Всичко за пералните машини

Как да изберем марка пералня?

марки перални машиниЗа да изберете марките перални машини, които напълно биха ви допаднали, трябва да вземете този въпрос много сериозно. „Коя е най-добрата машина“ или „кои са най-добрите коли“, тези фрази звучат абсурдно, защото такива машини не съществуват в природата. За да направите правилния избор, трябва да се съсредоточите върху цял набор от фактори и нюанси, които ще обсъдим в рамките на тази статия. Освен това ще ви предложим информация за популярни производители и марки автоматични перални машини.

Какви фактори трябва да вземете предвид при избора на автоматична машина

На първо място, ще обсъдим какво трябва да търся при избора на пералня? На този въпрос е доста трудно да се отговори веднага, тъй като всеки човек оценява своята собствена група предимства в пералнята. За някои хора дизайнът и размерите на домакинските уреди са на първо място, за други са важни разнообразни програми за миене, за трети - безопасност.

Според нас този едностранчив подход няма да позволи правилния избор. Предлагаме да подходим професионално към избора на пералня и да разгледаме повечето фактори и нюанси. И така, ние ги изброяваме:

 • цена;
 • име на марката
 • размери и възможност за вграждане;
 • програми за измиване;
 • дизайн;
 • максимално натоварване;
 • ефективност;
 • ниво на шума;
 • наличието на функция за сушене;
 • наличието на директно задвижване;
 • наличието на защита от течове.

Цената на пералня. В този случай не става въпрос дори за сумата пари, която можете да похарчите за пералня. Трябва да вземете решение за ценовите ограничения и категориите на разглежданите модели перални машини и за какво плащате в рамките на конкретен модел (за функции, за марка, ексклузивен дизайн и т.н.).

коя пералня да изберемМарка. Много купувачи почти на първо място обръщат внимание на славата и публичността на производителя и дават предпочитание на един или друг модел на машината именно на тази основа. Според експерти този подход е напълно неоправдан. Едно нещо трябва да се оценява обективно, въз основа на неговите реални свойства, а не да се надява на достоверността на рекламираната марка. Въпреки че малцина все още слушат това мнение.

Брой и състав на програмите за измиване. Господарките работят с автоматични перални от доста време и успяха да свикнат с конкретни програми за пране. И в случай, че домашният им асистент не е в ред и трябва да изберете нов, ще се обърне внимание на наличието на обичайните програми за миене. Много популярни са програмите: „нежно измиване“, „бързо измиване“, „памук“, „насипни неща“, „синтетика“ и други.

Размери и възможност за вграждане. Много хора целенасочено се опитват да изберат вградения модел на пералня с определени размери, така че да влезе в предварително подготвено място. В този случай такива характеристики като броят на програмите, размерът на барабана и т.н. отиват на заден план, само ако той влезе!

Design. Външният вид на пералнята става все по-важен. Хората са готови да доплащат за стилния дизайн на машината и това променя структурата на офертата на пазара. Опитайте се да изберете машина, която да съответства на цвета на мебелите, стените, настилките и други.дизайн на пералня

Обърнете внимание! Някои марки перални машини се предлагат в стандартен и изключителен дизайн. Ексклузивните автомобили могат да бъдат по-скъпи от обикновено при 50% от цената.

Максимално натоварване. Практическите домакини не могат да пренебрегнат този фактор. Има модели автоматични перални машини, чиито барабани дори не включват комплект пастелно бельо и трябва да перете дрехите на този комплект отделно. Но в барабаните има модели машини, които побират до 12 кг пране. Вашата задача е да изберете или максималната опция, или средната позиция.

Икономиката.Моделите на някои автоматични перални машини спестяват малко от сметките за комунални услуги. Говорим за машини с консумация на енергия от клас А и повече и с нисък воден капацитет. Не е трудно да намерите модел с подобни характеристики, основното е да насочите вниманието си към този момент и да изберете най-подходящия.консумация на енергия на пералнята

Ниво на шум. Много хора се фокусират върху звуците, които пералнята издава, докато върти пране при високи скорости. Твърде "силни" модели перални, купувачите отхвърлят. За да разберете силата на звука, излъчван от шайбата, трябва да погледнете в паспорта му, който показва нивото на шума от работеща машина в dB. Можете също да направите заключения за това, като прочетете отзивите на клиентите и изберете подходящия модел.

Функция за сушене. Домакините, които ценят времето си, предпочитат да купуват перални машини с функция за сушене. Такива автоматични машини струват много повече от обикновените машини, но ви позволяват да автоматизирате процеса на сушене на нещата, премахвайки проблема с линиите за дрехи в апартамента. Не е лесно да изберете подходящ модел със сушене, затова ви предлагаме да прочетете повече за това в статията заизбор на пералня със сушилня.

Наличието на директно задвижване. Общоприето е, че пералните машини с директно задвижване са много по-надеждни, отколкото с ремъчно задвижване. Директното задвижване дава допълнителни експлоатационни предимства на пералнята. По-специално, директното задвижване удължава живота на двигателя и спестява енергия. Има причини за тези твърдения, така че някои производители произвеждат цяла серия перални машини с технология за директно задвижване.

Защита от течове. Също така би било хубаво новата ви пералня да е херметична. Тоест, тя имаше такъв дизайн на маркучи и корпуси, че в случай на авария блокирайте водата и предотвратявайте наводнения на вашия апартамент и апартамента на вашите съседи. Функцията „защита срещу течове“ е много ефективна и вече успя да спести много пари и нерви на голям брой хора.

Интересно! Някои също обръщат внимание на вида зареждане на пералнята (вертикално или хоризонтално), въпреки че този аспект през последните години се счита за все по-малко от потребителите.

Кратък преглед на популярните фирми

Сега нека поговорим за компаниите, които произвеждат перални машини, за техните отличителни характеристики и знаци. Коя компания може да се отличи? Има много такива компании, така че ще се съсредоточим само върху основните.марки перални машини

 1. Miele. Скъпи, но много надеждни перални машини от Германия. Тази компания не произвежда оборудване в ниската ценова категория, но автоматичните им машини могат да продължат 20-30 години.
 2. LG. Тази компания произвежда перални машини от всички ценови категории, от ниска до висока. Това е първата компания, която започна да произвежда автомобили с директно задвижване и продължава да въвежда най-модерните технологии в производството на своите продукти.
 3. Samsung. Корейска компания, която произвежда огромен брой артикули от различни домакински уреди и електроника. Техните перални машини се отличават с ниската си цена, дълъг експлоатационен живот и интуитивна система за управление.
 4. Бош. Друг производител от Германия, който за разлика от предишния работи в различни ценови сегменти на пазара. Заслужава да се отбележи, че дори най-евтините модели автоматични машини от Bosch, всъщност се оказват много надеждни и висококачествени.
 5. Siemens. Също немска компания, която произвежда перални машини по целия свят. Качеството на техните продукти често зависи от страната, в която е извършено монтажа (дори и въпреки контрола на качеството). Автоматичните машини на европейското сглобяване често са много по-добри от „азиатците“, въпреки че напоследък ситуацията се промени към по-добро. Тази компания произвежда само високотехнологични продукти, по-специално, те бяха сред първите, които въведоха технологията за дозиране на почистващ препарат в своите машини.
 6. Indesit.Италианска компания, която произвежда и доставя перални машини за повечето страни по света. Техниката им се характеризира с голямо разнообразие от програми за пране, както и с размери. Тази компания произвежда едни от най-добрите вградени и тесни перални машини, отговаряйки на въпроса кое оборудване да изберете.
 7. Zanussi. Друга италианска компания, която е известна с евтиността и качеството на своите продукти. Дизайнът на пералните машини на тази компания е някъде селски. Но тогава това е много лесно за използване и надеждно оборудване, което ще продължи с години.
 8. Electrolux. Тази компания от Швеция има голямо разнообразие от предложения. Моделите им на перални машини могат да бъдат открити и в трите ценови категории, а разнообразието от техните функции е невероятно, да не говорим за високото качество.
 9. Gorenje. Компания от Словения, която произвежда доста скъпи перални машини. В същото време техническите решения, които тази компания използва при производството на перални машини, са много впечатляващи. Това е единствената компания, която произвежда масово перални машини, които работят не от централен водопровод, а от автономен резервоар.

Обърнете внимание! Всяка от горните фирми произвежда сравнително висококачествено оборудване, затова трябва да се обърне специално внимание не на производителя, а на конкретния модел на пералната машина, която произвежда.

Преглед на моделите перални машини в три ценови категории

За да разберат въпроса кои модели перални машини могат да се нарекат най-добрите, експертите решиха да сравнят помежду си много от своите модели според критериите, посочени в първия подзаглавие на нашата статия. В резултат на това успяхме да подберем няколко интересни модела автоматични перални за характеристиките, за които ще говорим.

 марки перални машини

Bosch WLG20265OE. Този модел пералня наистина може да се нарече почти перфектна стойност на парите. Със средна цена от 400 куб (най-добра цена), което го свързва с ниска ценова категория, тази машина съдържа много приличен списък от функции. Добавете тук безупречно немско качество и ще получите най-доброто оборудване в неговия клас.

Този модел може да се нарече икономичен - енергиен клас А, а консумацията на вода е само 40 литра на измиване. Има системи за контрол на дисбаланса и защита от течове. Машината има 9 основни програми за пране (нищо повече), но не трябва да забравяме, че можете да програмирате потребителския режим. За някои това е много удобно.

Също така тази машина се отличава с наличието на функции за добавяне на пране по време на пране, забавен старт, ускорено миене и регулиране на скоростта на въртене. Барабанът на машината е доста просторен, товарене на спално бельо до 5 кг. Не е шумно. Каква марка перални машини на ниска цена се предлага с такъв набор от функции - все още трябва да търсите.

Samsung WW90H7410EW /LP. Тази пералня на средна цена от известен производител, на първо място, се отличава с иновативен широк и просторен барабан, от който е много удобно да премахвате нещата. На второ място, технологията на измиване на мехурчета, която увеличава ефективността на почистващите препарати почти два пъти, което ви позволява да премахнете дори много сложни петна. Трето, интелигентна система, която ви позволява да идентифицирате почти всяка неизправност и да получите препоръки как да я отстраните. Тази машина също има:

 • възможност за работа при обороти от 1400 оборота в минута;
 • почти безшумен двигател;
 • Страхотен дизайн и красиво осветление;
 • голям барабан, товарене на спално бельо до 9 кг.

Обърнете внимание! Всяка технология на Samsung има страхотен дизайн (трудно е да го намерите) и много висококачествен софтуер - пералните машини не са изключение.

LG F14B3PDS7. Този модел пералня от известен корейски производител може да се нарече модел на серийно приложение на високите технологии. Това не е евтин модел (висока ценова категория), но неговите възможности са просто невероятни.Нека започнем с основното, този модел внедрява технология, която накратко може да бъде описана като "измиване с пара". В резервоара на тази машина има контейнер, в който водата се нагрява до състояние на пара и след това мръсната пара може да се измие над тази пара, подобрявайки качеството на измиване.

В допълнение, машината се характеризира с много капацитет (товар до 8 кг) барабан, двигател с нисък шум и изключително ниска консумация на енергия. Добавете тук висока надеждност, иновативен барабанен балон, 14 програми за пране, които започват с автоматично претегляне на прането, и ще получите още един „шедьовър“ от LG, автоматична машина, въплътена в тялото на пералната машина.

Относно предимствата на скъпите модели "перални машини"

скъпи перални машиниПредимствата на скъпите модели перални машини могат да бъдат обсъждани много дълго време. Производителят тества най-модерните разработки на такава техника, което значително опростява живота на тези, които ги използват. Купувайки скъпа пералня, несъмнено сте изложени на риск, защото не е факт, че подобна техника, дори и при всички нововъведения, си струва парите? Въпреки това статистиката на водещите търговски вериги, които продават домакински уреди, предполага обратното.

За какви разработки и технологии говорим. Да дадем конкретни примери.

 1. Технология за измиване с пара. Вече накратко говорихме за това, за да не се повтаряме.
 2. Интелигентно сушене / сушене с ефект на гладене. Според производителите тази функция може почти да замени гладенето на нещата. Всъщност това не е напълно вярно, но въпреки това тази функция е много интересна. Предлага се в скъпи машини с вградена сушилня за дрехи.
 3. Измийте с много въздух. Както знаете колкото повече кислород е във водата, толкова по-добре премахва замърсяванията. Съответно, ако насилвате кислород в барабана на машината, прането се почиства много по-лесно.
 4. Измиване на контрола на качеството. Интересно е, че най-новите перални машини вече са внедрили система за контрол на замърсяването. Самата система определя дали нещото е премахнато или не и настройва програмата за пране въз основа на това.
 5. Комуникация с външни устройства. Свържете колата си със смартфон и той ще ви информира, че миенето е завършено или има някои проблеми. Това е много удобно, когато трябва да оставите „шайбата“ без надзор.

Обърнете внимание! Ако нямате средства да купувате скъпи модели перални машини в името на новите технологии - няма значение, изчакайте няколко години, когато тези технологии започват масово да се въвеждат в перални машини от средна и ниска ценова категория.

За да обобщим, отбелязваме, че да разберем на коя марка пералня да дадем предпочитание е много трудно. Не можете дори да отговорите на въпроса коя марка е по-добра, тъй като всяка компания има своя група предимства. Независимо от това, ако обективно оценим конкретни модели перални машини, можем да направим доста недвусмислени изводи. Имайте добър избор!

   

11 коментара на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Благодарна за "просветлението" на мозъка) Трудно е да се оптимизира изборът без помощта на специалист, благодаря!

 2. Граватар Виктория Виктория:

  В нашите финанси не можете да си представите нещо по-добро от Indesit. И за парите работи добре. Но четенето на подобни статии винаги е интересно!

 3. Граватар Алекс Алексей:

  Indesit е добър, не споря, въпреки че през последните години използвам Hotpoint, той също изтрива много високо качество и не оставя прах.

 4. Граватар Оксана Оксана:

  Но Hotpoint и аз изобщо нямахме късмет ... никога повече няма да го купя в живота си! Компютърът беше покрит почти веднага! TEN изгоря, сменен! Лагерът се разпадна, променен! Започна да ръждясва близо до кутията с прах! Отново лагерът се разпадна ... и плюс всичко това, вонята от мивката с гнила вода при източване на машината! И всичко това за 6 години работа!

 5. Граватар Джени женската на някои животни:

  Може би имате гореща точка с брак? Случва се, просто е нещастно 🙁 Защото, честно казано, не помня много отрицателни от приятели за тази компания.

 6. Граватар Алина Алина:

  Вече имам пералня Hotpoint от 6 години. Никога не е имало проблеми с шайбата.Никога не ми трябваше ремонт. Закупен в онлайн магазина.

 7. Граватар Сим Сима:

  Боже, какви луди дизайни има за перални машини! Моят Virpul изглежда благороден и класически. Такива повече по ваш вкус 🙂

 8. Граватар Алекс Алексей:

  След като прочетем статията, можем да заключим, че всички компании използват само модерни технологии, а пералните машини са точно толкова надеждни. Можете да вземете всяка машина и няма да сбъркате. Какви глупости? Явно или авторът не живее в Русия, или тези надеждни коли не ни се доставят! Ремонтните работилници са затрупани с оборудване. През първата седмица на експлоатация той се проваля и т.н., а авторитетен специалист ни търка за абсолютната надеждност на цялото оборудване.

 9. Граватар Вадим Вадим:

  Той също избра пералнята на тази фирма, но консултантът ме убеди да взема Индезит. Разбира се, имах съмнения, но в процеса на употреба всички те се изпариха 🙂

 10. Граватар Надежда надявам се:

  Имам кола Ardo 600. От 1999 г. изтрива безупречно !!!

 11. Граватар Оля Оля:

  Моят Миле е на 12 години. А-а-а - не се радвам. Наречен на господаря днес, течът беше моя вина. Необходимо е да проверите джобовете - игла прониза нещо там. Разговарях с майстора за коли, препоръчва Миле, Бош и Ардо. Сушенето трябва да се вземе или Mile, или скъпи Bosch - барабанът се върти на различни страни. Много е важно прането да не се извива в рог на овен. Евтин бош - еднопосочно въртене. Магазинът няма да ви каже за това.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини