Всичко за пералните машини

Деликатното измиване е какво? За какво е?

Деликатно измиванеВсеки ден, отивайки на разходка или почивка, всички искаме да изглеждаме перфектно и добре. А гладените дрехи в ярки наситени нюанси също са важна част от цялостния ни външен вид. За да си
добър външен вид се превърна в реалност, не е необходимо всеки месец да сменяте гардероба поради избледнели тениски или пуловери. Основното нещо, което трябва да знаете и следвате правилата за пране за всички видове тъкани.

Тази статия ще разкрие отговора на въпроса: „Как да перете вълна и коприна, дрехи, които се основават на примеси от синтетичен материал? Както и кашмир плат, трикотаж и съвременни материали, които днес се използват главно за шиене на дрехи. Включително и такава, която е направена специално за спорт. “

За измиване на деликатни вещи е най-добре да закупите специални течни продукти. Ще бъде по-добре, ако напълно откажете почистващи препарати, съдържащи ензими. Когато използвате такива вещества, съществува заплаха нещата да загубят първоначалния си вид или напълно да се влошат.

Изключение правят онези прахообразни продукти, които са специално приспособени и създадени специално за измиване на вещи от вълна или коприна. Съставът на тези вещества безпроблемно включва ланолин и много други компоненти, които са отговорни за по-мекото измиване. И предотвратяване на влошаването на характеристиките на дрехите, направени от деликатни тъкани.

Полезни съвети

Кошница с многоцветно бельоЗа да запазите девствения вид на дрехите им, не е нужно да измисляте нищо свръхестествено.

Може би някои полезни съвети по този въпрос ще ви бъдат полезни и полезни, спазването на които понякога дори надхвърля очакванията:

 1. Със сигурност златното правило за измиване и не само деликатни, но и всякакви други неща, вие отдавна знаете: „Белите и цветни дрехи се перат отделно“.
 2. Когато избирате режим за пране на вълнени неща или да ги перете на ръка, е важно стриктно да следите времето, което прекарват във вода. Престояването в течността твърде дълго може да доведе до разтягане и загуба на първоначалната си форма.
 3. Облекло, на базата на деликатни тъкани, не понася измиване с висока температура. Максималната допустима температура за измиване е 30-40гр.
 4. Ако предпочитате машинно пране, не пренебрегвайте правилата и съветите на контролния панел на режим. Изключително деликатен режим на измиване е подходящ за вас. Не се препоръчва резервоарът на машината да се пълни с вода до максимум и е забранено използването на въртящия се цикъл, тъй като изключително дърпа нещата.
 5. Когато перате на ръка, не проявявайте ревност и разтривайте дрехите с усилие, това може да повреди структурата на тъканта, придавайки му неподходящ вид.
 6. Нещата от различни „фини“ материали не се страхуват толкова много от самото измиване, колкото от преденето и процеса на сушене. Вълнените, кашмирените и копринените изделия не трябва да се изтръгват. Цялата вода, която се съдържа в тях, трябва да се оттича независимо след измиване.
 7. Деликатните продукти се гладят строго от грешната страна, докато се използва режимът "на пара". Вълнените елементи заслужават специално внимание, което може да се глади само с марля, напоена с вода, поставена върху дрехите.

Тайните на красотата и издръжливостта на особено деликатните материи

Дантелата се счита за най-трудната и фина за грижа, тъй като деликатното тъкане и модели с необичайна красота изискват специални грижи.

За да може измиването да донесе желания резултат и в същото време сложното шарени тъкани напълно запази формата си, ще трябва да накиснете дантеления продукт в сода за пране със скорост ½ супени лъжици. л. ½ кофа с вода.

Времето за накисване трябва да бъде приблизително 2,5-3 часа. Когато дантелата е с особено деликатно тъкане, накиснете и измийте, като я поставите в специална торба, предназначена за безопасно измиване на деликатни вещи, или в памучна калъфка.

Трябва да се отбележи важна характеристика на измиването, присъща на ажурните салфетки. Преди да ги накиснете или започнете да перете, салфетките са пришити с големи шевове към всяка бяла тъкан. Спазвайки такова просто правило за пране, ще поддържате салфетките си във форма за дълго време. След измиване се препоръчва да гладите ажурния продукт, докато тъканта, в която са пришити, не се отлепва.

От поколение на поколение

Средства за пране на дрехиДнес пазарът на домакински химикали е наситен с огромно количество специални перилни препарати както за измиване, така и за изплакване на деликатни тъкани. Въпреки това има много народни средства, които са измислени и успешно използвани от нашите баби, а след това, предавани от поколение на поколение, са оцелели и до днес. Освен това тези средства не отстъпват на химикалите, продавани в магазина. А в някои случаи дори надминават съвременните аналози. Ето няколко прости, но ефективни фолк
означава:

 1. За да придадете на дантела чист бял цвят, добавете водороден пероксид в капацитета за изплакване на продукта, като се изчисли ½ чаша на 5 литра вода.
 2. По време на последното изплакване на дрехите добавете 1 супена лъжица в леген с вода. л. глицерин, който ще предотврати свиването на продукта. Освен това ще бъдете приятно изненадани от мекотата и нежността на измитите дрехи.
 3. Ако, като сте измили копринено нещо, изобщо нямате време да го погалите, не се разстройвайте преди времето. Поставете го в найлонов плик и можете спокойно да го оставите за няколко дни в хладилника.

Както можете да видите, няма нищо невъзможно, включително и да поддържате отличен изглед на любимите си неща. Така че не се колебайте да пазарувате и с удоволствие, без много караница, мийте деликатни неща.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини