5. Сега трябва да поставите гумения маншет в барабана, като първо премахнете металната скоба на маншета;
 6. по периметъра на предната част на кутията намираме винтове и ги развиваме;
 7. премахнете панела;
  заместване десет_1
 8. под резервоара, до противотежестта, намираме контактите на нагревателния елемент, с помощта на мултицет измерваме съпротивлението, за да сме сигурни, че частта е изгоряла;

  ! Работният нагревателен елемент има съпротивление 25-30 ома, изгорял елемент ще покаже 0 или 1 на дисплея.

 9. Сега изключете контактите от нагревателя и развийте централния болт;
  заместване ten_2
 10. използвайки люлеещи се движения, ние се опитваме да премахнем нагревателя; ако частта не се поддава, напръскайте основата с течност WD-40 и я оставете за няколко минути;
 11. Преди да инсталирате нова част, почистете седалката от отпадъци и други малки предмети;
 12. Инсталирайки нагревател, можете да сглобите машината, като изпълните стъпките в обратен ред.

Ако причината за грешката не е нагревателя, а температурния сензор, тогава за да го замените, ще трябва да направите не по-малко от работа.В крайна сметка, температурният сензор е разположен в основата на нагревателя, при някои модели до нагревателния елемент, в тялото на резервоара, както виждате на снимката по-долу.

термичен сензор в samsung

Сменете тази част и сглобете машината. Проверете ефективността след ремонта.

Поправете окабеляване и управляващ модул

Най-малкото причината за липсата на отопление е електротехник или електроника. За да отстраните такава неизправност сами, трябва да имате умения за работа в тази област. В противен случай най-накрая можете да изпратите електронния модул на депото. Факт е, че в някои случаи дъската е обект на ремонт, достатъчно е отново да спойкате някои избледнели елементи и песни.

! Важно е също така, че при пълна подмяна на контролния модул може да се наложи инсталиране на софтуер, което е много трудно да направите сами.

Определянето на тези елементи обаче не е толкова просто. Затова най-често се обръщат към господаря с такъв проблем, ще е по-евтино, ако не за парите, тогава определено ще си спестите нервите.

Що се отнася до окабеляването, е малко по-лесно да се справите, ако знаете как да работите с мултицет. Ще трябва да редувате последователно всички проводници, преминаващи от контролната платка към нагревателя, и след това да замените счупения проводник.

Така че появата на Samsung h2 грешка на дисплея причинява сериозни проблеми, чието решение в повечето случаи се доверява на майсторите. Ако сте решени да направите всичко сами, ние не ви обезсърчаваме, но ви пожелаваме успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини