Всичко за пералните машини

Парна шайба - Отзиви

прегледи на парни колиМного хора четат отзиви за функцията на парата в пералнята. Проблемът е, как да разберем кои отзиви са надеждни и кои са навити от недобросъвестни сайтове за информация и продажба. За да премахнем този проблем, решихме да вземем отзиви на реални хора за перални машини с функция пара и да ви дадем възможност да оцените реалното мнение за отделните модели перални машини. Това имаме.

LG F1480TDS5

Олеся, Ангарск

Преди 8 месеца купих пералня LG F1480TDS5 с функция за пара и все още не разбирам защо преплащам за тази функция. Преди това имах стар LG, който работеше 10 години, така че той все още стои в страната и се изтрива правилно и изтрива не по-лошо от нов. Трябваше да се вслуша в съветите на съпруга си и да купи обикновен LG, без камбани и свирки в замяна на старото, но не, трябваше да слушам продавача.

Дори измитите дрехи могат да се справят с пара, въпреки че аз лично не разбирам съвсем защо имам нужда от това.

Не мислете, че се оплаквам. Пералнята LG F1480TDS5 е много добра, стабилна, перфектно изтрива и извива. Има двойно изплакване, в стария ми LG, това не беше. Ясни и изискани програми за пране, приличен външен вид. Както и да е, аз съм фен на пералните машини LG. Това не е смисълът на моите твърдения. Недоволен съм от факта, че производителят заблуждава потребителя, като вкарва ненужни функции в неговата технология и усуква цената два пъти върху продукта. Е, ако преди бях знаела каква е същността на тази функция на двойката, нямаше да преплати за машината почти 170 долара.

Федор, Челябинскмашина за пране на пара

Аз съм без преувеличение щастливият собственик на пералнята LG F1480TDS5. Вече пета година моят „твърд работник“ редовно мие дрехи за четирима членове на семейството и не е имал нито един провал за цялото време, знам само, че понякога мия тавата с прах и почиствам филтъра за прах - красота. Не мога да кажа нищо лошо или добро за функцията на парата. Знам, че съпругът ми я използва изключително рядко, за да освежи прането без измиване или за да омекоти изсъхналите на въже неща преди гладене.

Най-вече се радва обемният барабан, в който можете да измиете наведнъж цялото натрупано цветно бельо, а в края на седмицата ние натрупваме много от него. Измивайте якета много добре, както и одеяла и каре. Наскоро измих палатката си в лагера, всичко е наред, дори не се разпадна и най-важното машината никога не се „проклина“. Ние сме много доволни от тази машина, особено когато вземете предвид, че я купихме през 2012 г. само за 718 долара, а тогава доларът беше половината от цената.

LG F14U2TDH1N

Ирина, Владимир

Относно пералните машини с функция пара, отзивите обикновено са различни, има лоши и добри, но всички са доволни от този модел, изглежда, и аз не бях изключение. Веднага мога да ви кажа куп причини, поради които наистина харесвам тази машина.

  1. Има много програми за автоматично измиване за всички случаи, плюс можете да зададете своя собствена програма.
  2. Машината е толкова просторна, че обикновено пълня цялото пране в нея, което е в кошницата (с изключение на, разбира се, бяло и много хвърлящо).

Добре е товарът да е толкова голям, че не е нужно да се занимавате с претоварване на барабана с прането. Всичко се разбива.

  1. Работи доста тихо и не трака по време на въртене с максимална скорост.
  2. Машината може да изсуши нещата. Той също така има много готина функция, която се нарича "сушене-гладене", тоест първо машината изсушава нещата и след това издухва пара върху нея, за да се изглади по-добре. След това ги подминавате леко с ютия и могат да се носят - без изтощително гладене.
  3. Добра и удобна защита от детските химикалки и като цяло контролите са удобни и разбираеми.

LG F14U2TDH1N, разбира се, не е перфектен. Когато зададете някои режими на измиване, на дисплея се появяват тирета вместо времето за изпълнение на програмата, не е много ясно с какво е свързано това. Също така не харесвам тонираното стъкло на капака на шахтата, тъй като не мога да проследя цвета на водата, в случай че прането избледнее. Всичко това са дреболии, но бих искал производителят да ме чуе и да направи съответните структурни подобрения. Съветвам всички на модела!

Алексей, Нижни Новгород

Съпругата напълно се довери на избора на шайбата и вероятно е намерила най-добрия вариант - LG F14U2TDH1N. Машината върши всичко с пране: изтрива, изплаква, извива, изсушава, пече, улеснява гладенето. Просто не гладете, така че желязото, периодично, трябва да притежавам. Страхуваха се, че пералнята ще се окаже шумна, в края на краищата, Китай, но не, колата не е по-шумна от нашия стар Bosch, може би дори малко по-тиха. Тази шайба получава солидна петица от мен и жена му.

Electrolux EWW51685

Елена, МоскваElectrolux EWW51685

Изберете машина дълго време, дори четете мнения за перални машини Electrolux и други марки. Като цяло успях да избера добър модел, дори цената може да се нарече приемлива. Преценете сами, има доста програми за миене, люк с двойно стъкло и шумоизолиращо тяло, благодарение на което пералнята работи по-спокойно. Има и просторен 8-килограмов барабан, сушене и въртене при 1600 оборота в минута, отново дизайнът не е лош, а дебитът на водата е малък, но нещо просто се измъкна. Моята стара пералня LG, купена с стотинка, имаше режим „Предварително пране“ и това е „техническо чудо“ за 1000 долара, той няма този режим, въпреки че толкова съм свикнал с него. За да бъда честен, разочарован съм.

Сергей, Санкт Петербург

В пералнята Electrolux EWW51685 беше въплътено всичко, за което мечтаех: сушене, парене, режим на грижа за одеяла и черги. Машината направи първото ми впечатление още когато за първи път прочетох нейните характеристики, особено натоварването на барабана и скоростта на въртене бяха особено любими. Сам се занимавах с монтажа на пералнята и тук „изненада“ „привлече“. Размерите на машината в действителност се различават от декларираните от производителя. Може би си мислите, че имат и други сантиметри в чужбина. Дълбочината беше особено разочароваща, която всъщност заедно с дръжката се оказаха 56 см.

Бъдете внимателни! Проверете действителните размери на пералнята, като използвате лента за измерване директно в магазина, не се доверявайте на номерата, посочени в паспорта.

Daewoo DWD-LD1432

Кристина, Саратов

Щом видях Daewoo DWD-LD1432, веднага се влюбих, вероятно, интуитивно, разбрах, че това е наистина добра пералня. Качеството на измиване е просто отлично, не знам какви технологии се използват там, но резултатът е очевиден - Измива се по-добре от Samsung на Samsung и sestrenkina LG. Включва много спално бельо, 10,5 кг, според характеристиките, но никога не съм го напъвал толкова много. Харесва ми функцията за обработка на пара. Като цяло, готина шайба, съветвам всички.

Виктория, Новосибирскdaewood

Опитът на нашето семейство с Daewoo DWD-LD1432 беше изключително отрицателен. Когато го купиха, всичко беше наред, работеше като часовник, мие се до завист, жалко е, че издържа само седмица. Тогава се случи ужасно нещо, тя спря да се включва. Както ни каза капитанът на сервизния център, контролният модул беше покрит, така че той ще бъде ремонтиран дълго и трудно, тъй като такива части не са налични и не се очакват.

Няма да говоря за това колко сме скандализирали с продавача, за да му дадем възстановяване на пари, но в крайна сметка с помощта на адвокат си намерихме път и върнахме парите. Когато купувате пералня, внимателно разгледайте как съставяте документи, особено гаранционна карта.

За да обобщим, отбелязваме, че пералните машини с функция на пара често имат и сушене, което ги прави много скъпи домакински уреди. За да не се сблъскате с не твърде добър модел, по-добре е да четете рецензии, по-трудно е да заблудите хората в масата, те знаят за какво говорят.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини