Всичко за пералните машини

Къде е превключвателят за налягане в пералнята

Къде е превключвателят за налягане в пералнятаПовечето съвременни перални машини имат функцията на самодиагностика на възникващи неизправности. И това е много удобно, тъй като потребителят, виждайки кода за грешка на дисплея, може лесно да разбере кой елемент от шайбата не е в ред и да пристъпи към коригирането му. Ако машината е определила повредата на превключвателя за налягане, тогава за да замените дефектната част, трябва да знаете как изглежда и къде се намира в системата. Нека разберем къде се намира превключвателят за налягане в автоматични перални машини на различни производители.

Къде може да стои сензорът за ниво?

Намирането на сензор за ниво на течност в пералня е съвсем проста. В повечето случаи той се намира директно под горния капак на машината. За да получите безплатен достъп до мястото на монтаж на пресостата, е необходимо да изключите машината, да я изключите от водопроводната и канализационната мрежа и да я избутате малко напред. След това трябва да развиете двата болта, придържащи горния капак на корпуса и внимателно да го извадите.

  1. Собствениците на перални машини от такива марки като Indesit, AlGi, Ariston и Samsung ще видят сензор за ниво близо до дясната странична стена на устройството, в ъгъла, по-близо до предната част на машината. Застанете с лице към люка на машината и определено ще видите къде се намира превключвателят за налягане.
    превключвател за налягане в шайбата LG
  2. Собствениците на модели на марките Virpul и Ardo също ще намерят сензора близо до дясната стена, по-близо до задния ъгъл.
    превключвател за налягане в шайбата Virpul
  3. Пералните машини Bosch са оборудвани с голям превключвател за налягане, който също е разположен от дясната страна на устройството, по-близо до центъра му. При някои модели сензорът за ниво е спуснат надолу и потребителят погрешно вярва, че машината няма превключвател за налягане, но все пак е, тя просто е скрита от гледката чрез греда и окабеляване.
    превключвател за налягане в Bosch

За да разберете къде се намира сензорът за ниво, намерете тънка гумена тръба вътре и проследете къде е насочен.

Ако не можете да намерите превключвателя за налягане на дясната стена, потърсете частта отгоре на корпуса. Много рядко производителите поставят сензор за ниво отдолу, защото това значително усложнява дизайна на устройството. Превключвателят за налягане може да бъде поставен върху палета само на много стари перални машини, които имат вертикален тип товар.

Как изглежда тази част?

как изглежда превключвателят за наляганеЗа да може потребителят да намери сензора за ниво на течност в пералнята, трябва да знаете какъв е този елемент. Можете да разгледате пресостата в Интернет, за това въведете в реда за търсене низ за търсене „Пресостат на автоматичната машина“. В „Снимките“ ще бъдат около три хиляди изображения на сензори на различни модели шайби, които са доста подобни една на друга.

Елементът, който контролира нивото на водата в резервоара, е направен под формата на малък пластмасов кръг. Захранващият кабел и тръбата са свързани към превключвателя за налягане. Цялата конструкция е свързана с резервоар, който е под високо налягане.

Когато в пералнята се натрупа вода, през тръбата се изпомпва налягане, което съответства на нивото на течността, събрана в резервоара. Ако има достатъчно вода в системата, специално реле се затваря. По този начин сензорът предава сигнал към управляващия модул и постъпването на вода през входящия маркуч спира.

Сензорът за ниво е прикрепен към кутията или със специални ключалки, или с няколко самонарезни винта, така че е много лесно да го изключите от стената. За да свалите превключвателя за налягане, развийте всички проводници, които отиват към него и издърпайте слушалката. След това разглобете частта.

Надяваме се, че горната информация ще ви помогне да намерите и замените превключвателя за налягане в пералня на всяка марка. Местоположението на сензора за ниво на течността е избрано много добре и за да го намери, потребителят ще трябва да положи минимум усилия.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини