Всичко за пералните машини

Какво ще се случи, ако не развиете транспортните болтове на пералнята

Какво ще се случи, ако не развиете транспортните болтове на пералнятаКакто заводската инструкция, товарачът и консултантът в магазина предупреждават: ако не отвиете транспортните болтове преди да използвате пералнята, тогава ще възникнат неизбежни проблеми. Но какво точно очаква невнимателните собственици на шайби - не всеки знае. Предлагаме да разберем какви последствия могат да се обърнат незавързаните крепежни елементи във времето.

Какво може да се счупи?

Премахването на транспортните болтове е моментна материя, но баналното бързане и небрежност може да изиграе лоша шега със собственика. В крайна сметка, ако забравите за крепежните елементи, можете трайно да загубите машината, която току-що сте закупили, или да си създадете проблеми с гаранцията и по-нататъшната работа. Такава перспектива се обяснява просто.

Болтовете, използвани по време на транспортиране, са проектирани да фиксират подвижния барабан на пералнята. Това елиминира нейното провисване и въртене по време на транспортиране и гарантира доставката непокътната. Но стартирането на цикъл със стационарен барабан само ще навреди:

  • конвулсивни „скокове“ из стаята;
  • неконтролирана вибрация;
  • силни чукания.

Всичко това е най-безобидното нещо, което ще се случи в този случай с пералня. По-често се оказва много по-тъжно - барабанът е повреден, а самата машина отказва.

Силните вибрации ще предизвикат огромни натоварвания върху всички елементи на пералнята и особено върху лагерния блок и двигателя.

машината може да скочи точно заради транспортните болтовеЗабранено е да включите пералнята с транспортни болтове само поради прекомерна фиксация. Завит барабан не „виси“ на амортисьори, които амортизират вибрациите, и всички тласъци от ускорения мотор отиват директно към тялото. Ситуацията се влошава от факта, че балансът на бельото е нарушен, което се руши и причинява случайни треперения. Типът на задвижването не играе роля - амортисьорите на празен ход ще навредят както на автомобили с директно задвижване, така и на задвижвани с колани машини.

Избягването на неприятна перспектива е просто - просто отстранете навреме всички транспортни болтове. Или проверете работата на инсталаторите: разгледайте задния панел на машината и се уверете, че на тяхно място има затворени или отворени отвори. Ако не можете да намерите жлебовете за крепежни елементи, можете да разгледате инструкциите и да проверите информационния лист. По правило за фиксиране се използват четири големи винта, отсъствието на които е лесно да се забележи.

Съдбата на гаранцията

гаранцията на машината ще бъде анулиранаДори веднъж пусната пералня с транспортни болтове завинаги ще лиши собственика от гаранцията, поставена върху машината. Измиването с незакрепени крепежни елементи е пряко нарушение на едно от основните изисквания на инструкцията, което води до автоматично прекратяване на гаранционния срок. Ето защо, ако искате да поправите повреди на трети страни за сметка на производителя, потребителят ще получи мотивиран отказ от сервизния център.

За да скриете факта на нарушение на гаранцията няма да работи. Ако не отстраните транспортните болтове и не стартирате машината, тогава характерните повреди ще останат върху барабана, което е лесно да се забележи дори при непрофесионален вид, Всякакви допълнителни ремонти ще трябва да плащат за собствените си средства.

Очакват се и парични загуби при продажба на пералня. На първо място се обръща внимание на състоянието на барабана и е много вероятно след неуспешен старт да има неприятно почукване и повишена вибрация. Затова е по-добре да отделите време и отново да проверите отново, отколкото да отидете в магазина за нова машина.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини