Всичко за пералните машини

Преглед на газова печка с миялна машина и / или фурна

миялна машина с фурнаКакви трикове хората не отиват, за да спестят място в малка кухня и да я направят дори малко по-функционална. Производителите на домакински уреди, осъзнавайки това желание, предлагат своите решения, които могат значително да напреднат в решаването на вечния проблем с липсата на място. Те предлагат комбинирана техника, съчетаваща функциите на няколко домакински уреди. Например, газова печка се комбинира с миялна машина, фурна се комбинира с котлон и миялна машина, има и други комбинирани уреди, които ще бъдат обсъдени по-нататък.

Трудности при закупуването на комбинирана миялна машина

Закупувайки печка, комбинирана с миялна машина, печелите около 60-80 сантиметра използваемо пространство. Тъй като вместо печка с фурна и съдомиялна машина, които заедно ще поемат около 120-150 см, получавате едно парче домакински уреди, което е широко само 60 см. Има полза, но освен ползата има и проблеми.

 1. На разходите. Вградената печка с миялна машина струва толкова (или дори повече) от отделна електрическа или газова печка с фурна и добра миялна машина. За това „чудо на технологията“ се пригответе да разкриете 90 000 рубли.
 2. Функционалност. Електрическа печка или газова печка в комбинация с съдомиялна машина има ограничена функционалност. По-специално, съдомиялната ще побере максимум 6-8 комплекта чинии, а фурната е само един лист за печене. Електрическа печка или газова печка или по-скоро плота ще бъде напълно функционална. За такива пари резултатът е повече от скромен.
 3. Комуникации. Газова печка, комбинирана с миялна машина, ще изисква голям брой комунални услуги: газ, електричество, вода. По същество това не е толкова безопасно, колкото може да изглежда на пръв поглед.
 4. Техническа трудност. Представете си колко подробности има в уреда, който комбинира плот, фурна и съдомиялна машина. Ако нещо се счупи и вероятността с такава сложност на дизайна е много висока, поддръжката ще бъде много скъпа, ако изобщо капитанът може да оправи такава техника.

За ваша информация! Въпреки факта, че дизайнът на комбинираната съдомиялна машина е много необичаен и нестандартен, частите и аксесоарите към нея са много обикновени, същите като при обикновените съдомиялни и печки, произведени от конкретен производител.

Тук може би са всички основни моменти, на които незабавно трябва да обърнете внимание, когато решавате да купите съдомиялна машина. Ако с всичко по-горе сте напълно доволни, тогава можете да пристъпите към избора на производителя и конкретния модел.

Преглед на съдомиялната машина за готварска печка - плюсове и минуси

На пазара няма толкова много комбинирани съдомиялни машини. Това се дължи на факта, че производителят досега само овладява тази обещаваща техническа насока. Но някои модели вече заслужават нашето внимание, нека ги разгледаме.

Бонбони TRIO9501W. Този модел се обозначава като комбинирана газова печка с фурна и съдомиялна машина. Характеристики Candy TRIO9501W са много забележителни:

 • стандартен котлон с четири газови котлона;
 • електрическа фурна с грил;
 • поставен под съдомиялната машина на фурната, съдържащ 6 комплекта чинии.

Известен производител декларира удобството да използвате такава комбинирана машина, тъй като всички необходими кухненски единици са наблизо, разположени изключително компактно. Плота е с електрическо запалване. Фурната (ако махнете решетката) държи един лист за печене, поне производителят е доставил фурната само с един стандартен държач за нея.

Бонбони TRIO9501W

Candy TRIO9501W е с размери 865x600x600 mm (H x W x D) .Всички домакински уреди могат да бъдат поставени до него, тъй като стените на комбинираната съдомиялна машина са надеждно изолирани. Съдомиялната работи достатъчно тихо, създавайки звукова мощност от 39 dB. В същото време комбинираната газова печка също е доста икономична: фурна - 2 кВт, съдомиялна - 0,75 кВт. Консумация на вода - 9 литра. Средната цена на модела е около 95 000 рубли, цветът е бял.

Обърнете внимание! Candy TRIO9501W има 4 нагревателни елемента, мощността на които е 3,5, 2,5, 1,7, 1 kW.

Основните предимства на модела Candy TRIO9501W:

 • спестяване на пространство в кухнята;
 • лекота на използване;
 • висококачествено миене на съдове;
 • има програма за експресно измиване, която отнема 32 минути;
 • спестяване на вода и електроенергия.

Основните недостатъци на модела Candy TRIO9501W:

 • трудности при снабдяването с воден газ и електроенергия;
 • сложност на дизайна, която може да доведе до счупване (отоплителните елементи са особено уязвими);
 • миялната машина съдържа само 6 комплекта чинии, а фурната има само един лист за печене, което е доста малко за семейство от 3 души;
 • газовият котлон не е покрит със защитен капак, така че за да се избегне пожар, трябва да се постави плочка или метална престилка зад комбинираната съдомиялна машина.

Бонбони TRIO9503X. Това е модел на комбинирана електрическа печка, която включва: електрически котлон за 4 горелки, електрическа фурна е поставена до нея и съдомиялна машина е поставена до фурната. Целият този производител се комбинира в солиден тежък дизайн. Размерите на комбинираното устройство са 850x600x600 mm (H x W x D). Средната цена е 101 000 рубли, цветът е сребърен.

Бонбони TRIO9503X

Няма да описваме фурната и миялната машина, тъй като техните характеристики напълно съвпадат с тези на модела Candy TRIO9501W. Отбелязваме само, че плота на комбинираната електрическа печка е модерна стъклокерамика, което означава, че трябва да спазвате всички правила за неговото използване, в противен случай тя ще се влоши.

Важно! Много потребители се страхуват, че вибрациите от програмата за миене на съдомиялни машини могат да повлияят негативно на работата на електрическата печка. Тези страхове са напълно напразни.

Candy TRIO9501X е комбинирана газова печка с фурна и съдомиялна машина. Моделът включва: газова котлона за 4 горелки, електрическа фурна е поставена до нея, а съдомиялна е поставена до фурната. Този модел се различава от Candy TRIO9501W само по цвят (в случая това е сребро) и наличието на метална защитна престилка, покриваща плота.

Бонбони TRIO9501X

Candy TRIO9501X също има малко по-малки размери 850x600x600 mm (H x W x D), разликата във височината е само 1,5 см, но понякога те могат да станат решаващи. Фурната и миялната машина са идентични по характеристики с еднакви елементи в модела Candy TRIO9501W. Средната цена е 102 000 рубли. В серията модели Candy TRIO са вградени малки съдомиялни машини, които се произвеждат под марката Candy от доста време. Преглед на малки съдомиялни машини ви помага да се запознаете по-отблизо с тази техника.

Отзиви на потребителите за комбинирани съдомиялни машини

Елена Дементиева

Бонбони TRIO9503X. Много доволен от тази прекрасна хибридна електрическа печка и съдомиялна машина. На около 5 години бях озадачен как мога да сложа цялото оборудване, необходимо за нормален живот в моя кухненски бокс, не можах да измисля нищо, но тогава се появи. Чувствах се много удобно и удобно. Живея сам, така че нямам нищо общо с голяма фурна и голяма съдомиялна машина. Готвенето на такава печка е удоволствие и веднага можете да се наведете и да заредите мръсни съдове в съдомиялната машина - всичко е наблизо.

Сергей Комоловмиялна машина с фурна

Току що купих Candy TRIO9501X и веднага се повреди, съдомиялната работи и не работи нормално в продължение на три месеца. Дадох го за гаранционен ремонт, така че компанията ми извади мозъка за шест месеца, в резултат на това беше поправен, върнат, докато изглежда, че работи.От това се изважда, че той хвърли един тон пари за оборудване, което лесно може да се счупи и никой не знае как да го поправи правилно. Между другото, има един бутон, който споменах в заявката за ремонт, но не беше елиминиран - електрическото запалване работи еднократно, трябва да завъртите превключвателя два или три пъти. За сто хиляди производителят можеше да се коригира. Резултатът - покупка е крайно недоволна.

Александра Половцева

Бонбони TRIO9503X. Електрическата печка е направо вълшебна, веднага щом я видях в търговския център, веднага разбрах, че определено трябва да заеме достойното си място в новата ми кухня. И вие имате фурна, котлони и съдомиялна машина, всички "в една бутилка", толкова много свободно пространство се появи. Единственото нещо на сайта на производителя, бих направила фурната по-обемна, като леко увелича височината на уреда и съм доволна от всичко. Слагам на Candy TRIO9503X пет точки!

В заключение отбелязваме, че съдомиялните машини, комбинирани с газова или електрическа печка, са иновация на световния пазар, въпреки че самата идея съществува от доста време. На руския пазар наистина можете да намерите само оборудване, което се произвежда под марката Kandy, докато други производители не идват при нас с такива стоки поради ниското търсене. С надеждността на комбинираната технология също не всичко е ясно, въпреки че подобна ситуация е характерна за всичко ново.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини