Всичко за пералните машини

Гел за съдомиялни машини

гелове за съдомиялни машиниКупувайки миялна машина, много домакини смятат, че сега всички трудности, свързани с миенето на съдове, са зад. Но всъщност всичко не е толкова просто, първо трябва да се научите как да използвате съдомиялна машина и най-важното - да изберете правилния препарат, който ще осигури отличен резултат от измиване. Много хора в момента предпочитат гелове за миене на съдове, гелът за миене на детски съдове е особено популярен. Решихме да посветим тази статия за измиване на гелове.

За какво са подходящи геловите продукти?

Съдомиялната машина, наподобяваща гел, е коктейл от различни химически добавки, които помагат да се мият чинии, да се борят с бактериите и да почистват вътрешността на „железния помощник“. По принцип гелът прави същото като праха и дори повече, затова мнозина го смятат за пълен аналог на праха, но това не е така. Геловите продукти се различават по състав от праховете. Липсват абразивни и други слабо разтворими компоненти.гелове за съдомиялни машини

Гелоподобните средства за съдомиялна машина имат осезаеми предимства не само в сравнение с прах, но дори и в сравнение с таблетки. До голяма степен поради това те предпочитат да купуват доста голяма група фенове, собственици на съдомиялни машини. Какви са ползите?

 • Те мият чинии по-внимателно от прахове и таблетки. Ястията не се развалят толкова бързо.
 • По-удобно е да излеете гел в кювета за почистващи препарати.
 • Гелът се разтваря по-бързо и действа по-ефективно при кратки програми за измиване.
 • Гелът се консумира по-малко от прах и още повече таблетка.
 • Гел, за разлика от прах или таблетки, е идеално подходящ за режим на предварително накисване.
 • Гелът се съхранява по-лесно, няма да се повреди от излишната влага и не изпарява летливи компоненти като прах.

Обърнете внимание! Гелообразният препарат за съдомиялна машина е един от малкото, които са подходящи за режим „предварително накисване“; прахът и таблетките са напълно безполезни.

Вместо гел, експертите често препоръчват да се използва капсули за съдомиялна машина, тъй като притежават всички горепосочени свойства и дори съдържат компоненти, които се борят с образуването на котлен камък и плесен в машината. Въпреки че ако погледнете, тогава вътре в капсулата е все същият гел, само по-сложен по състав.

Инструкции за гел

Използването на гелообразен продукт за съдомиялна машина е много просто, въпреки че има някои нюанси, за които определено трябва да говорите. За начало ще анализираме процедурата за използване на гела за съдомиялни машини. Ако това е стандартна програма за пране:гелове за съдомиялни машини

 • необходимо е да отворите бутилка с гелообразен продукт със собствените си ръце;
 • отворете вратата на съдомиялната машина;
 • върху кювета за почистващи препарати е необходимо да отворите специален клапан със собствените си ръце и да изсипете гела там;
 • затворете клапана, заредете кошниците с мръсни съдове, затворете вратата на съдомиялната машина;
 • задайте желаната програма за пране и я стартирайте.

Ако съдовете са много мръсни, може да се наложи сами да настроите режима „предварително изплакване“, Как да приложите гела в този случай? Правим същото, както при стандартната програма за измиване, само изсипваме гела в специално отделение за предварително изплакване. Само в този случай машината ще поеме гела правилно и програмата се изпълнява по най-добрия начин.

Важно! Използвайки свой собствен гелообразен продукт в състав, в който вече има сол, трябва да запомните, че такъв гел не е в състояние да замени солта напълно. Изсипете сол в специално отделение така или иначе.

Все още имаме още един сериозен въпрос, който също трябва да бъде обсъден в този елемент - колко гел е необходим за едно измиване? Това е сериозен въпрос, защото всички се интересуват да изразходват оптимално такива средства, така че съдовете да останат чисти, а гелът да остави възможно най-малко. Количеството гел, използвано за един цикъл на измиване, ще зависи от много фактори: степента на замърсяване на съдовете, концентрацията на активни вещества, състав и т.н.

Ако вземем основните видове гелове за съдомиялни машини, за които ще говорим по-късно, тогава експертите забелязаха някои модели при определяне на тяхното количество за еднократна употреба.

 1. Ако върху чиниите има изгорена или изсушена мазнина, както и изсушено тесто или картофено пюре, багрило или чаена плака (за всякакви други трудни замърсявания), изсипете 25 мл гел.
 2. Ако съдовете не са крехки и планирате да зададете програма за пране на 70 0C, дори и със сложни замърсители, можете да се ограничите до 20 ml гел.
 3. Налейте 15-20 мл гел в случай, че зареждате чинии с прясна, неусложнена мръсотия.
 4. Не намалявайте твърде много количеството гел при половин товар. Експериментирайте със собствените си ръце, започнете с 15 мл, ако това не е достатъчно, постепенно увеличавайте количеството гел, докато постигнете оптималния резултат.

Преглед на най-добрите гелни съдомиялни машини

В този артикул ще ви представим малък преглед на гелоподобните продукти за съдомиялни машини, които в момента са най-доброто предложение на пазара на такива продукти. Ето примери за най-добрия гел за автоматично миене на съдове.

Winni's Naturel Lavastoviglie е естествен гел за миене на съдове за миене на детски съдове. По принцип производителят не позиционира този гел за миене на детски съдове, но тъй като съдържа само естествени, добре измити компоненти, те могат перфектно да мият детски играчки, детски съдове, бутилки, помпи за гърди, манекени и други подобни. Гелът се продава в бутилки от 750 мл, средната цена от около 900 рубли. Произведено в Италия.

Bio-Vert е естествен гел за миене на детски съдове. В състава му няма лошо измита вредна химия, която би останала върху чиниите, така че можете да използвате гела без ограничения. Страна производител Германия. Гелът се доставя в бутилки от 1,1 литра, средната цена е около 1000 рубли.

За ваша информация! Върху пакета Bio-Vert има маркировка „се състои от биоразградими компоненти“, което потвърждава неговата 100% естественост. Между другото, това е един от най-популярните гелове за миене на съдове, продавани в Германия.

Finish All in one е гел за съдомиялна машина с уникална формула, която помага да се справят дори и с най-упоритите замърсявания, придавайки на ястията чистота и блясък. Finish All in one е най-продаваният гел за миене на съдове в Русия и е един от най-добрите. Гелът се консумира доста икономично. Бутилки с обем 1,3 литра, достатъчни за около 65-70 стандартни програми за миене на съдове. Финишният гел се произвежда в различни страни на Европа (Дания, Финландия, Полша, Румъния). Цената на опаковката 1,3 л - 1700 рубли.гелове за съдомиялни машини

В заключение отбелязваме, че гелообразният препарат за миене на съдове е добра алтернатива на прах за пране и таблетки, особено ако цените вашите ястия, както и вашето здраве. Белезникаво покритие, което понякога може да остане върху съдовете след праха за пране, навлиза в човешкото тяло, причинявайки му вреда. Гелът винаги се измива напълно и не вреди.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини