Всичко за пералните машини

На каква дълбочина са миялните машини?

дълбочина на съдомиялната машинаКогато планирате интериорната декорация на кухнята, е необходимо точно да се изчисли местоположението на всяка мебел, така че всичко да е на мястото си. Но какво ще стане, ако на етапа на планиране все още не сме решили кои мебели или уреди ще закупим. Е, да кажем, че е по-лесно с кухненските мебели, можете да нарисувате скица с дизайнера и да я поръчате по размер, но какво да правите с уредите, по-специално с миялна машина. За да не направите грешка с размерите и да не развалите интериора, трябва да знаете точно размерите на придобитата съдомиялна машина, по-специално дълбочината, и за нея ще говорим в статията.

Има ли съдомиялни машини с плитка дълбочина?

Някои ще кажат, защо да се занимавате с измерване на дълбочината на съдомиялната машина? Когато поръчвате мебели, достатъчно е да определите ниша за съдомиялна машина с размери 10-15 см, така че маркучите да влизат и да свършват. Основното е, че ширината и височината ясно съответстват, защото когато има пролуки между стените на нишата и стените на съдомиялната машина, това се оказва грозно и ако съдомиялната машина не е включена, това обикновено е "тръба". Но всъщност не всичко е толкова просто.

Доста често размерите на кухненските мебели и самата кухня просто не позволяват да се оставят такива резерви в дълбочина. Освен това ширината на мебелите е твърде малка дори за повечето модели машини, за да влезете просто в нишата, но все пак трябва да оставите място за предната част. Нека да броим малко. Да предположим, че имаме напълно вградена съдомиялна машина с дълбочина 55 см, за нея е необходимо да се изчисли дълбочината на бъдеща ниша, какво трябва да се вземе предвид?

 • Задайте дълбочината до основната дълбочина от 55 cm.
 • Към основната дълбочина добавяме място за комуникация 55 + 10 cm.
 • Към предната част добавяме още 5 см, в резултат на 55 + 10 + 5 см, получаваме минималната дълбочина на нишата от 70 cm.

А какво да кажем за хората, които имат дълбочина на мебелите на мястото на предложената инсталация на съдомиялната машина под 70 см? Има три очевидни решения:

 1. намалете прогнозната дълбочина на нишата поради комуникации с 5 см (трябва да натиснете маркучите);
 2. намерете друго място в съдомиялната машина;
 3. Намерете модел на съдомиялна машина с по-малка дълбочина.

дълбочина на съдомиялната машинаНай-приемливият и безопасен, считаме третия вариант. Нека се опитаме да потърсим съдомиялна, която не е толкова дълбока, например не 55 см, а 50 или дори 45, или може би 40 см, но има ли такива съдомиялни машини?

Анализирайки офертата на съвременния пазар на съдомиялни, експертите стигнаха до извода - в Русия и съседните страни можете да закупите съдомиялна машина с минимална дълбочина 48 cm, Нито 45, нито 40 см. Съдомиялна машина няма да намерите. По принцип 48 см е много добър, има малко по-тесни мебели, но факт е, че съдомиялните машини с малки размери имат дълбочина 50 и 48 см.

Компактни съдомиялни машини не всички ще бъдат удовлетворени, защото трябва да бъдат изградени по специален начин, не са подходящи за пълна интеграция. Те съдържат много малък брой ястия - около 6 комплекта. Те работят доста шумно и са доста ограничени във функционалността. Изглежда, че купувайки компактна съдомиялна машина с дълбочина 50 или 48 см, печелите място, но безнадеждно губите в техническите възможности, защото дори за семейство от 3 души такава машина няма да бъде достатъчна.

Но какво да кажем за съдомиялните машини в пълен размер? Наистина ли има поне един модел с дълбочина под 55 см?

За стандартните съдомиялни машини с дълбочина 50, 45 или 40 см, ние вече не мечтаем. Съдомиялни има малко повече от 50 см, но по-малко от 55 и има доста много, нека поговорим за тях.

Дълбочина на тесни съдомиялни машини

Нека направим малък преглед на тесни съдомиялни машини с дълбочина над 50 см, но по-малко от 55 см. Данните за прегледа бяха събрани на базата на услугата Yandex Market и ето какво се случи.

 • Gorenje GV50211 е тясна напълно вградена съдомиялна машина, която побира 9 комплекта чинии. Размери Ш х Г х В - 45 х 54 х 82 см. Средната цена е 21 000 рубли.
 • Korting KDI45175 е друга тясна миялна машина, но с по-голям капацитет - 10 настройки на място. Размери Ш х Г х В - 45 х 54 х 82 см. Можете да закупите такава машина за 30 000 рубли.Кортинг KDI45175
 • Midea M45BD-1006D3 - подобна тясна машина, с включени 10 комплекта. Ш х Г х В - 45 х 54 х 82 см. Струва 27 000 рубли.
 • Delonghi DDW06S - много просторна тясна съдомиялна машина, в която се побират 12 комплекта. Размери, подобни на Ш х Г х В - 45 х 54 х 82 см. Цената е около 30 000 рубли.
 • Hankel WEE1745 - миялна машина с ширина по-малка от 45 см., Ширина x х х х - 44,5 х 54 х 81,5 см, включва 8 комплекта чинии. Средната цена е 28 000 рубли.
 • MBS DW-451 е тясна съдомиялна машина с най-малката дълбочина, която открихме W x D x H - 45 x 51 x 82 см, докато в нея свободно се включват 9 комплекта чинии. Това е много добър резултат с дълбочина само 51 см. Такава машина струва 31 000 рубли.

По-голямата част от тесните съдомиялни машини има дълбочина 55 cm или повече. В нашия преглед се опитахме да представим модели с по-малка дълбочина. По принцип това са машини с дълбочина 54 см, но има и с дълбочина 51 см. Не срещнахме тесни съдомиялни машини с дълбочина 50 или дори 40 см и по-малко, явно няма такива в продажба.

Бъдете бдителни! В някои случаи производителят умишлено посочва неправилните размери на оборудването му за съдомиялни машини, особено такъв грешник, се среща в китайските фирми. По-добра двойна проверка.

Дълбочина на съдомиялни машини в пълен размер

Разбрахме дълбочината на тесните съдомиялни машини, MBS DW-451 има най-малката дълбочина 51 см, тесните машини от 50 см и по-малко не се продават. А какво да кажем за съдомиялните машини в пълен размер с ширина 60 см? Да, приблизително същото. Не са много моделите с дълбочина по-малка от 55 см, обаче, те са, нека да дадем примери.

 1. Media M60BD-1205L2 - напълно вградена съдомиялна машина с ширина 60 см, Zigmund-shtain-DW-894 503-хсъдържащи 12 комплекта съдове. Ш х Г х В - 60 х 54 х 82 см., Цената е 26 000 рубли.
 2. Zigmund & Shtain DW60003X - напълно вградена съдомиялна машина с ширина 60 см. Включва 12 комплекта чинии, дълбочина 54 см, височина 82 см, цена 24600 рубли.
 3. Maunfeld MLP-12ln е съдомиялна машина с общи размери 60 x 54 x 82, която включва 14 комплекта чинии. Колата струва 36 000 рубли.
 4. Korting KDI6045 - машина с размери 60 х 54 х 82 см с миещ резервоар за 14 комплекта. Средната цена е 32500 рубли.

Списъкът може да бъде продължен, но той ще включва само съдомиялни машини, чиято дълбочина е 54 cm. Машини с пълен размер с дълбочина 50 см и по-малко не съществуват в продажба, както и съдомиялни машини с дълбочина под 54 см. Но машини с голяма дълбочина: 60 ​​см, 62 см, 65 см, повече от достатъчно!

В заключение отбелязваме, че дълбочината на вградената и всяка друга съдомиялна машина е много важен параметър, на който трябва да обърнете внимание, когато го купувате. Освен това е необходимо да се вземе предвид не само основната дълбочина на машината, но и границата, необходима за свързване на комуникации и окачване на фасадата. Ако имате нужда от машина с много малка дълбочина (по-малка от 50 см), ще трябва да обърнете внимание на компактните съдомиялни машини, защото дълбочината на тесните модели започва от 51 см, а на пълноразмерните - от 54 см. Имайте добра покупка!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини