Всичко за пералните машини

Какво представлява еко прането в пералня?

Какво е Еко пране в пералняПовечето от собствениците на перални машини, вероятно са изправени пред мистериозния надпис "Еко" на панела на устройството си. Някои твърдят, че програмата с етикет „Еко“ е свързана с околната среда, докато други - че всъщност това е икономиката. Така в края на краищата възниква въпросът, Еко миене - това е какво и защо е необходимо в ежедневието?

Икономични или екологични?

Трудността е, че версиите за екологичност и рентабилност имат право да съществуват. В крайна сметка и двата проблема са от значение за всички потребители на перални машини. Оттук възникват недоразумения. Ако обаче анализирате само няколко инструкции за работа на шайбите (от различни марки за чистотата на експеримента), тогава лесно можете да разберете какъв е ECO режимът в пералнята. Това е програма за спестяване.

Той се състои във факта, че IVF режимът е проектиран за минимална консумация на вода и енергия. А това означава, че можете да плащате много по-малко на разписки, като редовно използвате този режим.

Но винаги трябва да помните, че убиването на две птици с един камък едновременно не работи. Когато спестявате вода и електричество, трябва да жертвате времето си, а може би и качеството на измиването, Работата е там, че първо, измиването според екопрограмата трае много дълго време, средно около три часа. Второ, за да спести енергия, уредът практически не загрява водата, така че не надвишава 40 градуса. И накрая, скоростта на оборотите е много ниска, така че процесът на измиване е по-скоро като обикновено накисване. При такива параметри е малко вероятно сериозните замърсители да бъдат отстранени.

Важно! На практика този режим спестява главно електричество, консумирайки го по-малко от половината. Що се отнася до водата, индикаторите не се различават много от показателите на обикновеното измиване. Освен ако не са някои изключително икономични автомобили, но това са по-вероятни характеристики на моделите от режима.

Еко на пишещи машини Samsung

Според статистиката, в Русия автомобилите на Samsung заемат една от водещите позиции при употреба сред обикновените потребители. Затова ще анализираме какви са екорежимите на един от моделите, наречени Samsung WF1602YQR. Програмата за спестявания за тази SM е посочена като "Интензивен IVF" и има следните характеристики:

  1. Можете да заредите барабана в този режим само с 2/3. Това не е много удобно, защото ако вашата машина има товар от 6 кг, тогава трябва да миете само 4.
  2. Предварителна пране няма.

Внимание! Липсата на предварителна промивка ще спести малко вода. По време на основното измиване вашите предмети ще прекарат достатъчно време в сапунен разтвор. А това означава, че ефектът ще бъде подобен.

  1. Средно отнема 4 часа, от които 3 часа и 40 минути са основното измиване, а още 20 минути са активирането на допълнителни функции.
  2. Режимът на измиване е 40 градуса.
  3. Допълнителните опции включват Eco Bubble, лесно гладене и Snooze, които могат да се активират при желание.

Горното означава, че ако имате достатъчно време, можете спокойно да включите този режим. Но ако трябва да изперете нещата бързо, трябва да се откажете от спестяването. И да, не забравяйте, че Еко е спестяване, режимът няма нищо общо с екологията. По принцип с помощта на тази програма е възможно да се спести електроенергия, тъй като проблемите с високите тарифи за електроенергия са остри не само в Русия, но и на Запад. Ето защо западните инженери излязоха с такъв специален режим.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини