Всичко за пералните машини

Домашна фреза от двигателя от пералнята

Домашна фреза от двигателя от пералнятаФреза помага на домашните майстори бързо и точно да изпълняват много различни дървени дограми, но не всеки може да си позволи такова фабрично устройство. Има решение - можете да сглобите пълноценен неподвижен рутер от двигателя от пералнята и някои импровизирани материали. Какво трябва да се намери и как да се действа е описано подробно в статията.

Ние събираме инструменти и материали

За да направите машина със собствените си ръце, ще трябва да намерите всички компоненти, да направите изчисления, да сглобите и сигурно да фиксирате конструкцията. Започваме процеса с подготовка. Лесно е да се предположи, че двигателят на пералнята ще се превърне в „сърцето“ на домашния фреза. Подходящ е колектор или асинхронен двигател, който внимателно се изважда от машината и се почиства. В допълнение към двигателя ще ви трябва:

 • плътен шперплат или ПДЧ;
 • адаптер към вала на двигателя (по-добре е да поръчате от стругар);
 • две метални тръби;
 • резбова пръчка;
 • отвертка;
 • ножовка за метал;
 • самонарезни винтове;
 • въртящо се колело;
 • метални ъгли;
 • пяна гума.

За по-точна работа се препоръчва да се намери регулатор на скоростта от електрически чук с свързан сензор на Хол. С негова помощ е по-лесно да се контролира интензивността на обработката на дървесината и постепенно да се увеличи мощността на двигателя. Глюкомер, електрическа лента, отвертки и клещи са много полезни. След като всичко е готово, можете да продължите с монтажа.

Направете машина

Размерите на бъдещата домашна фреза за дърво от машинния двигател се определят от размера на съществуващия двигател. Затова измерваме частта от всички страни и започваме да сглобяваме тристенна маса от шперплат или ПДЧ. Височината на кутията трябва да бъде 3-4 пъти по-голяма от дължината на двигателя, долната част трябва да бъде повдигната на 5-7 см от нивото на пода, а в капака трябва да се направи дупка за противодействието на двигателя. Цялата структура е здраво закрепена с винтове и ъгли. Стигане до монтажа.

 1. Инсталираме колектор за затягане на резачки.
 2. Ние го фиксираме на вала със специален адаптер.
 3. Инсталираме гайка в долната част на кутията.
  основата за машината може да бъде сглобена и така
 4. На задната стена фиксираме две тръбни стелажи.
 5. Поставяме резбовия прът така, че единият му край да „се впише“ в гайката на дъното, а другият да се опира в долната част на двигателя (по-точно към Т-образния метален лист, завит към основата на двигателя).
 6. Допълваме устройството с въртящо колело и чифт пружини, необходими за повдигане / спускане и затихване на двигателя.
 7. Свързваме регулатора на скоростта със сензора на Хол.
 8. Изолирайте всички контакти.
 9. Покриваме двигателя с парче пяна, за да го предпазим от дървесен прах.

Важно! За по-удобно използване на работната повърхност можете да инсталирате специални панели за регулиране на дебелината на ръбовете и каналите.

Сглобяваме машината

След това проверяваме работата на устройството. Слагаме очила и ръкавици, завинтваме в подходящ резак, регулираме височината на двигателя и тестваме машината. Основното е, че не забравяме за мерките за безопасност и сме много внимателни.

Колко ефективно е домашното?

Въпреки очевидната крехкост на конструкцията, произведената фреза ще даде шанс на индустриалното оборудване. Благодарение на регулатора на скоростта, моторът от пералнята се поддържа с определена скорост и ви позволява точно да извършите предвиденото количество работа. Така че с помощта на толкова просто устройство можете:

 • извършват проста обработка;
 • създайте различни канали;
 • нарязани технологични прорези;
 • заоблени ръбове на ръбовете.

Няма ограничения за обработената дървесина. "Твърдите дървета, като бук, дъб, ясен или орех, се поддават на "домашно направена машина", Така че има само едно заключение - напълно е възможно да направите многофункционален фреза за домашна употреба със собствените си ръце, ако отговорно подходите към монтажа, без да забравяте изчисленията и безопасността.

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Къде видя сензора на залата там? Има тахо.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини