Всичко за пералните машини

Местоположение на изпускателната помпа в пералнята на LG

Местоположение на изпускателната помпа в пералнята на LGИзваждането на помпа от шайбата е просто и бързо. Но за да се справите със задачата, трябва да знаете къде се намира изпускателната помпа в пералнята на LG и как тя се отстранява от седалката. Ще намерите всички отговори за демонтиране на дренажната система на машината в инструкциите по-долу.

Намерете продукта

В шайбите на LG местоположението на помпата е подобно на моделите на повечето производители на домакински уреди. Помпата е разположена в долната част на корпуса и е здраво закрепена върху кохлеята, в която е монтиран филтърът за боклук и дюзата от резервоара. Така водата от резервоара навлиза в дренажната система и поради изолацията и херметичността, отработената течност се изпраща в канализацията без никакви проблеми.

Когато работите с оборудване, спазвайте правилата за безопасност: изключете електричеството и изключете водата!

За да стигнете до помпата, не е необходимо да разглобявате машината - достатъчно е да действате през дъното на устройството според доста проста схема.

 1. Изключваме пералнята от електрозахранването, ВиК и канализацията.
 2. В долния десен ъгъл на кутията намираме техническия люк и го отваряме с прорезна отвертка.
 3. Наклонете машината назад, така че предните крака 10-30 см да се издигнат над пода.
 4. Заменяме контейнер под машината и покриваме пространството наоколо със стари парцали - когато се отвори филтърът за източване, водата ще се излее.
 5. Изваждаме филтъра за боклук, като развиваме задържащия болт и завъртаме „дръжката“ на дюзата с половин оборот.развийте филтъра за отпадъци
 6. Поглеждаме през дъното в машината и обръщаме внимание на помпата. Ако не можете да разберете помпата, можете да завъртите устройството от лявата страна (категорично е забранено да поставяте пералнята от дясната страна - останалата в резервоара вода и дюзите може да попадне върху електрониката).
 7. Връщайки помпата обратно на часовниковата стрелка, се опитваме да я „удавим“ в тялото, след което механизмът ще се предаде и ще позволи да се достигне.развийте винтовете близо до филтъра

Преди да издърпате помпата към вас, внимателно изключете проводниците, които са свързани, разхлабете скобите и извадете дюзите. След като помпата остави седалката безпрепятствено.

Защо помпата се нуждае от внимание?

Помпата често се нарича "сърцето" на шайбата, тъй като именно тя осигурява циркулацията на водата. Но заедно с отпадните течности, мръсотията влиза и в помпата. Много остава в резервоара, барабана и филтъра за боклук, но нещо идва в механизма за източване. Ако не почиствате редовно устройството, машината ще спре да се мие. Помпата се замърсява по различни причини:

 • твърде твърда и мръсна вода;
 • нискокачествени и неподходящи почистващи препарати;
 • боклук от дрехи, включително забравени монети, коса, вълна, копчета.

Запушването може да се избегне. Необходимо е само внимателно да проверите джобовете, да изберете висококачествени прахове за машини и да изперете нещата в специални чанти, Редовното миене на филтъра за боклук и комплексното пречистване на водата от чешмата също ще помогнат на „сърцето“.

Инструкции за почистване

Почистването на помпа означава определена последователност от действия. На първо място, говорим за премахване на външни замърсявания от работното колело на помпата. Вземаме отвертка с прорези, усукваме два странични винта и намираме малък пръстен с остриета. Той също трябва да бъде почистен от конци, коса, вълна или монети, заседнали в спиралата. Щом механизмът започне да се върти свободно - отидете при охлюва.почистваме охлюва и помпаме SM LG

Охлювът е седалището на помпата и тук също всичко трябва да се почисти. Също така събираме парчета боклук, изтриваме мръсотия с парцал както отвътре, така и отвън. След цялостно почистване помпата се събира и връща към охлюва. За успешна инсталация действаме по подобен начин, но в обратен ред. Не забравяйте за тестовото измиване и ако машината се мие без течове, тревожно гърми и спира - всичко се прави правилно.

Знаейки местоположението на помпата и нюансите на отстраняването й, можете редовно да я почиствате и съседните елементи на дренажната система от натрупани отломки. Тогава „сърцето“ на шайбата ще продължи няколко пъти по-дълго.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини