Всичко за пералните машини

Готвене в съдомиялната машина

гответе в съдомиялната машинаАко сте мислили, че миялната машина може да се използва само за миене на чинии, много се объркахте. Хората отдавна предполагат, че това е многофункционално устройство, което може да се използва за измиване на зеленчуци, детски играчки и други неща. Но за да разбера как да готвя в съдомиялна машина се реализира сравнително наскоро. Как го правят и какви рецепти за съдомиялни машини съществуват? Да видим.

Защо се прави това?

Европейците използват съдомиялни машини много по-дълго от руснаците, така че забелязаха, че чиниите са много горещи по време на миене. Ако включите интензивен режим и миете при температура 700С, съдовете се нагряват толкова много, че понякога дори се спукват. Ето защо производителят не препоръчва използването на интензивни режими за миене на крехки съдове и съдове, изработени от материали, чувствителни към високи температури.

Светлите глави предположиха, че миялната машина в интензивен режим работи почти като парна фурна, което означава, че можете да опитате да готвите храна, докато мръсните съдове веднага ще се мият в кошници. Започнаха експерименти, по време на които бяха идентифицирани предимствата на готвенето в съдомиялна машина.

 1. Готвенето по време на миене на чинии в пишеща машина е изгодно, защото спестява енергия.
 2. Храна, която изсъхва при температура под 1000C, запазва максимално количество витамини и минерали. Употребата му е полезна за здравето.
 3. Готвенето в съдомиялната машина спестява на домакинята, тъй като целият процес протича автоматично.

Разбира се, при достатъчно ниска температура не се препоръчва готвене на храни подред. Това важи особено за месото. По този начин няма да е възможно да се готвят големи парчета, но е напълно възможно фино нарязано филе или кайма. Пилето също е добре приготвено в съдомиялната машина, но все още не целият труп, а гърдата или краката. Рибата е добре приготвена, както и зеленчуците, нарязани на малки филийки.

Някои европейски домакини дори успяха да пекат ябълкови пайове в съдомиялната машина.

Готвенето в съдомиялна машина трябва да се извършва при спазване на основните мерки за безопасност. На първо място, трябва да запомните, че съдовете се мият с помощта на препарати за миене на съдове и промивки и в никакъв случай не трябва да се допуска вода с химикали да влизат в храната. За да направите това, подготвените продукти се поставят в специални херметични буркани, изработени от термоустойчиво стъкло или в специални термоустойчиви контейнери. Ако водата все пак падна върху приготвената храна, няма нужда да я ядете.

Млади картофи с билкиготвене в PMM

Решихме да започнем с обикновена лятна рецепта, която всички знаят, но не всеки трябваше да я продава с миялна машина. Така че, за да приготвите младите картофи със зеленина, трябва да вземете: 1 кг млади картофи със среден размер, малък куп копър, магданоз, зелен лук, малка глава лук, сол, черен пипер, стрък мащерка. Започваме да готвим, колкото и да е странно, като зареждаме мръсни съдове в съдомиялната машина. Оставяме малко място в горната кошница за контейнера за храна и започваме да готвим.

 1. Младите картофи могат да бъдат обелени или да не бъдат обелени, както искате.
 2. Нарежете го на филийки, сложете в купа и сол.
 3. Ситно нарязваме билките и лука, а след това добавяме всичко към картофите.
 4. Смесваме продуктите, леко пипер и изпращаме всичко в херметичен съд.
 5. На финала добавете стрък мащерка и затворете съда възможно най-добре.

Мащерката, подобно на лука, не е необходимо да се добавя, тя е въпрос на вкус.

 1. Слагаме контейнера в кошницата, затваряме съдомиялната машина и настройваме програмата за интензивно измиване.

Когато програмата приключи, трябва внимателно да извадите буркана, да го отворите и да подредите съдържанието върху чинии.Вкусни млади картофи, задушени в съдомиялната машина, са готови.

Мързеливи рулца зеле

Втората рецепта също е проста, но ще използва мляно месо. Можете сами да се уверите, че дори и месо може да се готви в съдомиялна машина. Както в случая с готвене на млади картофи, заредете мръсни съдове и оставете място в горната тава за съда, в който ще готвим. Взимаме килограм кайма, 300 г пекинско зеле и няколко листа бяло зеле, 100 г ориз, малка глава лук, малко морков, 1 яйце, сол, черен пипер.

 1. Първо, сварете ориза на печката в черпака. Това ще отнеме около 10 минути.
 2. Нарязваме ситно лука, три моркови и комбинираме зеленчуците с каймата.
 3. Добавете солта, черния пипер и пилешкото яйце към каймата, разбъркайте всичко.
 4. Нарязваме ситно пекинското зеле и го добавяме към каймата.
 5. Разбъркваме всичко много добре и разточваме от сместа дори топките с размер на средно пилешко яйце.
 6. Поставяме зелевите рулца на слоеве в буркан, като разместваме всеки слой със зелево листо, така че зелевите рула да не се слепват по време на готвене.
 7. Затворете буркана плътно и сложете в съдомиялната машина.
 8. Започваме измиването на 700С за три часа. За 2,5-3 часа пълненото зеле ще бъде перфектно приготвено.

Задушен Поллокриба в PMM

Последната рецепта за днес ще бъде свързана с приготвянето на евтина, но много вкусна и здравословна риба - минтая. Приготвяме съдомиялната машина за работа, като оставяме място в горната кошница за буркан с храна. Разпространяваме на масата следните продукти: полулок, нарязан на едри парчета - 300 гр., Зехтин или слънчогледово масло (необходима е 1 супена лъжица), половин лимон, сол, черен пипер, 2 дафинови листа.

 1. Изплакваме и почистваме рибата.
 2. Посолете филийки от минтай, посолете ги и поръсете с лимонов сок.
 3. Слагаме парчетата риба в буркан и заливаме с растително масло.
 4. Оставете рибата да престои в хладилник за 30-40 минути.
 5. След това сложете дафинов лист в буркан, внимателно запечете контейнера с риба и го поставете в съдомиялната машина.
 6. Започваме интензивно измиване и изчакваме да приключи, за да вземем прясно приготвена риба и да я сервираме на трапезата.

Оказва се, че в техниката на миене на съдове можете да готвите голямо разнообразие от храна. Особено забавно готвене на риба в съдомиялната машина, В същото време тя не просто се вари, но оставя в себе си всички полезни за човешкия организъм вещества. Това, разбира се, не е готвене за всеки ден, но можете да експериментирате, особено ако умът ви е не по-малко любознателен от този на европейците. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини