Всичко за пералните машини

Как да премахнете залепен пръст от пералня?

Как да премахнете задръстен чорап от пералняМалките дрехи, по-специално чорапите, се препоръчва да се перат в специални торбички или кутии. Въпреки това, малко домакини слушат този практически съвет, повечето просто зареждат няколко чифта чорапи в барабана за миене и започват цикъла. Не е изненадващо, че „този“ от мнозина ще се изгуби в машината. Оставянето на продукта вътре е забранено, тъй като представлява потенциална заплаха за оборудването. Нека да разберем как сами да вземете чорап от пералнята.

Къде се е установило нещо?

Има няколко места, където чорапът вероятно е заседнал. По-добре е да започнете теста от кухините, където можете да стигнете, без да разглобявате корпуса на машината. И само ако продуктът не се намира на близки места, ще трябва да пристъпите към пълно разглобяване на устройството. На първо място, по-добре е да проверите за наличието на залепен малък предмет:

  • пространството под уплътнителния маншет на вратата на люка;
  • дъно на резервоара;
  • дренажен филтър и охлюв;
  • системни разклонителни тръби.

За да определите местоположението на залепения пръст, трябва внимателно да почувствате и инспектирате всички потенциални места на „подслон“.

Можете да намерите продукта, който машината дъвче само по ръчен метод. Този метод е информативен, но трудоемък. Може да отнеме много време, за да „изпробвате“ частите на шайбата.

Търсене без разглобяване на автомобили

Както препоръчахме, търсенето на загубата е по-подходящо да започнете с лесно достъпни места на машината. В този случай е позволено да не се изключва оборудването от захранването и комуналните услуги. Първо широко отворете вратата на люка и огънете ръба на уплътнението. Внимавайте да не повредите маншета. Под гумената лента има впечатляваща празнина, където чорапът можеше да се задръсти. Ако продуктът се вижда в кухината под маншета, той трябва внимателно да се извади от корпуса.чорап, заседнал във филтър за боклук

В случай, че пространството под маншета беше празно, трябва да извадите източващия филтър. Той е разположен от предната страна на машината зад специален люк или долен фалшив панел на предната стена. Развийте филтърния елемент, като не забравяте да поставите парцал под дупката, за да съберете вода. Проверете филтъра за боклук и отвора за охлюви за очите си за чужд предмет.

За да инспектирате вътрешната структура на пералното оборудване, е по-добре да използвате фенерче, за да можете да видите фрагмент от изгубен чорап в тъмното.

Стигнете до дъното на резервоара

Ако „неразделните“ методи бяха неуспешни, ще трябва да положите повече усилия в търсенето. На първо място е задължително:

  • Изключете захранващия кабел от контакта;
  • изключете оборудването от домашните мрежи;
  • плъзнете уреда на просторно място, удобно за по-нататъшна работа.

След това трябва да отворите достъп до нагревателя. Местоположението на частта зависи от характеристиките на всеки конкретен модел на пералнята. На някои устройства нагревателят е разположен зад предната стена, на други - непосредствено зад задния капак. Развийте болтовете, отстранете стената на корпуса и потърсете мястото на закрепване на нагревателя. Направете снимка на местоположението на проводниците след това, разхлабете гайката и извадете елемента от корпуса. За вашето внимание ще се отвори малка дупка, в която също можете да намерите залепено малко нещо.

Внимавайте с нагревателя;

За да премахнете всеки малък продукт, който се е настанил в резервоара от шайбата, ще трябва да опитате и да демонтирате нагревателя. Нагревателят е един от най-важните елементи на машината, така че трябва да го извадите от кутията възможно най-внимателно. В края на теста е по-добре да обработите гумената облицовка на нагревателния елемент с всяко почистващо средство. Това ще осигури лесно по-нататъшно инсталиране на нагревателя. Ако наслагването на нагревателя в процеса на работа е повредено, винаги можете да го замените с нов.изваждаме нагревателя и през неговия отвор издърпваме чорапа от резервоара

Освен това, ако извадите нагревателя, забелязвате, че той е много мръсен, не забравяйте да почистите елемента от отломки и плака. Разтвор на лимон ще помогне за това (на 1 литър вода 200 грама лимонена киселина трябва да се излее в съд). Така че освен ефективно търсене на изчезналото нещо, ще предприемете превантивни мерки, за да почистите личния си „домашен помощник“ от мръсотия, боклук и котлен камък.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини