Всичко за пералните машини

Измиващи прахове за страдащи от алергия

хипоалергенни праховеСъвременните прахове за пране на дрехи са натъпкани с всякакви химикали, включително фосфати, парфюми, ензими, които могат да причинят тежки алергии, особено при малко дете. И тъй като младите майки и всички домакини се интересуват от закупуването на висококачествен прах.

Намирането на хипоалергенен препарат за пране не е толкова просто, защото зад красив рекламен девиз може изобщо да не се крие това, което се крие. Ще се справим с характеристиките на такива прахове, а също така ще разберем как да не сгрешим при избора.

Каква трябва да бъде съставът?

За да разберем кой прах да търсим, ще разберем състава на хипоалергенния прах. Такъв прах трябва да е естествен. От естествените съставки прахът включва: лимонена киселина, сода пепел и сапун. Алергичните симптоми могат да се проявят върху вещества като:

 • бои;
 • фосфати;
 • тензиди (те се наричат ​​също ПАВ);
 • парфюми;
 • ензими;
 • оптичен избелвател.

Заключение: в състава на хипоалергенен прах такива средства не трябва да бъдат. Но имайте предвид, че такъв прах може да е малко по-лош от обичайния по отношение на свойствата му за измиване. Повечето петна се отстраняват поради наличието на същите тези ензими и повърхностно активни вещества. Идеален вариант за малко дете и страдащи от алергия би бил сода на прах, направени сами, само в машината не се препоръчва да го пълните с машина.

Симптомите на алергии при хората могат да се появят не само в процеса на измиване на ръцете, тоест директен контакт с праха, но и в следните ситуации:

 1. когато вредните вещества се изплакват слабо от дрехите и бельото, симптомите на алергия се появяват в резултат на контакт с кожата на микрочастици;
 2. когато вдишвате малки частици прах, докато заспите в кювета на пералня;
 3. в нарушение на правилата за съхранение на домакински химикали, например до продукти в кухнята в отворен пакет.

Важно! Не можете да увеличите дозировката на праха за цикъла на измиване, той се измива зле от тъканта, което също може да доведе до алергии.

Как се проявява алергията

За различните хора алергията може да бъде различна, за някои тя може да бъде лека форма, дори незабележима, за други е силна. Основните симптоми на алергии са, както следва:алергия при дете

 • сърбеж и зачервяване на кожата на тялото, при дете такова зачервяване може да бъде дори по лицето, както и по долната част на гърба и краката;
 • обрив под формата на малки везикули, наподобяващи копривна треска, в редки случаи могат да се появят дори воднисти мехури и екзема;
 • подуване и пилинг;
 • когато частици прах попаднат в носа, кихане, ринит, суха кашлица, могат да се появят сълзи;
 • още по-рядко задушаване, силен оток на Quincke, анафилактичен шок, такива симптоми са редки, но опасни за човешкия живот;
 • вредните вещества, които влизат в тялото, натрупвайки се, могат да причинят заболявания на бъбреците и черния дроб, особено при малко дете, чиято система за отделяне на организъм все още е доста слаба.

За ваша информация! При дете първите симптоми на алергия се проявяват под формата на зачервяване на задните части, ингвиналната област и гърба. Може би появата на хлабави изпражнения, подуване на корема. Необходимо е незабавно да се обадите на лекар, а също и при потвърждаване на диагнозата да елиминирате алергена, тоест праха.

Какво да търсите при избора?

Така че, избирайки препарат за дрехи за деца и страдащи от алергия, трябва да се ръководите от следните правила:

 1. Прочетете внимателно състава на праха, уверете се, че в него няма фосфати.
 2. Твърде много аромати не са приемливи в праха, по-добре е, ако не съществуват. Това ще разберете веднага след първото измиване.
 3. Не пренебрегвайте правилата за използване на праха. Дозировката не трябва да се надвишава, по-добре е да се налива по-малко от повече.
 4. Прекомерното разпенване е индикатор за нискокачествен прах.
 5. Не гледайте цената, действайте разумно. Уважаеми не означава качество или хипоалергенни.

Освен това в добър прах няма лепкави гранули, те се разтварят добре. Дори ако прахът е хипоалергенен, както твърди производителят, но се съмнявате, увеличете броя на изплакванията при измиване. Изсушете добре прането след измиване, оставете го да виси на открито няколко дни. Проветрявайте стаята по-често, ако сушите дрехи в стаята.

Дръжте детето си далеч от опаковки с прах; дръжте ги на място, за да предотвратите навлизането на химикали в нарастващото тяло.

Най-добрите лекарства

Frau Helga Super - прах, произведен в Германия. Подходящ за всички видове пране, добре изплаква от тъкани, В състава му няма фосфати и поради това той може условно да бъде класифициран като хипоалергенен. Той съдържа ензими, които забраняват използването на този прах за измиване на коприна или вълна.

Фрау-Хелга

BON Baby е прах за пране без фосфат, подходящ за машинно пране на бебешки дрехи. Прахът е концентриран, което намалява консумацията му. Наличието на ПАВ може да го предупреди, но не повече от 5 процента от тях. Опаковка от 450 г струва около 300 рубли. Прахът се справя добре с различни примеси върху различни видове плат. Страна производител Чехия.

poroshok-бон

Sodasan Comfort е немска пудра, предназначена както за бели, така и за цветни материи. Продуктът е подходящ за машинно пране на детски и алергични дрехи. В състава му няма фосфати и ензими. По-голямата част от праха е зеленчуков сапун и сода, към него се добавят и силикатите и цитратът. Опаковка 1200 г, според производителя, е достатъчна за 20 измивания. Екологичният състав на праха не издържа теста за измиване, той лошо измива основните видове замърсители. От шестте пробни проби се оказа най-лошият.

Sodasan прах е безопасен за хората и околната среда, но неефективен за контрол на петна

sodasan-комфорт

Luxus Professional Kids Sensitiv е друг немски прах, който стана лидер в тестовите опити. Не съвсем, но прахът свърши добра работа на много замърсители. В същото време фосфонатите се намират в състава му в малко количество, а има и потенциални алергени - парфюм и избелватели. Като цяло, добър прах за измиване на нещата малко дете.

LUXUS-професионално-деца-чувствителен на

Frau Schmidt Ocean Baby е прах от Дания, който не съдържа фосфати и парфюми, а с ензими и повърхностно активни вещества. За разлика от предишните проби, тя има доказателства, че е хипоалергенна и безопасна. По отношение на качеството на пране, той практически не отстъпва на немския прах Luxus, измивайки повечето петна от различни материи.

Фрау-Шмид-океана бебе

BioMio Color е измиващ прах без фосфати, който условно може да се нарече хипоалергенен, тъй като съдържа повърхностно активни вещества и ензими. Въпреки това, по-голямата част са сапун, памучен екстракт и зеолити. Добре се изплаква от дрехите, без да попада върху кожата на детето, което елиминира симптомите на алергии. Прахът се произвежда в Русия.

biomio-био-цвят

За да обобщим, отбелязваме, че дори и най-естествените прахове могат да причинят леки симптоми на алергия в група хора. Само това се случва много по-рядко, отколкото с прахове, които съдържат потенциално опасни компоненти. Не всички хипоалергенни прахове са скъпи, те са предимно концентрирани, просто ще имат по-малка консумация. Внимавайте, когато купувате домакински химикали, в края на краищата това е вашето здраве!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини