Всичко за пералните машини

Филтри за омекотяване на вода за пералня

Филтри за омекотяване на вода за пералняМного перални машини, противно на декларирания експлоатационен живот на производителя, се провалят след няколко години. Основната причина за такъв бърз срив може да е твърде твърдата вода, която влиза в шайбата. При нагряване на вода малките примеси, съдържащи се в нея, започват да се утаяват върху основните части на машината: нагревател, барабан, различни клапани и други елементи. За да избегнете такива негативни ефекти, е по-добре да инсталирате филтър, който да омекоти водата. Представяме ви кратък преглед на надеждни и висококачествени филтри.

Гейзер 1PF

На първо място, искам да говоря за домашното устройство, което отдавна спечели доверието на потребителите. Гейзер 1PF е устройство за филтриране на полифосфати, което служи за защита на SMA от появата на мащаб и образуването на корозия по вътрешните части на пералнята.

Филтърът може да се използва за омекотяване на водата, както за домакински уреди, така и за водопровод. Той има една стъпка на почистване. Подходящ е изключително за студена вода, тъй като ако температурата на течността, преминаваща през устройството, надвишава 40 ° C, полифосфатният пълнител ще престане да бъде ефективен.

Корпусът на филтърния елемент е направен от прозрачни материали, което ще позволи на потребителя лесно да контролира останалата част от пълнежа в колбата и, ако е необходимо, да допълни реагента своевременно. Гейзерът 1PF е свързан директно към водопровода, пред входящия маркуч на пералнята, поради стандартните размери на входящия фитинг, инсталацията е безплатна, без помощни адаптери.

Гейзер 1PF

Основният недостатък, отбелязан от потребителите, е не добре обмисленият дизайн на устройството. Работата на омекотяващия филтър трябва да се извършва изключително в изправено положение, но се случва, че не е възможно да се фиксира елементът по този начин. Преди да купите, ви съветваме да обърнете внимание на този момент.

Аквафор Стайрон

Интересна разработка на руската марка "Аквафор". Полифосфатен филтър се използва за намаляване на твърдостта на водата, подавана в домакинските уреди. Той има една стъпка на почистване. Потребителите отбелязват:

  • високо качество на сглобяване на устройството;
  • икономична консумация на пълнител;
  • ниска цена на артикула.

Аквафор Стайрон

Използва се за омекотяване на студена вода. Течността, преминаваща през кристалите на солта, става негодна за пиене и може да се използва само за битови нужди. Akvafor Stiron е монтиран на водопровод, пред маркуч за всмукване на вода. Размерът на свързването е 3/4. Размерите на устройството са 6,1 * 14,1 * 6,1 см (съответно ширина, височина и дълбочина), теглото на конструкцията е 0,3 кг. Цената на филтъра за омекотяване на водата варира от 235 до 530 рубли. Точната цена може да бъде получена от местни доставчици.

Нова вода B120

Друго висококачествено филтриращо устройство, което може да се справи с прекомерно твърдата вода, намалява съдържанието на алкалоземни метални соли в него, главно калций, магнезий и желязо. Подходящ за почистване на студена вода, инсталиран на комуникации в къщи пред пералня, гореща вана, бойлер и друго оборудване.

Водата, преминаваща през филтъра, става негодна за пиене.

Максималният капацитет на филтъра е 13 l / min. Температурата на водата на изхода на устройството е от 5 ° C до 35 ° C. Свързващият размер на елемента New Water B120 е 1/2. Средната цена е 1100 рубли. Потребителите отбелязват компактния размер на филтърното устройство, икономичната консумация на реагента и ефективната защита на домакинските уреди.

Aquafilter FHPRA 531

Полски омекотяващ филтър, използван за борба с прекалено твърдата вода.Благодарение на действието си, той позволява да се увеличи експлоатационният живот на пералнята, предпазва компонентите на машината от появата на мащаби, варовик и корозия. Калъфът на устройството, изработен от полипропилен, е прозрачен - това позволява на потребителя безпроблемно да контролира остатъка от полифосфатния заряд в колбата.

Aquafilter FHPRA 531 е еднократен филтър, след изтичането на ресурса устройството трябва да бъде сменено напълно.

Дизайнът има 3/4 резба, свързва се директно с водоснабдяването. Филтърът се характеризира с един етап на почистване. Може да се използва изключително за омекотяване на студена вода. Теглото на филтърния елемент е 0,19 кг, размери - 7 * 15 * 7 (Ш * В * Г). Средната цена на Aquafilter FHPRA 531 е 700 рубли.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини