Всичко за пералните машини

Филтри за перални машини за вода

Водни филтри за перални машиниВ съвременния пазар на домакински уреди има много модели перални машини, произведени от различни производители. Те са в голямо търсене. В крайна сметка използването на машини е най-лесният и удобен начин за измиване на мръсно пране. И въпреки факта, че създателите на тези машини продължават да ги усъвършенстват, те все още остават уязвими към различни външни и вътрешни фактори.

Твърдата вода с различни примеси, която влиза в машината от водоснабдяването, може да намали качеството на измиването и да причини повреди. Една от най-често срещаните неизправности на пералните машини у нас е повредата на нагревателния елемент (TENA). Именно тази подробност е отговорна за нагряването на водата до температурата, необходима за измиване на нещата. Но когато използвате нискокачествена вода, която тече по водопроводи на повечето градове в Русия, вътрешността на машината е покрита с мащаб.

Именно поради това нагревателят се разпада. За да избегнете това, можете да използвате филтър за пречистване на водата. Може да се използва за целия апартамент, така че цялата вода, използвана във вашия дом, да бъде почистена. Можете също така да използвате филтъра само за машината. В този случай ще трябва да го инсталирате на отделна тръба, която води само до машината или да използвате специални филтри, предназначени само за миене и съдомиялни машини в лоша вода.

видове

Един от най-евтините видове филтри за груба почистваща течност е полифосфатен филтър. Нарича се още физиологичен разтвор. По-добре е да го инсталирате само за машината, а не за всички водопроводи. Работи по следния начин:

 1. Водата преминава през филтъра.
 2. Кристалните кристали на натриев полифосфат постепенно се разтварят под въздействието на течност.
 3. Появява се определена химическа реакция.
 4. Вътрешните части на пералнята в контакт с вода са покрити с филм, който ги предпазва от мащаб.

Има и други видове филтри. Например, магнитни филтри за перални машини за вода. Те се считат за по-екологични от типа на филтъра, който описахме по-горе. Те също имат дълъг експлоатационен живот и добър запас от ефективност. Можете да приложите този тип филтър не само за пералня, но и за всички водопроводни тръби в апартамент или селска къща.

Как работи? Водата, преминаваща през нея, се влияе от магнитно поле. Той помага за разтварянето на някои химически елементи. Именно тези, които правят водата по-твърда и съответно, пряко влияят върху образуването на котлен камък по време на нагряване на нагревателния елемент. По този начин водата, която е почистена с магнитен филтър, става по-мека. Между другото, смята се, че в по-меката вода за измиване се нуждаете от по-малко почистващ препарат. Тоест, използвайки подобен филтър, вие не само ще спестите машината от разрушаване на нагревателния елемент, но и можете да спестите малко на прах за пране.

В продажба са и интегрирани филтри за пречистване на вода. След като обработите с такъв филтър, можете веднага да пиете вода. Въпреки това е доста скъпо. И не препоръчваме да го инсталирате само за питейна вода.

монтаж

Инсталиране на филтър за вода на пералняМожете сами да инсталирате филтъра за машината. Не е необходимо да използвате никакви сложни инструменти за това. Ще имате достатъчно обикновен гаечен ключ. Пред входящия маркуч е монтиран специален филтър за перални машини. Ако вече имате инсталирана пералня, направете следното:

 1. Изключете подаването на вода, като завъртите крана в желаното положение.
 2. Развийте входящия маркуч от разклонителната тръба, към която е прикрепен.
 3. Завинтете мястото на филтъра за пречистване на водата.
 4. Завийте входящия маркуч върху филтъра.
 5. Това е всичко. Миещи се!

Филтърът използва стандартни нишки, които пасват на три четвърти от инчова тръба. Същата нишка се отнася за маркуча на пералната машина. Следователно не трябва да възникват проблеми. Ако въпреки простотата на целия процес, не искате да го направите сами, тогава се свържете с всеки водопроводчик. Такава работа не трябва да е скъпа, тъй като е проста и отнема само 5 минути. Качеството на пречистването на водата ще зависи от това колко добър е филтърът, който сте закупили и колко зле е замърсена водата от чешмата. Което влиза във вашия апартамент.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Майк микрофон:

  Благодаря, късмет)

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини