Всичко за пералните машини

Еко балон в пералнята - какво е това?

Еко балон в пералнятаПазарът е пълен с автоматични перални машини. Те станаха достъпни за почти всяко семейство, а изборът на модели е просто колосален. В тази връзка производителите се опитват да привлекат клиенти, като въвеждат различни иновации в своето оборудване. Сред подобни технически новости се откроява функцията Eco Bubble, която от доста време се обявява от представители на Samsung. Какво е това и "какво яде", нека разберем.

Каква е тази функция?

Първо, нека разгледаме какво е Eco Bubble в пералнята на Samsung, как работи тази функция. Eco Bubble е измиване с мехурчета, с други думи пералните машини, оборудвани с тази функция, могат да обогатяват смес от вода и прах с въздух. Богата на въздух смес прониква по-добре между влакната на тъканта, премахвайки дори упорити петна.

Устройство, което пени смес от вода и прах, е разположено между дюзата на дозатора и резервоара на пералната машина. От техническа гледна точка, устройството Eco Bubble е полезно, тъй като спестява времето, необходимо за разтваряне и разпенване на сух прах или измиващ гел.

Еко балон в пералнята

За ваша информация! Устройството Eco Bubble е специална мигновена духалка, която бързо приготвя богата на въздух смес от почистващ препарат и вода.

С други думи, в този случай в резервоара на машината се подава готова, разпенена смес от вода и перилен препарат. В резервоара на конвенционална автоматична пералня се подава вода с полуразтворен прах и отнема време, докато прахът се разтвори и започне да действа. Възниква въпросът, защо да не включите режима на измиване за по-дълго време в нормална машина, така че прахът да се разтвори и да отмие всичко правилно или да не използвате моментален препарат? Но нека не изпреварваме себе си.

Предимства и недостатъци на технологиите

Производителят на перални машини с технология Eco Bub ентусиазирано говори за предимствата на тяхната технология. Като, тя е с една крачка пред всички други перални машини. Доказвайки своето твърдение, производителят цитира редица предимства на перални машини с Eco Bubble, нека ги обозначим.

 • Смес от вода и прах, наситена с кислород, прониква много пъти в тъканта на мръсното пране, което означава, че е много по-добре да я измиете.
 • В смес, наситена с кислород, тъканта се измива по-бързо, което означава, че не са необходими твърде дълги програми за пране. Дори и в кратка програма всичко се отмива забележително.
 • Благодарение на Eco Bubble, ленът не виси в барабана с часове, което означава, че тъканта се износва по-малко и в резултат на това нещата продължават по-дълго.
 • Технологията Eco Bubble спестява вода и енергия. Първо, за да създадете смес, обогатена с кислород, е необходимо 30% по-малко вода, отколкото за конвенционална пералня, със същите размери резервоар и барабан. И второ, не е нужно да загрявате много водата, с дрехите от Eco Bubble се перат на 300 същото като в обикновен автомобил на 600.
 • Пералня с Eco Bubble напълно разтваря дори не много висококачествен прах, което означава, че след това не остава нито в нещата, нито в машината. Това е много ценно, ако трябва да перете дрехи за алергичен човек или малко дете.

Говорейки за предимствата на пералня с подобна функция, човек не може да не каже няколко думи за недостатъците. Досега не открихме сериозни недостатъци, различни от цената; за автомобили с Еко балончета цената е по-висока и техническа сложност. Според майсторите, единицата, която създава сместа, обогатена с кислород, далеч не е най-надеждният елемент и може да се провали.

Обърнете внимание! Ще се върнем към недостатъците, тъй като все още не сме гледали отзивите на хората за перални машини с технология Eco Bub. Може би могат да се открият някои други недостатъци.

Преглед на автомобилите

За да имаме по-подробна представа за технологията, оборудвана с функцията Eco Bub, нека направим малък преглед и да видим конкретните модели перални машини от Samsung, които са на пазара от доста време.

Samsung WWW10H9600EW / LP.Просторна автоматична пералня с товар до 10 кг, електронен сензорен екран и функция Eco Bubble. В допълнение към обемния барабан, сензорния екран и функцията Eco Bubble, моделът има много предимства: инверторен мотор, регулируема скорост на въртене от 300 до 1600 об / мин, забавяне на стартиране на програмата за пране, автоматично претегляне на прането, половин товар, лесно гладене, ускорено миене и много други. Цената е около 100 000 рубли и това е най-същественият му недостатък.

SAMSUNG WD80J7250GW LP

Samsung WW60J6210DS. Друга пералня от известен производител, оборудвана с Eco Bubble. Характеристиките на този модел са по-скромни от тези на Samsung WWW10H9600EW / LP, но цената е по-достъпна около 40 000 рубли. Барабанът може да бъде натоварен само до 6 кг, всъщност са включени малко повече от пет. Скорост на въртене до 1200 об / мин. В допълнение към функцията Eco Bubble, тази перална машина има: забавяне на стартирането, наполовина зареждане на барабана, ускорено миене и не-въртящо пране.

SAMSUNG WW10H9600EW LP

Важно! Повечето модели перални машини на Samsung в характеристиките на обема и капацитета на барабана са надценени, вероятно те имат някои килограми в Корея!

Samsung WW90J6410CW. Този модел също не е евтин, въпреки че е сглобен в Китай, средната му цена е около 50 000 рубли. Пералнята има капацитет до барабан до 9 кг, всъщност държи 7,5, Еко Bubble функция, върти до 1400 оборота, забавен старт, половин товар и др. Програмиран е за 14 режима на пране: памук, синтетика, деликатно пране, вълна, тъмни тъкани, детски дрехи и други. Има и защита под формата на контрол на пяната, самодиагностика на неизправности и намеса на децата.

SAMSUNG WW60J6210DS

Samsung WD80J7250GW / LP. Около 70 000 рубли ще ви струва този модел, оборудван с функцията Eco Bubble. Тази пералня също се сглобява в Китай, има барабан с товар до 8 кг, извличане до 1200 об / мин, лесна функция за гладене и най-важното - арсеналът му има отлично изсушаване. Недостатъкът на модела може да се счита за отсъствието защита от течче за такъв скъп модел е недопустимо.

SAMSUNG WW90J6410CW

Хора отзиви

С моделите перални машини, оборудвани с функцията Eco Bubble, с които се запознахме, сега научаваме независимите мнения на хората за тях. Някои вече успяват да използват Eco Bubble машини за 3-4 години, така че имат какво да ни кажат.

Сергей, Лвов

Samsung WW60J4060HS

еко тестоНе мога да кажа нищо за предимствата на функцията Eco Bub, защото имам само отрицателни емоции от тази пералня. Просто ще изброя всички недостатъци, които открих, а вие сами си мислите.

 1. Чудовищно мирише на каучук, а измитите дрехи след това също смърдят. С течение на времето миризмата не изчезва.
 2. Тя се опитва да се мие в много малко количество вода, дрехите абсорбират всичко и се оказва, че машината говори просто мокри неща без вода. От това качеството на измиването, меко казано, не е равностойно.
 3. Вдига много шум, а шумът е силен по време на измиване и дори по време на цикъла на въртене, като цяло „здравей на съседите“. Преди Samsung имах 3 различни автомобила (Siemens, Bosch и Electrolux), никой не издаваше такъв шум.
 4. Вибрира много, на стари автомобили имах бутилки и кутии с почистващи препарати, но нищо не може да се сложи на този - всичко ще се разклати!

Елена, Дмитров

Samsung WW60J5213JW

Купих тази машина преди 2 години и разочарованието ми не позна граници. Изглежда, че машината изобщо не се изтрива. Слагате нещата, след 40 минути получавате същото мръсно пране, само мокро. Това е начинът да спестите вода, разбира се, не можете да харчите вода, ако не и да се измиете. Горното облекло беше най-вбесено от режима, какъв режим е това, ако не можете да изперете якета или неща от синтепон, накратко делириум. Не купувайте тази машина, пълни глупости.

Яна, Воронеж

Samsung WW90J6410CW

Донесоха ми тази чудо-кола преди 3 дни, тук седя и мисля как да я върна в магазина. Дадох тон пари за нищо. Eco Bubble не мие тези хвалени дрехи; старият ми Сименс, който ора 12 години, миеше по-добре, без никакви „балони“. Освен това тя скача много, вдига шум и смърди ужасно. Накратко, ще го дам на магазина, а в замяна ще взема Сименс или LG.

В тази статия сме предоставили само няколко примера на отзивите на хората за перални машини с технология Eco Bub. Общо прегледахме около 400 отзива за такива машини от различни портали - 80% отрицателни.

За да обобщим, ние отбелязваме, че функцията за измиване на балони Eco Bubble е добре рекламирана, рекламирана технология, но в действителност хората свидетелстват, че в това няма нищо добро. Пералните машини, оборудвани с Eco Bubble, често мият по-лошо от обикновено, но са по-скъпи. Като цяло, помислете сами дали да купувате или не да купувате такава машина, предоставихме независима информация, но няма да се ангажираме с антиреклама.

   

28 коментара на читателя

 1. Граватар узбек узбекски:

  Машината не се мие добре и е много шумна, тресе много. Техника за глупости.

 2. Граватар Дария Дария:

  Купихме такава кола вчера, тя също се разтресе като луда по време на първото измиване, наречена услугата. Там те посъветваха внимателно да прочетат инструкциите =)
  Хора, там точно зад вас трябваше да развиете транспортните 4 болта и да регулирате краката !! След това го започнаха отново, стои неподвижно, не скача! Изстисква перфектно! И между другото, ако не се отмие, може ли да имате лоша пудра?) Измила е перфектно всички петна, и възрастни, и деца !!! Нещата са снежнобяли! Супер машина! Просто приказка!

  • Граватар Рон Рон:

   Веднага беше невъзможно да се развият болтовете или какво?

 3. Граватар Яна Яна:

  Съгласен съм, добра машина, доволен съм. Измива се с 5. Депресира също супер. Тихо, въртене прави малко шум.

 4. Граватар Евгений Юджийн:

  Имам пишеща машина за по-малко от месец, обичам да мия всичко перфектно. Работи тихо. В къщата малко дете спи и дори не можете да чуете какво работи.

 5. Граватар Саша Саша:

  Купи кола преди половин година. Изтрива се като всички останали. Няма по-добре, нито по-лошо. Има докинг врата. Всъщност заради това го взеха. Какъв вид Еко балон има, дори не обърнах внимание при покупката. Едва сега започнах да чета каква функция е. От минусите искам да отбележа, че наистина има неприятна миризма на каучук и малки неща (обикновено чорапи) се търкалят в пролуката (тя е огромна) между вратата и барабана (там е каучук). И аз ги получавам през цялото време и ги протягам на ръка.

 6. Граватар Татяна Татяна:

  Машината е добра, прави отлично измиване, извива добре и работи тихо. Истината понякога мирише на каучук, но върху нещата това не се отразява.

 7. Граватар Димон Даймън:

  Какви хора! Идиотизъм на чиста вода ... Samsung има отлични перални, модерни, технологични. И какво скача, така че трябва внимателно да прочетете инструкциите. Развийте транспортните болтове, калибрирайте барабана, за да вземете предвид теглото на пералнята. И ако не се мие, оборудването няма нищо общо. Искате ли да разтриете всичко с прах за 3 рубли? Но това не се случва. Просто купете добри пудри, това е всичко. Успех на всички!

 8. Граватар Слава слава:

  Преди месец си купих шайба за самсунг с пелена. Измива се перфектно и не мирише на гума. Вярно е, че е събрана не в Китай или Русия, а в Полша.

 9. Граватар Роман Роман:

  Изтрива се нормално, всичко е тихо и не мирише на каучук. Нито грам не се клати, но стискане при 1200 оборота в минута изобщо не се чува. Само музиката се включва след измиване, можете да я чуете 🙂

 10. Граватар Станислав Станислас:

  Колата е много добра. Не е вярно, че вдига шум и не изтрива добре.

 11. Граватар Константин Constantin:

  Току-що го купих, така че няма да кажа нищо за „вълшебните мехурчета“ - вътре има нещо, а пяната се появява по-рано, отколкото на старата пишеща машина. Изтрива се нормално - 15 минути и се измиват три ризи с пакет чорапи. Да, много малки предмети (малки чорапи, шалове) могат да бъдат поставени върху стъкло, но торбички с малки неща се препоръчват навсякъде. Миризмата беше на първите изстрелвания.
  Относно скоковете и гримасите - момчета, трябва да поставите машината на равен под, препоръчително е да я изравните. И спазвайте баналните правила: не претоварвайте, не претоварвайте и не чакайте идеалното разпределение на един, единствения обект на барабана.

 12. Граватар Иван Иван:

  Аз самият съм продавач в магазин за домакински уреди. Всеки ден се занимавам не само с перални машини, но и с телевизори и хладилници. Аз като продавач имам по-голямо предпочитание сред кормилите. Давам автомобили SAMSUNG c ECO Bubble. Тези коли са наистина по-добри от LG c 6MDD. Не бива да купувате шайба с директен инвертор, защото веднага щом първите три години изглежда тихо работи и тогава започва кошмар. Ще има силна вибрация, чукане, шум и накрая ще се счупи вала или барабана.
  Предпочитам да купя SAMSUNG, отколкото LG. Освен това, само те имат керамичен нагревател, което означава, че не е необходимо да купувате омекотител за вода. Необходимо е само да се включва почистване на барабани веднъж на всеки три месеца (ако съществува такъв режим). Или хвърлете обикновена ненужна кърпа самостоятелно и я измийте с почистващ препарат за перални машини при висока температура.

 13. Gravatar Anonymous аноним:

  Вече 4 месеца използваме Samsung с IVF на 9 кг, след 2x Бошев на 6 кг. Барабанът е със същия размер като Bosch. И все пак не ти се струпва повече. Но ми хареса, че след натискане на бутона Stop, ключалката на вратата веднага се премахва, което е много удобно, когато допълнително хвърляте забравени неща. Bosch, за разлика от отключеното, изглежда е в рамките на 3 минути. Изтрива нито по-лошо, нито по-добре. Няма каучукова миризма (произведена в Турция). Вярно е, че работи значително по-силно от Bosch. Не знаем качеството на Samsung, но 1-ви Bosch работи 12 години без нито един ремонт (Германия). Измити до малки килими, докато морално остареят. Втора Bosch 3-та година работи без проблеми.

 14. Граватар Анна Анна:

  Като цяло шикозна кола 🙂 Изтрива добре, изтръгвайки още по-добре. Доволни сме от покупката!

 15. Граватар Наталия Наталия:

  Закупихте пишеща машина Samsung Eco Dough. Вероятно са били изтрити 10 пъти. Не са разкрити недостатъци. Не скача, дори не се движи. Измива добре. Изстисква перфектно. Тихо е. Не са открити миризми. Прането винаги е чисто и мирише добре на прах и балсам.

 16. Граватар Людмила Людмила:

  Използваме тази машина от 3 години. При покупката решаващият фактор беше керамичният нагревател. На мехурчетата не вървели на цикли. Изтрива се перфектно! Шумното не е възмутително! Любимата ми атракция е прането през нощта. И всички спят прекрасно. Вратите във всички стаи са винаги отворени - котката и кучето не понасят затворени врати. Основното е да настроите машината на ниво и да не претоварвате! Освен това ми казва кога трябва да почисти барабана. Единственият минус за мен е бързото измиване за 15 минути на 20 градуса. Психологически не мога да приема този факт.

  • Граватар Егор Егор:

   15 минути е в студена вода и ако не изберете никакви опции. Изберете 40 градуса, допълнително изплакване и ще има 40 минути.

 17. Граватар Анна Анна:

  Много разочарован. Вярата в Samsung е залитнала. Дизайнът е готин, не скача, не скача, не е шумен, но изтрива зле. Просто усуквате мокри дрехи с пяна и това е всичко. След измиване остават петна, дрехите миришат силно на почистващ препарат. Не го заличаваме с прах, а със скъп гел, като при предишния Samsung без EcoBable тези проблеми не бяха. Добавяме вода. Понякога се налага да се миете отново. Решихме да закупим друга. Задачата на машината е да пести вода и това е всичко! За цялото измиване се използва кофа с вода. И за мен е важно, че се отстранява не само от мръсотия, но и от почистващ препарат. За да можете да спите на постелки без химически миризми.

  • Граватар Егор Егор:

   Първоначално машината е настроена да пести вода. Ако нямате нужда от това, изберете опциите за интензивно накисване и изплакване. Ако не е достатъчно, има режим на изплакване + въртене. Там подът на барабан с вода набира.

 18. Граватар Лиана Лян:

  Машината е прекрасна. Измива добре. Гумата не смърди и не скача.

 19. Граватар Анастасия Анастасия:

  Не миришете на каучук, защото използвате химически прахове! Ние сме докарани от Финландия хипоалергенни, без мирис! А машината е просто ужасна! Смърдат след нея с гума! Погрижете се за здравето си и се отървете от токсичната машина възможно най-бързо! Което направихме.

 20. Граватар Валентин Валентин:

  Четох лоши и добри отзиви за бабешката машина на Eco, купих я преди половин година, не виждам минуси. Той перфектно почиства всякакви петна, по детски дрехи, както и върху възрастни, изплаква добре. И стиска също. И фактът, че имате гръмотевици и скокове, внимателно прочетете инструкциите за инсталиране. Необходимо е да развиете анкерните болтове, да калибрирате барабана и всичко ще бъде наред.

 21. Граватар Сергей Сергей:

  Страхотна машина на Samsung. Не го използваме дълго, направени бяха 10-15 измивания. Машината се изтрива перфектно, дрехите се измиват забележително, извиват се добре - ставаме почти сухи. Без петна, без следи от прах. Мирише добре. Стои така, сякаш се вкореняваме на място, почти безшумно поглеждаме в банята, за да видим дали изтрива или не. Когато си купих прах по-скъп като цяло, всичко е супер. Избрахме между Samsung и Bosch, докато не съжаляваме за това.

 22. Граватар Олег Олег:

  Имаме Samsung WF0707WJW. Измива се безупречно няколко години. Смешно е да чета възмутени отзиви за миризмата на каучук, вибрациите, лошото измиване. WW60J5213JW е страхотна кола. Очевидно тази статия е написана от конкуренти.

 23. Граватар Светлана Светлана:

  Обикновено повече от 4 години се изтрива.

 24. Граватар Андрей Андрю:

  Изтрива се по-добре, предишният беше Indizit.

 25. Граватар Азаке Azakov:

  Не виждам никакви мехурчета! Пране пране така. Като цяло с течение на времето всички машини започват да се мият слабо. Бялото бельо излиза сиво. Самата машина е шумна. Особено помпата.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини