Всичко за пералните машини

Филтърът за пералнята Гейзер

Филтърът за пералнята ГейзерВодата, която навлиза в апартаментите, има огромно количество примеси от соли и метали, поради което повсеместният варовик, ръжда и мръсотия се образуват вътре в домакинските уреди. Това се отнася на пералните машини на първо място. Има решение на проблема: филтър за пералнята Гейзер. Какво е това и как да го използвате, ще разгледаме в статията.

Популярни сортове

По правило производителите на филтри произвеждат много модели, които обслужват различни уреди и изпълняват различни функции. Ще се съсредоточим върху два от най-популярните сортове на пазара: Geyser 1P и Geyser 1PF. Каква е разликата между тях и за какво е предназначен всеки екземпляр.

1P е филтър, който пречиства водата от примеси, като фин пясък или тиня, което води до образуването на варовик. Той е инсталиран на тръбопровод със студена вода на входа на апартамента. Поради това цялата вода, която влиза в къщата, се почиства и съответно филтърът служи не само за пералнята, но и за всички други домакински уреди, които взаимодействат с водата, например за съдомиялна машина.

Гейзер 1 P

Във филтъра се вкарва патрон, в който остават всички фини примеси, задържани от филтъра. Постепенно касетата се запушва и трябва да бъде сменена, не можете да я почистите, така работи системата, Сред филтрите, произвеждани на съвременния пазар, този има най-добри показатели и е сред лидерите.

Филтърният патрон е изработен от пенен пропилен - лидер сред изолационните материали. Поради високата си плътност, той е в състояние да задържа почти всяко замърсяване. Порьозността на продукта е 5 μm.

Самото тяло е в състояние да издържи налягане от 25-30 атмосфери, което определено ще му позволи да се справи с всяко налягане на водата в тръбопровода.

1PF - филтър с малко по-различна ориентация. Ако предишният се бори с примеси като пясък или утайка, тогава това пречиства водата от солеви включвания, които впоследствие образуват мащаб. Обикновено този проблем силно засяга отоплителното устройство на пералнята, така че този филтър би бил удобен тук. Ще поговорим за характеристиките на 1PF в следващия параграф по-подробно.

Преглед на гейзер 1PF

Филтърът изглежда като прозрачна колба с капак и гумено копче за плътно свързване на устройството с водоснабдяването. Частта е направена прозрачна, така че можете да наблюдавате консумацията на натоварване на полифосфати. Това е разтворими кристали на солта, които, когато се комбинират със соли на твърдост, образуват химическа реакция, която предотвратява появата на мащаб.

Гейзер 1 PF

Важно! Тъй като солните кристали са разтворими, тяхното количество намалява с времето. Следователно натоварването на филтъра трябва периодично да се попълва. Ако напълнете колбата докрай, този запас е достатъчен за 365 измивания.

И двата гейзерни филтъра за пералня се отличават със сравнителната си евтиност и ефективност. Потребителите са доволни от съотношението качество / цена, затова, ако имате проблеми с мащаба, варовика и мръсотията във водата, опитайте го!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини