Всичко за пералните машини

Размери на пералнята - размери: височина, ширина, дълбочина

Размери на пералнятаВ съвременните магазини, които продават домакински уреди, има доста богат избор от различни модели перални машини. Разбира се, най-популярните автомобили са автоматични. Полуавтоматичните устройства и други устройства се намират все по-малко в витрините. И може би скоро те напълно ще изчезнат от рафтовете. Ето защо в тази статия ще разгледаме различни качествени автоматични перални машини.

Ако решите да купите автомобил, тогава вероятно сте загрижени за функционалните и цялостните характеристики на различните модели. Градските апартаменти, направени по време на съществуването на СССР, са скромни по размер. И ако живеете в някой от тези апартаменти, тогава вероятно сте заинтересовани да спестите място.

В този случай е по-добре да закупите малка машина. Стандартните размери за баня може да не ви позволят да поставите пералня в пълен размер. Или ще, но може да има неудобство, свързано с малко количество свободно пространство. По принцип можете да си купите голяма машина. Но в този случай той ще трябва да бъде разположен в кухнята или в коридора.

Най-често срещаните размери на перални машини

Перални машиниПовечето модели перални машини са стандартни. Те имат приблизително еднакъв размер. Но ако имате нужда от пералня за собствено пране или други подобни цели, тогава е по-добре да намерите по-цялостен модел. Тъй като такива домакински уреди ще могат да мият повече пране наведнъж.

Въпреки това повечето хора искат да купят машина специално за домашна употреба. В този случай трябва да се пристъпи към свободното пространство, достъпно в апартамента. И от кои функции на измиване са по-необходими за вашите нужди. По традиция в банята обикновено се монтира пералня. И препоръчваме първо да обмислите тази опция.

Размерите на домакинските уреди могат да се измерват с параметри, които са напълно разбираеми за нас. Такива като: височина, ширина и дълбочина. В повечето случаи основният параметър за избор на пишеща машина е неговата ширина. В някои случаи височината има значение. Например, когато искате да поставите пералнята под мивката или да направите плот над нея.

Размерите и практичността на използване в тесни помещения също могат да зависят от вида на машината:

 1. В пералните машини с предно зареждане е необходимо да осигурите, че има малко свободно място отпред на машината. Тъй като именно от тази страна тя има отварящ се люк. Чрез този люк ще заредите мръсно пране в барабана и ще го вземете от там.
 2. Когато използвате машини с хоризонтално натоварване, абсолютно няма да е необходимо да се притеснявате за свободното пространство отстрани и отпред на нашите домакински уреди. В края на краищата вратата й се отваря. Но имайте предвид, че поставянето му под мивката или поставяне на плот непосредствено над нея не е най-добрият вариант. Тъй като в този случай ще имате проблеми с отварянето на вратата, зареждането и разтоварването на машината.

Размери и тегло в цифри

Размерите на пералната машина с предно зареждане варират в зависимост от модела:

 • Ширина от 60 до 85 сантиметра,
 • височина около 90см
 • а дълбочината може да бъде от 32 до 60 сантиметра.

Размерите на машините с вертикално натоварване са следните:

 • Дълбочината обикновено е около 60 сантиметра,
 • височина - около 85см
 • и ширина: 40-45 сантиметра.

Автомобилите също тежат различно. Някои модели могат да тежат 85 килограма. Най-леките са 50 кг. Основната част от пералните машини са разположени някъде между тези два индикатора за тегло.

Избираме пералня въз основа на нейния размер

Изберете пералняНе винаги е лесно да изберете пералня. Особено трудно е да се реши за някой, който никога не е купувал този домакински уред.При избора е важно да не правите грешка с размерите. Особено в случаите, когато мястото, което сте избрали за машината, е много ограничено. Не забравяйте да измерите подготвеното място с лента. За да могат новите домакински уреди да се поберат без проблеми, трябва да оставите запас от поне няколко сантиметра между размера на машината и количеството свободно пространство.

Размерите на вратите също трябва да се вземат предвид. Ако решите да купите голяма машина, трябва предварително да се уверите, че тя ще премине през всички врати, които ще бъдат разположени по пътя към нейната инсталация. Започвайки от вратите на входа и апартамента и завършвайки с вратите на стаята, в която искате да го инсталирате. Ако машината не влезе в отвора само на няколко сантиметра, тогава можете временно да премахнете задръстванията. Може би тази техника ще ви помогне да получите машината през вратата.

Също така е важно да се вземе предвид наличието на тръби в стаята. Ако искате да поставите машината в банята или в кухнята, тогава има вода и други тръби. Ако една от тези тръби е в тясно тяло по пътя на товарачите с пералня, тогава тя може да се превърне в пречка. Той може също да попречи, ако се намира на мястото, където сте решили да поставите машината. Не забравяйте да измерите разстоянието с такива тръби.

Ако изведнъж се е случило, че вече сте купили пералня и тя не влиза на мястото, което сте подготвили, тогава имате две възможности:

 1. Помислете къде другаде можете да го поставите. Ако машината не се побира в банята, можете да я инсталирате в кухнята или в коридора. Вярно е, че в последния случай най-вероятно ще трябва да издърпате към него вода и канализационна тръба. В кухнята тези тръби са на един хвърлей. И можете да избегнете ненужните разходи за удължаване и полагане на тръби.
 2. Ако по някаква причина не можете да го поставите никъде. Или по принцип откажете да го инсталирате на друго място освен подготвеното. И там тя не влиза. Така че, необходимо е да върнете пералнята в магазина и да я замените за домакински уреди с по-скромни размери. Или поискайте възстановяване на средства.

Важни характеристики на пералните машини

В допълнение към размерите и теглото пералните машини имат и други функции, които са важни при покупката и използването им по-късно. В световен мащаб всички съществуващи перални машини могат да бъдат разделени на два вида:

 1. Полуавтоматичните устройства са застрашен вид домакински уреди. Те се намират все по-малко в магазините, защото не отговарят на нуждите на потребителите, имат скромна функционалност и не са в състояние самостоятелно да извършат цялата необходима работа. Те трябва да бъдат контролирани. Освен това повечето от тези машини дори нямат въртене.
 2. Автоматичните машини са, вече познати ни, модерни единици. Измиването им е просто удоволствие. Хвърлиха пране, покриха с перилен препарат, зададоха програмата, натиснаха старта - и това е! Можете да си починете по-нататък. Пералнята ще направи всичко сама. И ще получите свежо и чисто бельо, което може да бъде само окачено. И дори тогава не винаги, някои модели имат и сушене. В такива машини веднага получавате измити и изсушени неща.

Ясно е, че вторият вариант има много предимства. И вероятно сте го досетили. Защо полуавтоматичните машини умират като динозаврите.

Спестяваща пералняНо освен това има и други параметри, които имат значение за купувача. Например икономията на пералня. Ефективността на пералните машини от гледна точка на енергийната ефективност е важен критерий за избор на домакински уреди. В крайна сметка има такива машини, които консумират много енергия. А има и такива, които се задоволяват с малко. По това качество всички домакински уреди са разделени на групи, които са обозначени с латински букви.

Най-икономичният вариант са автомобилите с обозначението „A ++“, след това отидете „A +“, следвани от „A“, след това „B“, „C“, „D“ и така нататък до буквата „G“.Колкото по-нататък в английската азбука буквата е от буквата "А", толкова повече консумира машината. Както може би се досещате, по-голямата част от енергията, необходима за работата на перални машини, обозначена с "G".

Също така различните модели машини могат да мият едновременно различни количества пране. Ако живеете в апартамент един (един), тогава не е необходимо да миете голямо количество спално бельо наведнъж. Но ако искате да перете за няколко души, тогава ви е необходима машина, която може да измие повече от 6 кг.

Има и класификация на качеството на пране и предене. Освен това има обозначение, съответстващо на латинските букви и започва с буквата „A“. Моделът, маркиран с тази буква, се счита за най-добрият в този параметър. Моделите, които излизат по азбучен ред след тази буква, показват по-ниски качества в това свойство.

Можете да разберете други важни критерии за избор на пералня, като гледате следното видео:

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини