Всичко за пералните машини

Къде трябва да бъде съдомиялната машина в ъгловата кухня

PMM в ъгловата кухняЪгловата кухня е добра стара класика. Според нас това подреждане на основното място в къщата е най-удобното и универсално, дори ако говорим за малка стая. Ъгловите кухни с миялна машина са силно функционални, но може да има известни трудности на етапа на планиране на помещението. Къде е по-добре да поставите съдомиялна машина? Ще обсъдим това сега.

Общи препоръки

Дори начинаещ потребител знае, че е невъзможно да поставите съдомиялна машина навсякъде, особено в ъглова кухня. Машината трябва да е удобна, функционална и безопасна. За да постигнете това, трябва да поставите „домашен асистент“, ръководен от редица прости правила.

 1. В ъгловите кухни мивката и мивката често се поставят в ъгъла, което означава, че миялната машина трябва да е наблизо, близо до дясната ръка. Много е удобно. Представете си, че стоите до мивка, пълна с мръсни съдове. Съдовете трябва да бъдат почистени и поставени в съдомиялна машина. Вземате чиния, отваряте лявата врата на мивката, където има кошче, и почиствате чинията. След това с дясната ръка отворете вратата на съдомиялната машина, разточете кошницата и поставете чинията. Без излишни движения, всичко е под ръка!
 2. Ако е възможно, не поставяйте съдомиялната машина близо до хладилника, фурната или микровълновата печка. Такъв квартал може да навреди на оборудването, трябва да оставите празнина между сградите, най-малко 2-3 cm Още по-добре, разделете техниката на открито с пиедестали.

Прегрятата фурна до съдомиялната машина неизбежно ще я нагрее, което може да доведе до счупване.

 1. Вратите и мивките не трябва да пречат на отварянето на вратата на съдомиялната машина. Това, разбира се, е идеално, но не винаги е възможно.
  друга опция за поставяне на съдомиялната машина до мивката
 2. Комуникациите, към които е свързана миялната машина, трябва да са възможно най-близки. Ако считаме, че поставяме машината близо до мивката, тогава вече имаме директен достъп до водоснабдяването и канализацията. Остава електричество. закак да свържете съдомиялната към електрическата мрежа Ще научите от едноименната статия. Основното нещо е да доближите изхода към кутията, така че да не се изискват удължителни кабели.
 3. Удобно е също, че над съдомиялната машина има плот. Удобно е да поставите чисти съдове на такъв плот, когато го извадите от кошниците и след това го поставите в шкафа.

Като цяло, когато планирате да поставите цялото оборудване в кухнята, помислете къде да го поставите, така че да сте максимално удобни и удобни. Дори ако пространството е ограничено, опитайте се да планирате първо най-удобно и едва след това да коригирате плана за конкретни условия. По-лесно е да постигнете най-добър резултат.

Монтаж в зависимост от вида на съдомиялната машинаместоположението на съдомиялната машина до мивката

Най-често се монтират вградени съдомиялни машини, поради което много препоръки се отнасят специално за тези машини. Но трябва да вземете предвид, че все още има компактни и хибридни съдомиялни машини, за инсталирането на които също трябва да се кажат няколко думи.

Компактна миялна машина може да се намери или на плота близо до ъгловия мивка или в мивката. И това, и друг вариант имат право да съществуват. Компактна съдомиялна машина, стояща на плота, е по-удобна за използване, тъй като не е необходимо да се навеждате, за да подредите съдовете. Компактната миялна машина в мивката е скрита от любопитни очи и не заема място на работната повърхност на плота. Вярно, трябва да помислите къде ще съхранявате кошчето, но това са дреболии.

настолна миялна машина до мивката

Някои занаятчии инсталират компактна миялна машина върху скобите непосредствено над мивката в ъгъла. Там той е сигурно фиксиран и не притеснява никого. Комуникацията е близка и е много удобно да я използвате, тъй като можете да прехвърляте мръсни съдове от мивката в кошниците на машината, без да капете мазнина върху пода. Много добро решение, въпреки че технически не е напълно възможно.

Ако мислите да закупите хибридна технология 3 в 1: печка, фурна, миялна машина, струва си да поставите близо до мивката. Има много предимства на това решение:

 • близо до комуникацията, миялната машина се свързва по-лесно;
 • след като сте събрали пълен тиган с вода, не е необходимо да го влачите от мивката през рафтовете до печката, тъй като печката е много близо;
 • като извадите пещ, замърсен от мазнина от фурната, можете да отърсите остатъчната храна от нея и да я изпратите в съдомиялната машина, тъй като всичко е наблизо: фурната, кошчето, мивката и машината.

Експертите препоръчват преди да закупите машина, за да проучите "мястото на нейното бъдещо разполагане". Така че няма да сбъркате, когато става въпрос за процеса на инсталиране. Необходимо е да се вземат предвид не само размерите, но и много технически характеристики на „домашния асистент“.

Така че, съдомиялна машина в ъгъла на кухнята е доста добро решение, но все пак трябва да вземете предвид много различни фактори и препоръки на експерти. Много от тези фактори и препоръки бяха споменати от нас днес. Надяваме се да ви намерим свежи идеи. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини