Всичко за пералните машини

Къде е филтърът в пералнята на LG?

Къде е филтърът в пералнята на LGАвтоматичната машина на LG обикновено е придирчива, устройството може да се използва дълго време напълно без повреди и проблеми от различно естество. Това се дължи на високата надеждност на пералнята: можете многократно да зареждате и разтоварвате машината, да използвате прахове, капсули и балсами, без да мислите за техническата страна на процеса.

Както всяка техника пералната машина се нуждае от превантивна поддръжка, на всеки няколко месеца е препоръчително да почистите отделението за прах, да проверите състоянието на филтъра за боклук, маншетите и охлювите. Повечето собственици знаят къде се намира тавата за маншети и прах, но, за съжаление, не всеки знае къде се намира филтърът за изпускателна помпа в пералнята на LG.

Филтриране на местоположението

След социално проучване, проведено от служители, стана надеждно известно, че приблизително всеки двадесети потребител на пералня няма представа за местоположението на филтъра. Естествено никой от тях дори не е помислил, че трябва да се почисти и това води до повреди на устройството. Ако не знаете къде се намира филтърът за боклук, потърсете го в долния десен ъгъл на машината LGЗатваря се с шарнирен капак.LG филтър за измиване

За да започнете да почиствате, трябва да отворите капака, това се прави лесно, просто извадете нокът и издърпайте, той ще се отвори моментално. Под него ще видите голям заоблен филтриращ елемент, или по-скоро неговата видима част, както и черен авариен маркуч за източване. Отгоре има част - тапа, която трябва да бъде извадена, когато оборудването се развали, за да се източи водата от резервоара. Ще трябва да се направи достатъчно дълго, тече бавно, но няма друг изход, следователно е по-добре от нищо.

Праховият филтър се отстранява лесно. Това става чрез усукване от машината. За това има удобна дръжка върху нея, като я държите, можете лесно да я извадите за последващо почистване. Филтърът за боклук в устройството се състои от две части:

  • уплътнение на дръжката;
  • кош за боклук

Не забравяйте, че не само филтърният елемент подлежи на почистване, но и мивката, в която е завит, това е необходимо, тъй като там често влизат различни неща: чорапи, шалове, ремъци и много други. Охлювът е свързан с помпа, която е предназначена за изпомпване на течност от резервоара на пералнята, но не е необходимо да я докосвате, освен ако разбира се няма проблеми с нея.

Елемент за филтър за насипни клапани

Експертите казват, че трябва да почиствате филтъра за прах поне веднъж на два месеца. В допълнение, филтърният елемент на пълнещия клапан трябва да се почиства веднъж на шест месеца. Необходимо е не само да го почистите, но и да проверите за счупване, преди да го направите.

Този проблем е най-актуален за тези собственици, които имат вода в колата директно от водопровода, без да са филтрирани.

почистете филтъра за пълненеВ случай, че сте поставили филтър против варовик пред тройника, който подлежи на редовни промени, можете да игнорирате това правило. Друг въпрос, къде мога да го намеря?

  1. Изключете захранването с вода, като затворитемишена в края на входящия маркуч.
  2. Другият край на маркуча, който е прикрепен към задната стена на горната част на машината, трябва да се развие
  3. Погледнете вътре, ще намерите мрежа, тя трябва да бъде извадена и измита.

Най-лесният вариант е да използвате чифт клещи, те могат да хванат филтъра за окото и да го премахнат. Ако е напълно запушена с плака - пералнята няма да може да функционира нормално, тъй като водата просто няма да влезе в резервоара. За почистване го поставете в разтвор на лимонена киселина, разредете 20 g в чаша течност. След това изплакнете с гореща вода.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини