Всичко за пералните машини

Местоположението на нагревателя в пералнята на LG

Местоположението на нагревателя в пералнята на LGЕдна от най-важните части в пералнята е нагревателят. Знаейки къде се намира нагревателят, как изглежда и според коя схема се получава, можете редовно да "проверявате" елемента, да следите състоянието му и да го замените в случай на неизправност. Предлагаме да разберем всички нюанси на примера на LG машини.

Отидете до подробностите

За разлика от някои марки за миене на трети страни, местоположението на нагревателя в машината на LG е много удобно за ремонтника - желаната спирала се намира отзад. Не е необходимо да разглобявате половината корпус, както в автоматичните машини Samsung, просто премахнете задната стена и разгледайте по-отблизо. Но не бива да бързате, защото не можете да направите без подготовка за процеса.

При разглобяване на пералнята трябва да се спазват мерките за безопасност.

На първо място изключваме машината от електричество. От съображения за безопасност се препоръчва многократно да се проверява дали кутията е без изтощение, в противен случай е невъзможно да се започне ремонт. На втората стъпка изключваме водата, изключваме входящите и изходящите маркучи и фиксираме всички проводници и тръби в предвидените канали на тялото, така че дългите елементи да не пречат на демонтажа на нагревателя.

Следващата стъпка ще бъде осигуряването на свободен достъп до машината. Преместваме самостоятелната машина от стената и преместваме вградените модели в центъра на стаята. Не забравяйте, че единицата е тежка и е по-добре да се включите в подкрепата на няколко допълнителни ръце.

Подготовката завършва с разнасяне на стари парцали и отстраняване на задния панел. Това е всичко. Не всички обаче веднага могат да видят нагревателя сред резервните части на пералнята на LG - частта „се крие“ в задната част на кутията. Допълнителни инструкции ще ви помогнат при търсенето.

Как изглежда този елемент?

Грешката на начинаещите майстори е, че започват да търсят зигзаговата TEN тръба, която се вижда в рекламните банери. Нагревателният елемент всъщност изглежда така, но не можете да го намерите от това описание. Факт е, че спиралата е скрита дълбоко под резервоара и е скрита от любопитни очи.къде е нагревателят

Пералнята на LG не е изключение. След като премахнете задния панел и обърнете внимание на долната част на задната стена на резервоара, можете да видите само външните контакти на нагревателя. Контактите на температурния сензор също са разположени тук. Друга особеност на нагревателния елемент е неуспешното окабеляване, така че е трудно да объркате елемента с други части на устройството.

Препоръчва се да се снима нагревателят, за да се определи местоположението на проводниците и да се избегнат грешки при повторно свързване.

Но намирането на нагревател е половината от битката. Също толкова важно е правилно да вземете елемента, за да не повредите неговите контакти, корпус и седалка. Накратко, последователността от действия е следната:

  • пускаме окабеляването, като не забравяме за маркировката;
  • отслабват централната гайка;
  • взимаме частта от случая и започваме леко да се люлееме, премахвайки от крепежните елементи;
  • бавно получаваме нагревателя, опитвайки се да не докосваме контактите.

При работа с TEN е необходимо да бъдете изключително внимателни. По правило контактите и повърхността са много уязвими от механични повреди, а нова част не е евтина. Не забравяйте за подготовката за последващия монтаж и внимателно почистете отпечатъка от мащаб и мръсотия. Ако всичко е направено правилно, тогава след подмяна на нагревателния елемент ще служи дълго време и в добро състояние.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини