Всичко за пералните машини

Гел за съдомиялна машина Finish

Gel Finish за съдомиялна машинаПродуктите на марката Finish са много популярни на руския пазар. Производителите предлагат таблетки, прахове, сол, гел, както и продукти за грижа за съдомиялни и аромати. Много потребители харесват тези инструменти, но някой не вижда смисъл да преплаща за марката. Вече направихме преглед на праха и таблетките от Finish, сега спираме по-подробно на гела.

Gel Finish: състав и характеристики

Гел детергентът за съдомиялни машини има най-високата скорост на разтваряне, за разлика от прах и особено таблетки. Следователно гелът се използва за всякакви програми за измиване. Съставът на обичайния гел Finish All in one е практически същият като на праха, Ние изброяваме списъка на веществата, които съставляват:

 • не повече от 30% натриев триполифосфат;
 • не повече от 5% фосфати;
 • не повече от 15% поликарбоксилати;
 • не повече от 5% от ПАВ;
 • ензими (ензими);
 • консерванти;
 • ароматизанти.

Съставът на екологичния гел Finish Eco Power Gel се различава от обичайния по това, че не включва фосфати и парфюми. Гелоподобен препарат е опакован в пластмасови бутилки по 0,65 всяка; 1; 1.3; 1,5 литра Гелът може да се използва за измиване на различни съдове, включително порцелан и сребро. Той се бори с петна от всякаква сложност: от чай, червило, мазнини и други.

За информация! Гелът за съдомиялна машина се произвежда в Полша, Финландия и Дания.

Как се прилага гел

Gel Finish за съдомиялна машинаГел за съдомиялни машини, както и прах, можете да дозирате по ваше желание, като вземете предвид твърдостта на водата, количеството на съдовете и степента на замърсяване. Инструкциите за употреба са посочени на всяка опаковка на гела. Производителят препоръчва да използвате 20 мл гел за съдомиялна машина, ако съдовете не са много мръсни, и 25 мл гел, ако съдовете са много мръсни.

Ако миялната машина не е напълно заредена, може да отнеме много по-малко пари. Някои опаковки показват приблизителния брой мивки, които може да побере една бутилка гел за чинии. Така например бутилка с вместимост 1,3 литра може да бъде достатъчна за 65 мивки, тоест за около 2 месеца с ежедневно зареждане на съдомиялната машина.

Гелът се излива в чекмеджето за дозатор (дозатор), разположено от вътрешната страна на вратата на машината. Гелът за изливане е удобен, тъй като върху бутилката е осигурен специален чучур.Изразът „Всичко в едно“ върху опаковката на гел Finish не означава, че не трябва да се използва сол., При много твърда вода солта е необходима за машината, така че йонообменникът да не се повреди и да работи, омекотявайки водата. По отношение на средство за изплакване, тогава може да се използва и по ваша преценка, ако е необходимо да се постигне блясък на ястията.

Какво казват потребителите за гела

Решихме да разберем колко е добър гел за съдомиялни машини на марката Finish, като анализираме отзивите на потребителите.

evgenia09, Челябинск

Когато пробвах Finish гел, не съжалих, че купих този продукт. Съветвам всички да го купят, защото има няколко предимства:

 • след него няма петна;
 • продуктът мирише приятно;
 • може да се използва без препарат за изплакване.

С гелни чинии, измити наведнъж! Според мен не е скъпо, а цената съответства на качеството.

Използвайте този инструмент ефективно, тъй като е с ниска консумация и пени добре. Накратко, хареса ми.

anutik0509, МоскваGel Finish за съдомиялна машина

Наистина исках да опитам малко Finish за съдомиялна машина и след като купих пакет гел Finish All in 1. Не трябваше да купувам голяма бутилка, все още трябва да експериментирам с малки опаковки. Не ми хареса, защото е твърде тежък. Съставът на продукта не се различава от другите, въпреки че производителят предупреждава, че може да причини алергии. Не забелязах супер ефекта на гела. Сапуни за различни съдове: чинии, чаши, тигани, тигани при различни температури.По принцип се изплаква зле и не мие чинии много добре и струва много. Няма да го използвам повече.

на маите

Бях на екскурзия във Финландия, купих там гел за миене на съдове Finish Eco Power. Европейците произвеждат наистина висококачествен перилен препарат и евтин. Цветът му е син с бели малки гранули. На опаковката няма информация на руски език, но дори и без нея беше ясно, че съставът не включва вредни фосфати. За една мивка е необходимо да попълните 17 ml от продукта, но когато машината не е напълно заредена, 10 са достатъчни. Хареса ми факта, че гелът няма мирис и съдовете не миришат след измиване, докато обичайният завършек има ужасна миризма.

Такъв гел перфектно се справя с всякакви примеси, чудесно е да се отмият мастни и чайни отлагания. При миене на стъклени съдове е по-добре да добавите средство за изплакване, въпреки че е написано, че този гел съдържа всичко. Достатъчно е да настроите дозировката на средствата за изплакване на минималната стойност и резултатът ще бъде напълно различен. Добавям сол, дозировката също е минимална. И няма проблеми нито с машината, нито с чиниите. Най-доброто от всички!

Така че, гелът за съдомиялна машина е удобен за употреба и доза, Finish гел не е много по-различен от другите. Въпреки че потребителите забелязват разликата в резултата от миенето на съдове. Може би всичко зависи от производителя. Лекът от Финландия е много похвален, така че когато купувате, обърнете внимание не само на състава, но и на страната на производство.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини