Всичко за пералните машини

Размита логика функция в пералнята

пералня с размита логическа функцияТехнологиите и разработките в областта на домакинските уреди са постоянно изненадващи. Инженерите измислят всякакви иновации, за да привлекат вниманието на купувача към тяхното създаване. Веднъж самото появяване на пералня изглеждаше като чудо, защото това, което би могло да бъде по-просто - сложи прането и праха, натисна бутон и след час можете да получите чисти неща, а в този момент можете да готвите вечеря или да лежите на дивана.

Но напредъкът не спира дотук, автомобилите постоянно предоставят нови функции, например размита логика, еко балон, измиване на потока, сушене и други. Понякога е много трудно да следиш технологиите и да ги разбираш. Ето защо решихме да поговорим за такава функция в пералнята като размита логика.

Принцип на функциониране

Изразът размита логика в превод от английски означава „размита логика“, този термин се появява през 1965 г. и няма нищо общо със съвременна пералня.

Тази фраза не отразява напълно целта на самата функция, тя е просто красиво име според производителите. И така, какво прави тази функция, как се реализира?

В пералнята с тази функция е вградена маса сензорни сензори, които определят теглото на прането, степента му на замърсяване, твърдостта на водата и други. Всички тези датчици изпращат сигнал към микропроцесора, който според получените данни определя времето за измиване, количеството вода и режима.

Например, вграден оптичен сензор с инфрачервен лъч открива степента на замърсяване на прането, колкото по-прозрачна е водата, толкова по-чисто е прането. В допълнение, скоростта на насищане на водата с мръсни частици определя естеството на замърсяването. Това се основава на замърсяване с мазнини. Колкото по-бързо се насища, толкова по-мазни замърсители върху дрехите. След като информацията за това попадне в микропроцесора на пералната машина, времето за пране се изчислява.

Устно това може да се изрази по следния начин: "Ако петната са силни и мазни, времето за измиване е дълго." Зависимостта на времето за измиване от степента на замърсяване и съдържанието на мазнини може да бъде представена в таблична форма.пералня с размита логическа функция

В тази таблица много кратко време за измиване е 8 минути, кратко време е 12 минути, средно време е 20 минути, дълго време е 40 минути, много дълго време е 60 минути.

В съвременните модели автоматични перални машини, освен че определят времето, определя функцията с размита логика консумация на водаконсумация на прах и скорост на въртене. В този случай входните параметри за изчисляване на режима на пране могат да бъдат видът на прането, твърдостта на водата и т.н. Така се получава програма, в която има няколко входни и изходни параметъра. Когато се комбинират, броят на възможните режими на пране е стотици. Това е основната разлика между машина с неясна логическа функция и обикновена автоматична пералня.

Принципът на работа може да се визуализира по следния начин.

пералня с размита логическа функция

Предимства и недостатъци

Въз основа на принципа на работа на тази функция могат да бъдат идентифицирани следните предимства на пране в машина с размита логика.

 • Намалено време за измиване чрез определяне на степента на замърсяване.
 • Намален разход на вода чрез претегляне на прането.
 • Намален разход на енергия чрез намаляване на количеството вода, която трябва да се нагрява.
 • Автоматизация на процеса на измиване. С тази функция няма нужда да задавате ръчно скоростта на въртене, температурата и други параметри.

За ваша информация! Ще трябва да платите много за размита логическа технология, защото автомобилите, оборудвани с тази функция, са по-скъпи от обикновено.

За недостатъците на тази функция може да се съди по рецензиите на потребителите, защото търговците могат само да похвалят продукта си. Но наистина ли колата върши обявената работа сто процента. Ето какво казват хората:

 • наличието на сложна електроника може да намали издръжливостта на оборудването;
 • възможно е автоматично регулиране на програмата по време на измиване, което се отразява на точността на крайното време на програмата.

Като цяло потребителите, които използват пералня с интелектуална функция, отбелязват положителни аспекти, има повече от отрицателни. Ценителите на технологията казват, че размитата логическа функция е истинското електронно управление на процеса на измиване, Някои хора сравняват машините без тази функция с хладилници без функцията на самозамразяване (без замръзване). Като цяло колко души - толкова много мнения. Използвате ли напреднала технология или не, вие решавате.

Кратък преглед на машините с размита логика

Функцията за размита логика е в перални машини от различни марки, ще разгледаме някои от тях.

 • LG F1281TD - пералня с капацитет на барабана до 8 кг неща и разполага с 14 програми.перална машина bosh с размита логическа функция Най-високите класове за енергия и миене. От необичайните режими може да се отбележи безшумният режим на пране. В допълнение към функцията за размита логика има вградена защита срещу деца и срещу течове на вода. Разходи от 27 хиляди рубли.
 • BOSCH WLG20265OE - тясна пералня с вместимост на барабана до 5 кг. От необичайните програми отбелязваме режимите: връхни дрехи, ризи, нощен цикъл. Освен това е възможно добавяне на пране към барабана по време на миене, интегрирана защита от течове и заключване на деца. Цената от 23 хиляди рубли.
 • ASKO W6884ECO W е словенска перална машина в пълен размер с вместимост на барабана до 8 кг. По време на цикъла на въртене той може да ускори до 1800 об / мин. От 12-те програми програмата Бяло бельо заслужава специално внимание., Разполага с всички нива на защита и автоматично претегляне на спално бельо. Разходи от 95 хиляди рубли.Пералня Asko с размита логическа функция
 • ELECTROLUX EWT1366HDW - пералня с вертикално натоварване на бельо до 6 кг. Има 7 програми за измиване, вградена защита срещу течове и от деца. Максималната скорост при извличане на 1300. Цената е от 42 хиляди рубли.
 • Samsung WF1802XEC е перална машина в пълен размер, която внедрява технологията Eco Bubble и има размита логическа функция. Капацитетът на барабана е 8 кг, броят на програмите е 9. В допълнение, функцията Eco Drum Clean привлича вниманието, което дава възможност за освежаване на дрехите от неприятна миризма, без да се мият във вода. Цената от 33 хиляди рубли.

И така, пералните машини с размита логическа функция са сред машините от ниски, средни и високи ценови категории. Но това дава основание да се мисли за това как тази функция се реализира в пералня от средната ценова категория. Наистина в повечето от тези машини няма автоматично претегляне, което значително влияе върху определянето на режима на пране, количеството вода и т.н. Внимавайте, когато купувате такава автоматична машина, изучете подробно всички характеристики на оборудването, може би размитата логика е само маркетингов ход ...

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини