Всичко за пералните машини

Възможно ли е да добавите Domestos към пералнята

Възможно ли е да добавите Domestos към пералнятаОпитвайки се да извършват превантивно почистване от гъбички, плесени и мръсотия, много домакини се втурват да добавят Domestos в пералнята, за да постигнат пълна дезинфекция и да защитят здравето си. Този инструмент заедно със сода и оцет отдавна се счита за евтин, но много мощен почистващ препарат за домакински, санитарно оборудване и работни повърхности. Но не забравяйте за агресивните ефекти на лекарството, така че първо разберем дали е възможно да се запознае машината с Доместос. Аргументите за и против са дадени в статията.

Приемливо ли е да се използва такъв инструмент?

Много домакини ще кажат, че само белотата, Domestos, ACE и други подобни средства могат да се справят със замърсяването в пералнята. Но производителите не са съгласни с тяхното мнение и, напротив, категорично не препоръчват използването на споменатите марки за превантивно почистване, Причината за забраната е наличието в състава им на хлор - агресивен почистващ препарат, който може да навреди на вътрешността на машината.

Производителите препоръчват използването на Domestos и други продукти на основата на хлор в прането, само ако се подозира вирус или инфекция.

Но има предупреждение - само продължителният контакт с хлор е вреден за машината. Следователно еднократно почистване с интервал от поне 6 месеца няма да навреди дори на най-уязвимите части на машината: гумени уплътнения и маркучи с дюзи. Основното е стриктно да следвате инструкциите и да не забравяте за правилата за лична безопасност. Алгоритъм за почистване на автомобили с Domestos.Работете с Domestos само с гумени ръкавици

 1. Слагаме гумени ръкавици, за да предотвратим попадането на продукта върху кожата на ръцете.
 2. Ние се уверяваме, че в барабана няма мръсни неща.
 3. Равномерно нанесете течност върху барабана и маншета на люка.
 4. Затворете плътно вратата и не се приближавайте до пишещата машина за 20 минути.
 5. След 20 минути добавете още 50 ml Domestos към барабана и стартирайте машината, като използвате програмата Rinse.
 6. В края на цикъла повтаряме старта, избрах режим с температура на загряване на водата над 90 градуса и заспиване в основното отделение на тавата около 200 грама суха лимонена киселина.
 7. Изсушете барабана, маншета, вратата и контейнера за прах и оставете машината отворена за вентилация за поне час.

Измийте внимателно с Domestos. Необходимо е да се контролира процеса на почистване, тъй като често машината започва да се пука тихо. В този случай машината спира, а помпата, филтъра за отпадъци и маркучът за източване се промиват старателно. Не трябва да забравяме, че силният почистващ препарат ще провокира бързо изоставане на твърда плака и котлен камък, които причиняват запушвания и задръстване. Основното нещо е да реагирате своевременно, да ги премахнете и да продължите с измиването.

Ефектът от процедурата ще се появи веднага: гъбични отлагания и неприятна миризма ще изчезнат. Скалата от нагревателния елемент също ще бъде премахната, което ще увеличи експлоатационния живот на пералнята с още няколко години. Но ако финансовата ситуация позволява, е по-добре да изберете по-скъпи и нежни средства, вместо мощни почистващи препарати, Употребата им е абсолютно безопасна и цялостен резултат ще се отърве от вируси, бактерии, мръсотия и всички вдовици на гъбичките. Съвременният пазар предлага много възможности: дезинфекциращи меки гелове с кадифе, Vanish и Belle, които елиминират мухъл и мащаби Д-р Бекман, д-р TEN Антибактериални и корейски SANDOKKAEBI.

Къде в машината се образува мръсотия?

Не винаги е необходимо да се започне цялостно почистване с няколко цикъла и пълно почистване. Понякога е достатъчно да третирате най-болезнените места на машината със слабо решение на Domestos, което ще бъде много пъти по-бързо и по-безопасно. Говорим за най-благоприятните места за появата и възпроизвеждането на микроби и паразити: диспансер, боклук филтър, барабан и уплътняваща маншета. Ние действаме така.Форма върху маншета на люка SM

 1. Започваме със системата за източване, като повтаряме процедурата поне веднъж месечно. Намираме филтъра зад техническия люк в долния десен ъгъл и го развиваме. Изтичаме водата, след като поставим контейнер или парцал до нея. След това разделяме Domestos с вода и накисваме дюзата за няколко минути, след което изплакваме под чешмата и се връщаме на мястото. Правим същото с маркуча за източване.
 2. Обръщаме внимание на контейнера с перилния препарат, където бактериите и гъбичките обичат да се заселват. Натискаме фиксиращото капаче, издърпваме диспансера към себе си и изваждаме тавата. Изплакнете обилно под вода и в случай на силен застой разредете разтвора с гел за миене на съдове или измиване. За висококачествено почистване можете да използвате стара четка за зъби. Също така е най-добре редовно да дезинфекцирате тавата с малко количество Domestos.

Не забравяйте за отвора за съда за прах, който трябва да се измие и избърше на сухо.

 1. Отваряме вратата на люка и почистваме барабана и уплътняващия маншет с гъба, напоена с разтвор с оцет, Доместос, лимонена киселина или сода. С оцета трябва да внимавате - в машината ще се появи неприятна миризма, която може да се отстрани само с дълго изплакване с изливане в тавата на климатика.

Ако редовно извършвате описаните манипулации, тогава гъбичките и бактериите няма да имат време да се разпръснат из цялата пералня. Но при тежки стадии, както и когато вируси като хепатит, грип или туберкулозен бацил попаднат вътре в машината, е необходима пълна дезинфекция, В този случай е необходимо да попълните Domestos или други агресивни продукти на основата на хлор.

Удължете живота на машината

Производителите обещават, че машината ще издържи най-малко 5-7 години. Но при умело боравене и спазване на всички правила за работа, машината ще работи още по-дълго. И трябва да се даде приоритет на систематичните превантивни почиствания. Но и други събития са не по-малко важни:

 • омекотявайте водата по време на всяко измиване, като добавяте специални продукти;
 • внимателно проверете всички джобове, за да предотвратите попадането на малки предмети, хартия, бижута в резервоара и барабана;
 • Не претоварвайте барабана с неща, като помните максимално допустимото тегло на товара;

Не забравяйте за минималното натоварване на барабана, което е настроено средно на 1-1,5 кг сухо пране.

 • изберете за редовни режими на измиване с нагряване на водата под 90 градуса, при честа употреба на програми с висока температура, машината става уязвима за повреди;изсушете маншета на барабана и люка след измиване
 • използвайте специални мрежести чанти за пране на неща с метални елементи, проливане на вълнени изделия и обувки;
 • контролирайте процеса на измиване с цел навременна реакция на изтичане, нехарактерно почукване или тракане;
 • изсушете барабана и уплътняващата дъвка след всяко измиване;
 • оставете вратата на люка и таблата отворена, за да може свободният въздух да влезе в корпуса;
 • почиствайте филтъра за прах поне 1 път месечно;
 • стартирайте „празно“ измиване, ако не се планира използването на машината в близко бъдеще.

От особено значение е внимателното боравене с електроенергия. Така че, строго е забранено да изключвате машината, като дърпате кабела от контакта, в противен случай е лесно да развалите контролната платка. В идеалния случай трябва да свържете регулатор на напрежение към машината, за да изключите спадането на напрежението, които влияят неблагоприятно върху системата на устройството.

Наличието на автоматична машина от мръсотия, плесен и бактерии в пералнята се отразява лошо не само върху качеството на измиването, но и върху здравето на собствениците му. Domestos ще ви позволи бързо и ефективно да преодолеете всички натрупани неприятности, но само при стриктно спазване на правилата за безопасност.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини