Всичко за пералните машини

Гаранция за перални машини Samsung

Гаранция за SM SamsungВсяка техника има способността да се провали. Същото важи и за пералните машини на Samsung. Те могат да се счупят, дори без да са издържали гаранционния срок, въпреки световно признатата им издръжливост и надеждност. За да разберете характеристиките на установяването на гаранция за перални машини на Samsung, разликата между гаранционния период и експлоатационния живот и т.н., прочетете тази статия.

Гаранция и обслужване

Така че разликата между гаранционния срок и експлоатационния живот е доста лесна за разбиране. Срокът на експлоатация на машината се определя от производителя въз основа на всякакви характеристики на модела, материали и други неща. С други думи, производителят просто ориентирано уведомява потенциалния купувач за това колко дълго ще издържи устройството му.

В случая на гаранционния срок всичко е някак различно. Ако машината се повреди преди да изтече този период от време поради производствени дефекти или непълна конфигурация на части, фирмата производител (в нашия случай Samsung) е длъжна да поправи устройството. Гаранционният срок налага определени задължения на производителя, за разлика от експлоатационния живот.

Срокът на експлоатация на пералнята обикновено се брои от датата на производство, в случай че ръководството за потребителя не налага никакви корекции. Например при съвременните машини на Samsung експлоатационният живот е 7 години, ако спазвате всички предписани правила за употреба. Но гаранционният срок зависи от страната, в която купувате единицата, тъй като в различните страни се прилагат различни търговски закони. Така например:

  • у нас гаранционният срок на машината е 1 година;
  • в Република Беларус - 2 години;
  • в Азербайджан - 1 година;
  • Грузия - 1 година;
  • Армения - 1 година.

Обърнете внимание! Посочените дати могат също да варират в зависимост от модела. Например, премиум автомобилите на Samsung имат по-дълга гаранция.

Кога е валидна гаранцията и кога не?

Но преди да се свържете с производителя с искане за ремонт преди изтичането на гаранционния срок, разберете в кои случаи важи гаранцията. Всъщност, ако сте получили гаранционна карта, това не означава, че производителят ще поправи автомобила ви в случай на някаква повреда. Ремонтът ще се извърши само ако в устройството се установи дефект в производството. Ако сами счупите колата, гаранцията не е валидна.

Например, можете да се свържете с гаранционното обслужване, ако машината не се справи с въртящия се цикъл, вибрира твърде много и т.н. Сервизът за ремонт ще провери устройството и ще установи дали причината за повредата е в дефекта по време на производството или при неправилна работа.

Заслужава да се отбележи, че Samsung може да установи по-дълъг гаранционен срок за определени отделни части на машината, например, за директни задвижващи устройства и техните контролни модули (въпреки че тези части се отказват много по-рядко от всички останали).

Не очаквайте гаранционни ремонти

гаранционно обслужванеГаранционният срок е предназначен да гарантира, че купувачът е сигурен: автомобилът му ще бъде поправен, ако бъде открит производствен дефект. Но за да получите услугата, трябва също да спазвате определени условия. Например, когато купувате единица, не трябва да отказвате да инсталирате професионалист.

Ако искате сами да инсталирате машината, тогава производителят престава да носи отговорност за всякакви повреди (в края на краищата, можете да повредите нещо с непрофесионална инсталация). Ако професионален инсталатор повреди нещо по време на инсталацията, тогава компанията ще плати за ремонта и няма да вземе пари от вас за инсталиране. Има няколко ситуации, при които не се извършват гаранционни ремонти:

  1. Ако сте свързали устройството към електрическата мрежа, сте използвали удължителен кабел.
  2. Ако сте използвали машината за пране на неща, които не могат да се перат в нея (това обикновено е посочено в инструкциите).
  3. Ако преди да се обадите на сервиза за ремонт, сами сте предприели ремонтните действия.
  4. Ако вашата гаранционна карта е попълнена неправилно.

Получаваме гаранционно обслужване

По този начин, знаейки гаранционните срокове на закупеното устройство и спазвайки всички горепосочени правила, винаги можете да разчитате на ремонта на вашето оборудване в случай на брак (като правило случаите на валидност на гаранцията са посочени в талона). Получаването на ремонт е доста просто. Ако откриете проблем, свържете се със сервизен център. Там вашата пералня ще бъде проверена и инсталирана, дефектна или не.

Ако дефектът бъде потвърден, ще бъдете поправени; ако не, те ще предложат да поправите устройството за ваша сметка. В същото време служителите трябва да се уверят в кой магазин сте направили покупка, дали имате чек и споразумение. Ако те отсъстват или сте ги загубили, служителите на сервизния център имат право да откажат да ви поправят.

Бъдете внимателни! Проучете случаите и видовете повреди, обхванати от гаранцията, съберете необходимите документи и се уверете, че бракът е наистина индустриален. Ако всичко е наред, не се колебайте да се свържете за гаранционни ремонти!

По-добре е да разберете такава информация директно от производителя, защото понякога служителите на сервизния център могат да се опитат да ви подведат. Ако ясно знаете всички условия, вашите права и правата на компанията, тогава със сигурност няма да имате проблеми.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини