Всичко за пералните машини

Почистване на еко барабан в пералнята на Samsung

Почистване на еко барабан в пералнята на SamsungЗа да избегнете преждевременна повреда на пералнята на Samsung, е необходимо да я поддържате в ред. Това се отнася не само за външния вид, но и за състоянието на вътрешните части. Пералнята е незаменим нещо в къщата и всеки потребител се стреми да удължи живота на устройството възможно най-дълго. Затова производителят Samsung измисли подобна иновация като еко почистване на барабани. Как да използвате правилно тази програма и в какви случаи - прочетете по-долу.

Как функционира функцията?

Същността на тази програма е самостоятелно почистване на барабана на машината от различни замърсители или форми. Ако вътрешността на барабана е чиста, това съответно няма да доведе до замърсяване на други вътрешни части, което естествено ще удължи живота на пералната ви машина, ще ви помогне да избегнете малки ремонти и т.н.

Преди да активирате функцията, уверете се, че няма пране в барабана. Наличието на чужди предмети по време на функцията може да повреди части от пералнята на Samsung. Освен това, ако има пране в машината по време на почистване, тя ще страда силно.

Освен това не са необходими химически почистващи препарати. При взаимодействие с вода те неизбежно ще оставят химически депозит в барабана, което ще попречи на висококачественото измиване.

Как да разбера дали е необходимо почистване?

Понякога е доста трудно сами да определите дали вашата машина трябва да почиства барабана или не. Производителят на Samsung излезе със специална функция за предупреждение, която независимо ще ви предупреди, че трябва да стартирате съответната програма.функция на контролния панел

Как работи? Ако след измиване се наложи да почистите барабана, на електронния дисплей ще се появи характерно изображение - барабан с блестяща звезда в ъгъла. На превключвателя на режима ще светне лампата срещу надпис "Еко почистване".

Как да започнете почистването ще бъде описано в следващия параграф. Ако обаче по някаква причина решите да не правите това, всички индикатори ще изгаснат и известието ще работи отново само след още две измивания.

Не е необходимо веднага да се втурвате в паника, ако няма начин да направите почистването от първия път (веднага щом се появи уведомление). Можете да направите това по-късно. Това е само сигнал, че барабанът е леко замърсен, а не е индикатор за сериозни проблеми в работата на машината. По правило алармата се включва веднъж месечно, но това е приблизителна честота. Всичко зависи от това колко често и колко активно използвате миещото устройство.

Освен това, когато известието е включено, почистете филтъра за боклук, в противен случай програмата за екологично почистване няма да работи ефективно.

Как да стартирате функция?

Ако сте убедени, че всичко е наред и можете да започнете да чистите барабана, направете следното:

 • първо включете самата машина. За Samsung това е натискането на бутона "Power";
 • с помощта на колелото „Превключвател на режим“ изберете режима за еко почистване, това е крайното разделение вдясно;
 • когато тази функция работи, не е необходимо да избирате температурата, тъй като програмата ще се справи сама, барабанът се почиства на 70 градуса;
 • За да активирате режима, стартирайте го с натискане на бутона "Старт / Пауза".

Няма нищо сложно в използването на режима Eco Wash. Необходимо е само да се спазват мерките за безопасност и правилно да се определят необходимите параметри. На следващо място, просто изчакайте програмата да свърши своята работа.

Химия за вътрешно почистване

За по-голяма ефективност на почистване на барабана можете да го направите сами, като използвате специални химикали. Въпреки това, когато ги избирате, трябва да се има предвид, че те трябва да бъдат абсолютно безопасни, на първо място, за вас, а също и да не оказват пагубно влияние върху машинните части.И най-важното е, че всичко това трябва да се комбинира с ефективност при отстраняване на остатъци от котлен камък, мухъл и мръсотия.почистващи продукти

Производителите на перилни препарати за перални машини създават своите продукти, като вземат предвид структурните характеристики на устройството, затова ви съветваме да разгледате по-отблизо препоръчителните продукти. На първо място, избирайки един от тях, проучете дали той е предназначен за комплексно почистване или за взаимодействие с която и да е част. Състав, ефективен за едно устройство, не трябва да навреди на друго. Ето основните лидери на съответния пазар.

 1. Topperr 3004. Това е немски продукт, предназначен да премахва мащаба от различни степени. Производителите на Bosch препоръчват този химикал както за перални, така и за съдомиялни машини.
 2. Schnell Entkalker. Той също е продукт на немска продукция, обаче се произвежда под формата на прах в опаковки от 200 грама. Вече не е предназначен за мащаб, а за отстраняване на различна степен варовити отлагания по вътрешността на пералнята.
 3. Antikalk за перални машини от Sano. Това е гел с антибактериален ефект. Той е произведен в Израел и не е предназначен за премахване на сериозно замърсяване. Максимум - предотвратяване и почистване на барабана от незначителна плака.
 4. Магическа сила. Този немски гел / прах се предлага за почистване не само на барабана, но и нагревателя и резервоара. Също така за премахване на плака.
 5. Това е инструмент за цялостна грижа за машинните части, не е предназначен за елиминиране на сериозни замърсители. Можете да го използвате като защита срещу мащаб и да се отървете от неприятната миризма, която образува плака.
 6. Filtero 601. Този продукт, произведен от Германия, се предлага в пакетчета от 200 грама за еднократна употреба. Предназначен за много интензивно почистване, което трябва да се извършва веднъж на тримесечие. Премахва котлен камък от нагревателя и други части на машината.
 7. Д-р ТЕН и Антинакипин. Това са средства, произведени от местни и беларуски производители. Това са сравнително бюджетни варианти за премахване на накип. Но те са подходящи за абсолютно всякакви повърхности и оборудване, не само за перални или съдомиялни машини.

В допълнение към горното има и средства, предназначени да предотвратят образуването на плаки. Например Калгон. Това няма да премахне мащаба от частите на вашата машина, а просто ще намали концентрацията на соли във водата. Разграничаването на такива продукти от почистващите продукти е много просто. Обикновено се добавят в отделението за прах преди измиване или директно в барабана, тъй като не могат да причинят никакви щети на вашите вещи. Поддържането на вашата пералня Samsung е чисто! Производителите правят всичко възможно да удължат живота на вашия „домашен помощник”!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Андрей Андрей:

  От различни замърсявания или плесени! Но не от мащаб върху нагревателния елемент, в същото време производителят казва, че е невъзможно да се използват продукти по време на почистване. В този случай, при 70 градуса без прах, нагревателният елемент не се разрушава в продължение на 2 часа без калцификация в твърда вода. Но ако сте дестилирали чешмяна вода - тази функция е за вас ...

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини