Всичко за пералните машини

Екологични таблетки за съдомиялна машина

еко хапчетаДалеч не е тайна, че продуктите за миене на съдове могат да съдържат различни агресивни и нездравословни компоненти. Производителите умишлено ги добавят, защото са евтини и наистина повишават ефективността на продукта. Няма как купувачите да са доволни от това, така че те са все по-заинтересовани от еко таблетки за съдомиялна машина. Изборът на такива хапчета не е толкова прост, тъй като най-често срещаната химия често е скрита под маската на екологично чисти продукти. Решихме да направим рейтинг и заедно с потребителите да определим най-безопасните таблети. Ето какво се получи от него.

Рейтинг на безопасни пари

След като проучихме съставите на огромен брой таблети за PMM и разгледахме отзивите на потребителите, стигнахме до извода, че на пазара няма толкова много напълно безопасни средства. И в разумен ценови диапазон се вписват само няколко разновидности на таблетите. Направихме няколко тестови теста на всеки тип таблети и въз основа на тези данни направихме рейтинг.

  1. На първо място бяха таблетките за PMM Nordland.
  2. На второ място поставяме много достойни таблети Attitude.
  3. Третото място отиде в съоръжението със забавна жаба на глутница Frosch.

Със сигурност ще поговорим за лидерите на нашия рейтинг малко по-късно. Забележете, челната тройка не се рекламирахапче завършване или феи. И всичко това, защото съдържат вещества, които не се отмиват напълно от съдовете, всеки път попадайки в тялото ни с храна.

Може би количеството на тези вещества е пренебрежимо малко, но ако в продължение на няколко години има миялна машина, измита с такъв продукт, можете да получите някакво хронично заболяване на стомашно-чревния тракт.

Добри инструменти, които заеха четвъртото и петото място в нашата класация, могат да се считат за таблетки Ecover и Sodasan. Те не попаднаха в основната класификация поради ниската ефективност на миенето на съдове, но по отношение на екологичността надминават дори горните проби.

Nordland

Добър по ефективност и състав на италиански таблетки за ПММ. Те не съдържат фосфати или хлор, а ефективността на измиване се осигурява от действието на активен кислород и ензими. Инструментът се счита не само безопасен за човешкото здраве, но и безвреден за околната среда, тъй като всички негови компоненти се разлагат без проблеми.

Тези таблетки са специални по това, че се разтварят добре не само в топла, но и в студена вода. В същото време таблетките добре измиват замразена мазнина, петна от зеленчуци, сосове и други замърсители, включително изгорени. Нашите експерти отбелязаха само липса на ефективност срещу петна от кафе и чай, но тези таблетки не оставят петна и придават на ястията ослепителен блясък. Ето някои отзиви, които хората оставят за този инструмент.Nordland

Людмила, Москва

Отлични хапчета, измийте добре и не миришете. Те имат достъпна цена, за 32 таблетки давам по-малко от девет долара. Използвам ги от около година, много съм доволен!

Александър, Самара

Приемам таблетки Nordland, след като дъщеря ми получи алергия към химията, съдържаща се в таблетките Fairy. В Нордланд няма реакция и е просто добре. Измиват се нормално, ако не слагам пълни кошници с прибори, тогава разрязвам таблетката наполовина. Препоръчвам го!

Елена, Санкт Петербург

Майка ми е обсебена от екологично чисти продукти. Трябва внимателно да изберете миялна машина, защото мама чете написаното на кутията. И тъй като тя е химик по образование, не е необходимо да се разчита на факта, че тя не познава свойствата на този или онзи компонент. Тя хареса таблетите Nordland, което означава, че и аз ги одобрявам.

отношение

Таблетките за Attitude PMM са малко по-ниски по ефективност от Nordland, но имат по-чист състав.Производителят обяви тези хапчета за хипоалергенни, което означава, че те определено могат да мият алергични съдове. Таблетките са удобни за употреба, тъй като са оборудвани с водоразтворима опаковка. Те не съдържат нито хлор, нито фосфати, нито други вредни компоненти. Те се разтварят добре във вода и не вредят на околната среда. Какво ще кажат хората за тях?

Яна, Чебоксари

Пия тези хапчета от много време и никога не ми се е налагало да съжалявам. Те мият добре съдовете и не остава малко в тавата с хапчета. След измиване изтънчена приятна миризма от камерата за миене, но от чиниите не се получава миризма. Отношение - най-нормалните хапчета!

Иван, Екатеринбург

Използвах домашни хапчета за ПММ от няколко месеца и почти извадих оборудването си. Сега редовно купувам таблетки сол и Attitude. Всичко изглежда е наред. Таблетките са добри, нормално се измиват и не съдържат вредни компоненти. Пет точки!

Сергей, Саратов

Тези хапчета ми бяха препоръчани в магазина. Наистина са добри, сега ги използвам само. Ястията след измиване блестят и се държат заедно. Съдейки по състава, в тях няма нищо вредно, подуших самите таблетки, не миришат на нищо.

ФрошФрош

Екологично чисти таблетки за съдомиялни машини от Германия. Основата им е активен кислород, който се справя с повечето видове замърсяване. Таблетките съдържат и ензими. Те допълнително увеличават активността на този агент. Таблетките Frosh са доста скъпи, но не съдържат хлоридни съединения, фосфонати и фосфати. Той се разлага напълно, без да замърсява водните тела, освен това са безопасни за здравето и изключително ефективни. Хората използват тези хапчета от дълго време и това се казва.

Татяна, Москва

Когато се роди дъщеря ми, се замислих как мия дрехите и какво ми правят чиниите. Преминах на екологично чисти и безопасни прахове и таблетки. Взех Frosch за миялната машина, те не са алергенни и вършат добра работа с мръсни съдове. Разбира се, прането не е перфектно, но го прави.

С стотинка дори измивам играчките на бебето си, добър инструмент!

Игор, Красноярск

Отначало купихме Bio Mio таблетки, харесахме ги, защото миеха добре и бяха в безопасност. Сега качеството им падна драстично и ние преминахме към Frosch. Няма да объркате опаковката с нищо; върху нея е нарисувана смешна малка жаба. Таблетките се разтварят нормално, измиват се добре, няма остра миризма. Не мога да опровергая или потвърдя тяхната екологичност.

Алексей, Пенза

Харесвам хапчетата от жаба отдавна. Съдомиялната машина на марката ми Bosch ги приема чудесно. Качеството на мивката е отлично, но цената е малко висока. Препоръчвам го!

Така че, да се каже кои екологични хапчета са най-безопасните е доста трудно. Специалистите казват различни неща. Изказахме мнението си, представяйки го в рейтинга, повечето потребители са съгласни с нас. Опитайте и ако използвате тези таблети, може да сте в състояние да оформите различна гледна точка. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини