Всичко за пералните машини

Последиците от претоварване на пералнята

Последиците от претоварване на пералнятаИзползвайте домакински уреди в съответствие с препоръките на производителя. Неправилната работа може да доведе до сериозни повреди, пълна повреда на оборудването. Основната техническа характеристика на всяка пералня е максималната маса пране за един товар в барабана. Ако препоръчителната стойност е нарушена, вероятно е да възникне претоварване и дисбаланс в системата. Ако рестартирате пералнята, можете да срещнете неприятни последици. Кое, ще говорим по-нататък.

Претоварване на неизправности

В случаите, когато барабанът на „домашния помощник“ е пълен със спално бельо, въртенето му става с усилие, понякога може да се завърти веднъж или напълно да „замръзне“ и да не промени първоначалното си положение. Еднократното претоварване на пералнята няма да доведе до сериозни последици, но постоянното зареждане на по-голямо количество неща от предвиденото от дизайна на машината може да доведе до тъжен резултат. Какво ще се случи, ако постоянно позволявате претоварване?

  • Лагерите се провалят, подмяната им е доста времеемък процес.Лагерите могат да се провалят
  • Повишено налягане ще се упражнява върху вратата на люка, в резултат на което уплътняващият маншет се деформира и водата ще изтича изпод товарния люк.
  • Вероятността от счупване на задвижващия колан ще се увеличи.

Освен това, претоварването на пералнята, допълнено с неправилно сортиране на пране (например, пълнене на барабана с много тежки предмети - кърпи, спално бельо едновременно), ще провокира дисбаланс на пералнята по време на цикъла на въртене. Спалното бельо ще „стиска“ на едно място, в резултат на което машината ще започне да издава шум и вибрира. Ако има сензор за дисбаланс, интелектът ще спре машината.

Друго последствие от периодичното препълване на барабана ще бъде повреда на амортисьорите. Тези елементи са проектирани за определена сила и ако машината се претоварва от време на време, амортисьорът ще се провали. Счупен елемент постоянно ще доведе до активиране на сензор за дисбаланс, пералната машина просто ще започне да замръзва при въртене.

Следвайте инструкциите

Какво да направите, ако преждевременният ремонт на пералнята не е включен в вашите планове? За да предотвратите претоварване и дисбаланс в барабана, трябва внимателно да прочетете ръководството за потребителя и да следвате стъпките в инструкциите.

Когато мокрите тъкани получават различно тегло, това също трябва да се има предвид при зареждането на машината.

пералнята се изключи с водаАко препълването на пералнята не е избегнато и машината е изключена по време на работа, основното е да не изпадате в паника. Алгоритъмът за решаване на проблема ще бъде следният: източете водата от барабана, отстранете някои от заредените неща и стартирайте отново програмата за пране.

Умело управлявайки вашата пералня, обслужвайки я своевременно, можете да се надявате на дългия живот на домашния ви асистент и без поддръжка. Ето защо отговорът на въпроса: „Какво да правя?“, Е да използвате машината в съответствие с основните параграфи на инструкциите.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини