Всичко за пералните машини

Как да демонтирате пералня

Как да демонтирате пералняОбикновено пералня се инсталира веднъж и за дълго време. Но внезапен срив, преместване или желание за извънредно пренареждане спешно ви карат да помислите за изключване и подготовка на машината за движение. Просто изключете всички маркучи и проводници и транспортирайте устройството до сервизен център или нов дом не работи - трябва да източите водата, да изсушите машината и да фиксирате барабана. Ще говорим за това как да разглобявате пералнята със собствените си ръце в съответствие с всички правила в статията.

Предварителни действия

Разглобяването на пералнята започва с подготовката за изключване от комуникациите. На първо място, говорим за захранване, но само ако не е необходимо да премествате калъфа за достъп до контакта и щепсела. Разбира се, машината, която трябва да бъде изключена, не трябва да бъде в процеса на измиване и в идеалния случай трябва да изсъхне добре след последния цикъл. Продължаваме в следния ред.

 1. Изключваме крана за подаване на вода на водоснабдяването (като правило, той се намира на тръбите зад пералнята или под мивката). Завъртете го по посока на часовниковата стрелка, докато спре. Най-често в машината се подава само студена вода, ако има топла вода, повтаряме процедурата с втория клапан.
  развийте входящия маркуч
 2. Преместваме устройството от стената, като редуваме всеки ръб напред. Ако вграденият модел е инсталиран или машината е твърде тежка и бавна, нарисувайте допълнителна двойка ръце.
  преместете машината, за да стигнете до комуникациите
 3. Изчислете такова разстояние от стената, така че маркучите да не са в напрегнато състояние и има достатъчно място за свободен достъп до задната стена.

Сега машината е готова за демонтаж. Остава да подготвите няколко контейнера и парцали за събиране на вода, както и плоска отвертка, клещи с кръгли носа и лепяща лента. Всичко това ще ви бъде полезно при разединяване на маркучите, за което ще обсъдим подробно по-късно.

Машинно запазване

Трябва да се разбере, че вътре в шайбата винаги има вода и ако тя не се източва, когато се накланя или скочи по време на транспортиране, течността лесно ще попадне върху окабеляването или електронната платка. Последиците от такова овлажняване са тъжни, така че е по-добре внимателно да „запазите” машината. За целта направете следното:източете водата от машината

 • поставяме подготвените контейнери зад машината под нивото на водната линия, а наоколо разнасяме подготвените парцали, бъдете готови за факта, че водата ще се разлее и пръска;
 • проверяваме дали клапаните за подаване на вода са затворени, струва си да се има предвид, че случайно можете лесно да завъртите превключвателите в отворено положение;
 • изчакваме около минута след затварянето на клапаните, така че налягането в маркучите да се нормализира;
 • махнете скобите на входящия маркуч от две страни, спуснете го в кофа или леген и източете водата.

За да развиете маркучите, е необходимо да ги завъртите по посока на часовниковата стрелка, а ако това е трудно да се направи, използвайте плоска отвертка, гаечен ключ или клещи. Пластмасовите гайки могат да се свалят само с ръка.

Внимание! Когато използваме инструменти, ние контролираме силата на натиск, тъй като прекомерните сили могат лесно да скъсат конеца и да повредят гайката.

Повторете процедурата с дренажен маркуч. Има няколко варианта в зависимост от наличния дренаж. Това може да бъде връзка към сифона на мивката, дупка в пода, общ водопровод или канализация, монтирана в стената. Основното е да завъртите превключвателя, да изключите водата, да разхлабите скобата (ако има такава, тогава гуменото уплътнение) и да извадите маркуча. Можете да оставите машината сама и да я оставите да изсъхне. През това време изсипете изцедената вода и избършете пода на сухо. За да не се подхлъзне по време на допълнителна подготовка на пералнята за преместване.

Подготовка на автомобила за транспорт

На финалния етап обикаляме пералнята от всички страни и проверяваме дали няма свързани кабели и маркучи.Веднага се препоръчва да отделите време за почистване на дюзите на мястото, където е изключен дренажът, за което вземаме четка и внимателно почистваме цялата мръсотия, натрупана по време на работа. Избърсваме приемника за прах на сухо, поглеждаме в изпускателния филтър и вътре в барабана. Също така не забравяйте:

 • извадете захранващия кабел или го поставете в специално предвидени слотове, а за надеждност - фиксирайте го с лента (тогава няма да се страхувате от случайно изключване или повреждане на щепсела);
 • развийте дръжките от корпуса на шайбата;
 • затворете и запечатайте вратата и приемника за прах с лента;
 • фиксирайте барабана, като поставите V-образно парче пяна в резервоара, напълнете го с лен, използвайки специални болтове или затегнете винтовете, осигурени на задната стена на корпуса.

Важно! По-добре е да изучите ръководството за употреба, приложено към машината, и да прочетете кой метод е по-подходящ в съществуващия модел.

Завършваме подготовката, като увиваме всички резервни части, маркучи, дръжки и шнурове в парцали или хартия. Ще бъде полезно да опаковате шайбата в рамката от пяна в магазина, да я увиете с плат или картон. Остава само да транспортирате машината до планираното място, като избягвате огъване, клатене и скачане.

Някои съвети

транспорт на перални машиниЗа да се опрости и обезпечи максимално възможно процесът на демонтаж на пералнята, всичко трябва да се прави внимателно, бавно и последователно. Елиминирайте бързината и инициативността, както и обърнете внимание на някои съвети.

 1. Преди да изключите машината от комуникации, фиксирайте всички крепежни елементи и фуги с маркер.
 2. Ако снимате последователността от действия, можете да спестите време и нерви при сглобяването.
 3. Напуканите или износени маркучи и шнурове трябва да бъдат сменени.
 4. Трудно е да демонтирате пералнята самостоятелно, тъй като машината тежи повече от 50 кг и няма издатини или дръжки, които са удобни за движение.
 5. След демонтирането се препоръчва да оставите устройството с вратата и таблата отворена за 1-2 дни, така че фугите с маркучите да изсъхнат.

Най-важното - не отлагайте подготовката за придвижване до последния момент и не бъдете мързеливи да изучавате инструкциите, предоставени с пералнята. Всяка брошура има подробни инструкции за демонтиране на определен модел, като се вземат предвид характеристиките на машината и нейните технически характеристики. Тогава процесът ще премине бързо, лесно и без наводнени съседи.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини