Всичко за пералните машини

Как да поправите грешката на FE в пералнята на LG

Грешка на FE в LG CMНякои грешки в системата за самодиагностика се появяват на дисплея по-често, други по-рядко. Грешката FE в пералнята на LG се появява доста рядко, но ако се случи, това създава сериозен проблем за потребителя. Как да дешифрирате този код, как да намерите и премахнете причината за появата му и възможно ли е да го направите сами? С три думи, на тези въпроси не може да се отговори; необходимо е публикуване.

Кодът изисква дешифриране

В зависимост от причините за появата, FE кода на дисплея на шайбата на LG може да се показва както в самото начало на изпълнението на програмата, по време на приема на вода, така и в средата, точно преди изплакване. Внимателният потребител почти веднага ще може да свърже процеса на приемане на вода и появата на кода за грешка на FE на дисплея, но какво означава това не е ясно.

Факт е, че пералнята на LG за измиване и изплакване набира строго определена част вода. Контролира процеса на набиране на датчик за ниво на водата. Ако по някаква причина машината изтегля твърде много вода, след като е надвишила всички допустими граници, се задейства грешка в FE. За правилния прием на вода в пералнята LG са отговорни три модула:

 • датчик за нивото на водата - той просто измерва количеството вода, което трябва да бъде изтеглено според дадена програма;
 • пълнителен клапан - той се отваря, когато трябва да излеете вода в резервоара на машината на LG, и се затваря, когато има достатъчно вода;
 • управляващият модул е ​​електронният мозък на машината, задачата му е да контролира процеса на поемане на вода чрез манипулиране на сензора за ниво на водата и пълнещия клапан.

В случай, че някой от горните модули не работи правилно, машината може да хвърли грешка в FE. Какви са нашите действия?

 1. Първо можем да опитаме правилно да нулираме грешката на FE, изведнъж цялата работа не е неизправност, а краткотрайна повреда в системата.
 2. Ако нулирането не успее, ще трябва да тестваме всички посочени модули един по един, докато открием неизправност.
 3. Щом бъде открита неизправността, ще трябва бързо и компетентно да я отстраним.

Грешка нулиране

Да предположим, че грешката FE се появява на дисплея на вашата пералня LG за първи път. Изключете машината от бутона на контролния панел и след това напълно я изключете от захранването, като я изключите от захранването. Тогава постъпваме така.източване на вода от SM LG

 1. Наклоняваме машината малко назад и я поставяме под десния крак на прътите, така че машината да остане под ъгъл.
 2. Отваряме вратата на филтъра за източване, след което заместваме капацитет плосък контейнер за вода, като леген.
 3. Отляво на филтъра за боклук е авариен маркуч за източване на вода. Отворете тапата и постепенно източете водата от резервоара.
 4. Докато източва водата, UBL отключва вратата на люка. Отворете вратата и извадете мокрото пране от барабана в предварително подготвен чист леген.
 5. Развийте филтъра за източване, почистете го и след това го завийте обратно.
 6. Извадете контейнера за прах, изплакнете го добре с остатъци от прах и го върнете на мястото си.

Сега можете да включите машината обратно в електрическата мрежа. Както обикновено, заредете праха в тавата, след което поставете прането в барабана. Не претоварвайте машината с бельо, но не поставяйте твърде малко неща. Изтеглянето трябва да е нормално. Ако миете обемни неща, не ги поставяйте на бучки, опитайте се да изправите прането вътре в барабана възможно най-добре. Това е всичко, можете да затворите вратата и да стартирате програмата за пране отново. Ако грешката FE се появи отново, трябва да започнете изчерпателна проверка на пералнята на LG.

Обърнете внимание! Ако забележите много пяна вътре, когато мокрото пране е извадено от барабана, трябва да го почистите или да изчакате, докато се утаи. В редки случаи именно засиленото разпенване причинява краткотрайна неизправност в контролния модул на пералнята на LG.

Проверка и подмяна на датчика за ниво на водата

По-нататъшните действия ще зависят от запасите от време, които имате.Ако нямате време да потърсите повреда, тогава не се колебайте да се свържете с майстора за ремонт на перални машини, ако имате време, можете да опитате сами да намерите и поправите повредата. Откъде да започнем? Препоръчваме да започнете с проверка на превключвателя за налягане. Факт е, че сензорът за нивото на водата е една от най-крехките части във всяка съвременна пералня. В половината от случаите тръбата се запушва в тази част и тя спира да работи правилно. В друг случай неговата намотка или захранване са включени и той напълно се проваля. Какво да правя

 1. Първо трябва напълно да изключите пералнята. Не пренебрегвайте мерките за безопасност, животът ви може да зависи от това.
 2. След това трябвамахнете горния капак на пералнята LG.
 3. Точно горе, недалеч от десния преден ъгъл на кутията, можем да намерим желаната част.
  местоположение на пресостата
 4. Развийте винта, който фиксира превключвателя за налягане към тялото на машината, изключете тръбата и чипа с проводници.
 5. Взимаме мултицет, настройваме го и проверяваме на свой ред всеки захранващ проводник за повреда.
 6. Ние наричаме бобината на превключвателя за налягане.
 7. Ако сензорът е работещ, внимателно почистете и издухайте през тръбата му. Правим същото с маркуча, който носи на тази тръба.
 8. Поставете превключвателя за налягане на място.

Имайте предвид, че дори и най-малките частици мръсотия, които попаднат в тръбите на превключвателя за налягане на пералнята, могат да причинят проблеми, затова почистете ваната с добра съвест.

Проверка и подмяна на пълнещия клапан

местоположение на вентила за пълнене LGНе бързайте да поставите горния капак на пералнята на LG, тъй като следващият ред е нашият клапан за пълнене, той също трябва да бъде внимателно проверен. Клапанът за пълнене се завинтва към гърба на пералнята на LG. Той е свързан с входящия маркуч, така че всеки може да го открие без особени затруднения.

Не бързайте да изключите дюзите на насипния клапан, първо проверете проводниците и бобината. Тестване на проводниците и намотка с мултицет. Ако откриете неизправност, сменете пълнещия клапан. Ако няма проблеми с електротехника, струва си да проверите филтъра за потока.

Проточният филтър е разположен върху тялото на машината на мястото, където е завит входящият маркуч. Това е малка пластмасова мрежа, която има свойството да се запушва с окачване, което пада върху нея заедно с чешмяна вода. Почистете поточния филтър и го сменете.

Тест на контролния модул

Е, проверихме превключвателя за налягане и вентила за пълнене и тези части се оказаха напълно работещи. Какво следва, и след това имаме на линия контролния модул. Проверете и поправете толкова важна и скъпа част, не бихме ви препоръчали. За да не утежнявате проблема и да не навлизате в големи пари, трябва да се обърнете към добър господар.

Сега ние не се занимаваме с центрове за рекламни услуги, просто искаме да ви дадем добър съвет. Ако досега не сте се занимавали с електроника, не се занимавайте с толкова труден въпрос. Съветникът ще тества фърмуера, ще го нулира и, ако е необходимо, ще замени някои полупроводникови елементи на контролната платка. В случай, че управляващият модул е ​​силно повреден, той ще трябва да бъде заменен, което е около 70 долара плюс работата на съветника. Вземете дума, в такава ситуация най-доброто решение е помощта на професионалист!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини