Всичко за пералните машини

Функции и режими в пералнята - обяснете на пръстите!

Начини на пране в пералнятаАвтоматичните перални машини отдавна са утвърдени в ежедневието ни. Много домакини просто не могат да си представят живота си без този удобен и полезен домакински уред. И всички видове функции и различни режими позволяват на всеки потребител да формира най-оптималния цикъл за всеки тип тъкан.

Но нарастващото техническо съвършенство на пералнята трябва да се заплати допълнително. А потенциалните купувачи винаги имат два въпроса. Първият, за който е предназначен този или онзи функционал. И второ, имам ли нужда от тези допълнителни режими и функции на пералнята. Освен това сега можете да получите приемливо качество на пране на най-простите машини, като използвате само четири режима - памук (лен) при 95 градуса, синтетика на 60 градуса, вълна и деликатни тъкани при 40 градуса.

Не всички домакини обаче са доволни от основните характеристики. За да направите избор, помислете какво днес е включено във функционалността на пералното оборудване.

Основните режими на перални машини

 • „Бързо измиване“ („Бърз режим“, „Бърз 30“). Осигурява съкратен цикъл за слабо замърсени неща, което спестява време (цикълът отнема 15 - 40 минути), вода, електричество и прах за пране.
 • Ежедневно измиване, Позволява ви бързо (до 40 минути) да опънете не много мръсни неща от ежедневните дрехи. В този случай не можете да заредите напълно барабана и не обръщате внимание на цвета на заредените неща (температурата на водата в този режим е 30 градуса).
 • „Икономично измиване“, Този режим се характеризира с ниска температура, намален обем на използваната вода и намалена консумация на електроенергия. За да спестите ресурси не се отразява на качеството на измиването, времето на цикъла се увеличава.
 • Интензивно измиване. Както подсказва името, режимът се активира, когато е необходимо да се мият силно замърсени неща. Цикълът е удължен, температурата на водата е от 60 до 90 ° C.
 • "Предварително измиване", Позволява ви да премахнете стари и упорити замърсявания. Прането се накисва с детергент при температура 30 ° С в продължение на два часа. След това се включва основният цикъл на измиване.
 • „Ръчно измиване“ („Деликатно измиване“). Просто необходим режим, когато трябва внимателно да миете деликатни неща (етикет „Само ръчно пране“). Неговата отличителна черта е, че барабанът се люлее, а не се върти. Завъртането се случва с намалена скорост. По този начин деликатните предмети по време на пране и предене не се повреждат.
 • "Мека вълна", Използва се за леки и меки вълнени изделия. Поради намалената скорост на въртене на барабана, вълнените изделия не се смачкват и не губят първоначалния си вид.
 • "Биофаза" ("Био-грижа"), Използва се за ефективно отстраняване на биологични замърсители с помощта на детергент, съдържащ ензими. Като се има предвид, че топлината унищожава ензимите, измиването става при 40 ° C.
 • "Премахване на петна." Осигурява отстраняване на устойчиви петна от мръсотия от различни видове тъкани с ниско нагряване на водата (до 40 ° C).
 • "Загряване до 90 градуса", Позволява ви правилно да миете мръсни неща, като използвате високата температура на водата.
 • „Деликатно сушене“, Използва се изключително в сушилни за миене. Използва се за изсушаване на нежни и деликатни вещи, без да ги повреди.
 • „Ускорено изсушаване“, Режимът, присъщ само на сушилните машини. Той дава възможност за сушене на измити дрехи за половин час, обаче е подходящ само за тъкани, устойчиви на силна топлина.
 • «Еко-програма", Той съчетава предимствата на режимите Biophase и Intensive Wash, което ви позволява ефективно да миете много мръсни неща. Използва се само при използване на детергенти, съдържащи ензими.Провежда се на два етапа: първо при ниски температури се използват миещите свойства на ензимите, а след това при високи температури, останалите миещи компоненти на миещото средство.

Най-интересните характеристики на пералнята

Характеристики на пералната машинаДопълнителната функционалност на съвременните перални машини отваря множество нови интересни възможности за домакините. За да се ориентирате свободно в изобилието от модели на перално оборудване, е необходимо да се разбере какви са рекламираните функции.

 • "Автоматично управление на нивото на водата." Пералното устройство на програмното ниво само определя количеството вода, което трябва да се използва за измиване на заредени предмети. Това ви позволява да оптимизирате времето за загряване на водата и съответно да намалите консумацията на електрическа енергия.
 • "Без гладене." Когато се активира, той блокира пълното изпускане на вода, в резултат на което измитите вещи имат минимум гънки.
 • "Повече вода." Идеален за миене на завеси, покривала, двойно спално бельо и други големи парчета плат, както и за цялостно отстраняване на прах за пране.
 • „Изключете въртенето.“ Прилага се при пране на деликатно бельо. Елиминирайки фазата на въртене от цикъла, се избягва повреда. Отстраняването на излишната вода от измити вещи се извършва ръчно от домакинята.
 • "Забавяне на изплакване", Водата не се оттича след последното изплакване, а измитото пране остава напоено в барабана. Функцията се използва, когато не е възможно веднага да извадите прането след края на цикъла на пране. Водата не позволява прането да изсъхне в барабана и по този начин избягва образуването на задръствания и бръчки. Преди да извадите прането, трябва да извършите цикъл на изтичане или въртене.
 • Половин товар, Много е удобно да се използва, ако мръсното пране не се е натрупало при пълно натоварване. Когато тази функция се активира, времето на цикъла се намалява и се намалява натоварването на механизмите на пералнята.
 • Допълнително изплакване, Позволява ви по-щателно да измиете остатъците от почистващия препарат от прането. Препоръчва се да използвате тази функция за измиване на детски неща. И също така можете да го използвате за пране на плътни неща. Например одеяла, якета и т.н.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Ира ИРА:

  Научих много ... благодаря

 2. Граватар Генадий Генадий:

  Какво означава „моят режим“ и как да го инсталирам?

 3. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ви много за информативната информация, в статията открих точно това, което търсех! Също така би било интересно да научите за режимите на памук ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини