Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялната машина

предна миялна машинаКакто домакинските, така и професионалните съдомиялни машини са разделени на няколко вида, в зависимост от техния размер, производителност и други характеристики. Какво представлява челната миялна машина, какви са плюсовете и минусите на такова оборудване - на тези и други въпроси ще бъде посветена тази статия.

Характеристики на този тип машини

Професионалната миялна машина изглежда като пълна с размер 60 см съдомиялна машина за домашна употреба. Техническите му характеристики обаче далеч го надхвърлят. Съдомиялната машина за предно зареждане по силата на своя дизайн е в състояние да работи, без да спира до 5 часа, като всеки час раздава до 500 чисти чинии.

В зависимост от модела на машината и мощността на нагревателния елемент, продължителността на едно измиване може да бъде различна. Но се различава леко. Автомобилите отпред са широко използвани в малки ресторанти, кафенета, столови и други места за обществено хранене.

В машина от този тип съдове се инсталират в една специална кошница. Характеристика на техниката е, че тя е свързана към мрежа с напрежение най-малко 380 V. По отношение на водата е за предпочитане да се свързва с гореща вода за дезинфекция на съдове, в противен случай при изплакване в студена вода се добавят химически агенти.

За ваша информация! Има модели бойлери на съдомиялни, които независимо загряват водата за изплакване.

В допълнение, такива съдомиялни машини са оборудвани от едната страна с маса с мивка за лесно почистване на чинии пред ипотеката в резервоара на машината, а от другата страна с маса. Масата се използва за поставяне на горещи съдове след измиване.

Силни и слаби страни

Съдомиялните машини за предно зареждане, по силата на техните характеристики, имат силни и слаби страни. Какви са техните предимства пред останалите машини:

 • размери, което позволява използването им в обществени институции с нисък трафик;
 • надеждност в сравнение с домакински уреди;
 • висока производителност и капацитет от около 35 касети на час;
 • продължителна непрекъсната работа, въпреки факта, че един цикъл на измиване продължава средно 2-3 минути, рядко 6 минути.

Недостатък на съдомиялните машини с предно зареждане може условно да се нарече връзка към мрежово напрежение от 380 V, както и възможността за миене на плочи с ограничен диаметър.

преглед

Помислете за някои модели на тази техника, техните технически характеристики.

Elettrobar Fast 160-2 S е съдомиялна машина за предно зареждане от Италия с мощност 3,5 кВт. За един час работа се измиват до 40 кошници с чинии. Важното е, че тя може да бъде свързана с напрежение 220 V. В тази машина можете да миете не само чинии, ножове, лъжици, вилици, но и чаши. Когато изплаквате, можете да добавите продукта в специален дозатор. Средната цена е 1684 долара.

Elettrobar Fast 160-2 S

SILANOS E50 - миялна машина, произведена в Русия с електронна система за управление. Консумирана мощност 4,9 kW, свързана със студена вода. Не е интегриран в машината: дозатор за почистващ препарат и помпа за източване. Средната цена е 1210 долара.

SILANOS E50

Silanos N800 е италианска машина, характеризираща се с по-голяма производителност и консумация на енергия от 6,75 kW. Следователно машината е свързана към мрежа, номинална за напрежение 380 V. Размерите на машината са по-големи от предходните две съдомиялни машини, поради което в нея се поставят големи плочи с диаметър до 42 см, листове за печене и тави. Машината се препоръчва за употреба в пицарии и кафенета. Средната цена е 3017 долара.

Silanos N800

VORTMAX FDM 500K - съдомиялна машина с предно зареждане с ниска мощност, само 3,52 кВт. Производителността е 30 кошнички на час. Измийте листчета за печене в него няма да работи, а чиниите и чашите със среден размер са пълни. Контролният панел е поставен на предната част, а резервоарът на машината е изработен от здрава неръждаема стомана. Средната цена е 1439 долара.

VORTMAX FDM 500K

COMENDA LF 321 - италианска миялна машина, изработена от неръждаема стомана, има 4 регулируеми крака.Механичният контролен панел е защитен от вода. Можете да изберете една от програмите за миене, в зависимост от това, тя изпира от 20 до 30 кошници с чинии за един час. Средната цена е 1526 долара.

COMENDA LF 321

Meiko FV 40.2 - монтаж на съдомиялни машини Германия, който има стилен външен вид. Машината е предназначена за миене както на чинии, чаши и прибори за хранене, така и на тави и тави. Контролният панел в този модел е електронен. Тази съдомиялна машина се отличава с:

 • система за автоматично почистване на камерата;
 • бавен старт на процеса на измиване;
 • двойна филтрация Aqua Plus;
 • Aqua Stop контрол на изтичане на вода;
 • пръскачки от неръждаема стомана;
 • наличие на IP X5 защита.

С всичко това машината изпира до 40 кошници чинии, това е около 1400 чаши на час. Разходите за вода са 11 литра на цикъл. Като цяло автомобилът е отличен във всички отношения, но цената му е около 4263 долара.

Meiko FV 40.2

Electrolux EUCAICL 502038 - машина за миене на съдове от италиански монтаж. Съдомиялната машина има електронни контроли и цифров дисплей. Както при немския модел, тази машина е оборудвана със самопочистване и автоматична диагностика. Спрей ръцете са инсталирани както отгоре, така и отдолу. Разходите за вода са 12 литра на цикъл, докато за изплакване колата харчи 3 литра. Има помпа за принудително източване, консумация на мощност 9,85 kW. Средната цена е 4052 долара.

EUCAICL 502038

Както можете да видите, съдомиялните машини с предно зареждане съществуват в различни ценови категории. Окончателното решение е ваше. Е, върху какво да се съсредоточим при този избор, можете да намерите в статията. Как да сравним съдомиялни машини, Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини