Всичко за пералните машини

Вратата на съдомиялната не се затваря

вратата на съдомиялната не се затваряНеизправност в съдомиялната машина може да възникне в най-неподходящия момент. Така например се случва, когато зареждате машината с чинии и перилни препарати и изведнъж вратата не се затваря или не се вписва плътно, в резултат на това има голяма празнина, през която тече вода. Какво да правим в подобна ситуация?

Причини за неизправността

Първо трябва да разберете причината, поради която вратата на съдомиялната машина не е плътна или изобщо не се затваря. За да направите това, изключете автомобила от електрическата мрежа и пристъпете към неговата проверка и търсене на причини.

 • Ако уплътнителната гума се деформира, вратата няма да се затвори плътно.
 • Вижте дали контейнерът за съдовете е поставен правилно, вратата може да не се затвори, защото контейнерът трябва да бъде поставен правилно.
 • Проверете дали съдомиялната машина е инсталирана на нивото, може би вратата боли за нещо поради накланянето на машината, следователно не се затваря.
 • Проверете ключалката, ако тя е деформирана, тогава тя трябва да бъде поправена или подменена.

Заключване инсталация и ремонт

Напълно възможно е сами да замените ключалката на вратата на съдомиялната машина, преди да започнете работа, закупете оригиналната резервна част за вашия модел на машината. Разгледайте алгоритъма за подмяна като използвате съдомиялна машина Bosch:

 1. Монтажът започва с факта, че отваряме вратата на машината и по периметъра развиваме болтовете, държащи предния панел.

  Внимавайте да държите панела на вратата с ръце, така че да не пада и да дърпате проводниците зад себе си.

 2. Направете снимка на местоположението на проводниците на ключалката и ги изключете.
 3. След това в горната част на вратата трябва да развиете двата напречни болта, които държат ключалката.
 4. Вземете нова ключалка и я завийте на мястото на старата.
 5. Свържете проводниците и сглобете вратата. Монтажът на нова брава е завършен.

В някои случаи не можете да си купите нов замък, а да поправите стария. Обикновено пластмасовата „брава“ на съдомиялните машини откъсва държащите антени. Тук те могат да бъдат възстановени. Това ще изисква:

 • метална плоча с дебелина 0,5 мм и ширина 4 мм;
 • файл;
 • бормашина;
 • два малки винта;
 • малко търпение.

С помощта на файл е необходимо да се изострят неравните ръбове на счупените антени. И огънете скобата от калай, както е показано на снимката.

ремонт на заключване на съдомиялна машина

На следващо място, трябва да използвате бормашина, за да направите дупки с диаметър 1,5 мм отстрани на металната плоча. Отстрани на ключалката трябва да направите дупки с диаметър 1 мм, така че по местоположението си да съвпадат с дупките на плочата. Свързваме плочата и ключалката с малки винтове. Сега можете да поставите ключалката на вратата.

ремонт на заключване на съдомиялна машина

Сменете уплътняващата дъвка

уплътняваща дъвкаМонтирането на гумена лента, разположена по контура на съдомиялната машина под вратата, е още по-лесно. Помислете за подмяна на дъвка с примера на съдомиялна машина Zanussi.

 1. Първо трябва да откъснете старата дъвка с ръце.
 2. След това вземаме дъвката за вашата миялна машина, която може да бъде закупена в специализиран магазин за части.
 3. Сега трябва да поставите нова гумена лента на мястото на старата, така че тя да се вписва плътно в жлеба, като постепенно се движи по периметъра на кутията.
 4. Ако венеца Ако беше твърде дълго, тогава трябва да отрежете излишъка с ножица.

Какво да направите, ако вратата не се заключи

Много често, купувайки нов вградена миялна машина, потребителите се оплакват, че вратата се отваря много плътно и не се заключва в отворено положение. Това обаче не е причина да вдигате паника. Всъщност вратата ще се отвори добре само след нейното инсталиране и закрепване на фасадната врата.

В допълнение, машините имат регулируемо напрежение на пружината. При някои модели съдомиялни машини, например марка Samsung, болтовете за регулиране са разположени отгоре. Има съдомиялни машини като Bosch, в които болтовете за регулиране са разположени отстрани на вратата в долната част на съдомиялната машина.

За ваша информация! Колкото по-силно са затегнати болтовете, толкова по-големи усилия трябва да се положат за отваряне на вратата. По правило това усилие е от 2,5 до 8,5 кг.

регулиране на вратата на съдомиялна машина

Така че вратата на съдомиялната машина може да не се затвори по няколко причини, една от които е неправилната инсталация на вградената съдомиялна машина. В повечето случаи тази неизправност може да бъде отстранена със собствените си ръце. Бъдете търпеливи и следвайте инструкциите.

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar Specy Specy:

  Благодаря ти много! Помогна за спасяването на съдомиялната машина

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини