Всичко за пералните машини

Шлайф от мотора от пералнята до собствените му ръце

мелница за перални машиниДумата мелница въвежда някои жители в ступор, но междувременно в тази дума няма нищо необичайно. Шлайф се нарича вид шлифовъчна машина, която е предназначена за по-фино довършително шлифоване на всяка част. В тази статия ще говорим за това как да направите домашна шлифовъчна машина с двигател от автоматична пералня, надяваме се тази информация да ви бъде полезна.

Обхват на машината

Преди да започнете да сглобявате машината с помощта на двигателя от пералнята, помнете предпазните мерки. Процесът на сглобяване и по-нататъшно използване на домашно направена машина може да бъде опасен за вашето здраве. Бъдете предпазливи и внимателни, ако не сте уверени в своите умения, по-добре е да не се занимавате с производството на домашна машина.

И така, къде се използва мелничката, защо изобщо е необходима в домакинството? В по-голямата си част, емери са необходими за домакински нужди. Между другото направете сами да излезете от пералнята направете го дори по-лесно от мелница, ако се интересувате, прочетете публикацията със същото име, публикувана на нашия уебсайт. Шлайф, за разлика от наждака, се изисква в онези случаи, когато трябва бързо и точно да песъчите всяка повърхност.

приложение за шлайф

За ваша информация! Лентите (75x457 mm) с всяка работна повърхност се продават на шлифовъчни машини, така че отсега нататък не трябва да възникват проблеми.

Например, ако направите дръжка за селскостопански уреди или летви за пчелни рамки, трябва да фиксирате тези детайли на финала, така че по-късно да няма проблеми. Можете да вършите тази работа на ръка, но тогава ще се изразходва много енергия и енергия. Шлайф ще направи процеса на подстригване прост и непретенциозен.

Ние правим механизма

Най-важният елемент, в допълнение към двигателя от пералнята, е домашно подвижно устройство, с което лентата се опъва и нейното положение се регулира. Можете да закупите готов подвижен механизъм за такава машина или да поръчате нейното производство от майсторите, но тогава цената на готовия продукт ще се доближи до цената на фабричната мелница, което, разбира се, е неприемливо. Така че ще се опитаме да направим тази най-важна част със собствените си ръце. Какви материали ще бъдат необходими:

  • няколко парчета ъгъл от 30 мм, едно дълго - 40 см и две къси 15 и 25 см;
  • два дълги болта и дузина гайки;
  • фиба;
  • пружина на болта;
  • лента от метал 30х100 мм;
  • къси болтове, шайби, гайки.

Частите на ролката трябваше да бъдат завъртени на струг. Можете да ги видите на фигурата по-долу. Два лагера, гайка, самата ролка и своеобразен вал.

части за валяк

Съответно ще ни трябват от инструменти: струг, шлайф, бормашина, електрическо заваряване, гаечни ключове, клещи и „ангелско търпение“. Правим следното. Заваряваме ъгли и плочи един към друг, както е показано на фигурата по-долу. В края на конструкцията вмъкваме болт с пружина. Нуждаем се от този болт, за да регулираме напрежението на лентата.

! Основният болт ще се държи от две малки плочи с отвори и резбовани нишки, които са заварени към дъното на ъгъла, перпендикулярно на него.

шлайф механизъм

След това в горната част на главния ъгъл пробийте дупка, поставете къс болт в нея и закрепете късо парче от ъгъла. Това парче трябва да се движи леко отстрани и на свой ред към него ще бъде прикрепена ролка с носещ механизъм. Движението на това парче на ъгъла впоследствие ви позволява да регулирате позицията на лентата.

шлайф механизъм

Сглобяваме механизма на ролката и го закрепваме към ъгъла. Не е необходимо да се затяга твърде много, така че ролката да се върти свободно, но също така не трябва да скача от лагерите, така че захващаме лагерите към ролката чрез заваряване и затягаме заключващите гайки на краищата на вала.Под ролката в ъгъла ще трябва да пробиете още един отвор и да закрепите шпилка в него, в единия край на който трябва да затегнете две гайки, а другият край да се опира до основния ъгъл. Много е важно шпилката да е усукана и усукана от конец.

монтиране на ролки и шпилки

Къс ъгъл, заварен перпендикулярно на основния ъгъл с парче ПДЧ, закрепено към него, служи като водач и най-важното защитава ръцете на капитана, докато регулира движението на лентата. За безопасността това е важно, тъй като домашната шлифовъчна машина се регулира от фиба за коса, която се намира опасно близо до активно движещ се колан. Е, това е всичко, механизмът е готов, сега можете да свържете двигателя, да поставите втулка на вала му, да свържете всичко с подвижния механизъм и да започнете тестовете.

придърпване на колан

Двигател и вал

за как да свържете двигателя от пералнята Вече говорихме доста и няма да се повторим. Пристъпваме незабавно към следващия и последен етап на сглобяване на шлайф. Ще свържем двигателя от стара полуавтоматична пералня. Ние защитаваме корпуса на двигателя с лист тънка калай и го фиксираме на подходящо легло, В нашия случай заварахме леглото от ъглите, но можете да фиксирате двигателя директно върху работната маса.

мотор с втулка

! Кондензаторът, който контролира старта на двигателя, може да се вземе от същото полуавтоматично устройство за пералня.

Както можете да видите, ние взехме двигателя веднага с дълъг вал, но ако имате редовен двигател от пералня с къс вал, ще трябва да измислите нещо и да увеличите дължината му. На фигурата по-горе виждате, че на вала на двигателя се носи специална дървена втулка, която сме обработили на машината. На този ръкав ще поставим шлифовъчна лента. Подвижният механизъм, който направихме по-рано, ще бъде фиксиран точно над двигателя. В резултат на това получавате станочка, която можете да видите на фигурата по-долу.

готова мелница

В заключение отбелязваме, че не е лесно да направите мелница от двигателя на пералната машина, но ако имате желание и ръцете ви сърбят, можете да прекарате няколко дни и да направите нещо подобно на това, което беше представено пред съда ви в тази публикация. Основното нещо е да не бързате и да не забравяте за мерките за безопасност, късмет!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини