Всичко за пералните машини

Какво налягане е необходимо за пералня?

водно налягане за пералняКогато живеете в жилищна сграда някъде в голям град, по някакъв начин не се замисляте какво налягане на водата имате във водоснабдяването, като правило е достатъчно автоматичната пералня да работи. Друго нещо са жителите на селските райони и малките градове, където състоянието на водоснабдителната система е в аварийно състояние, в тръбите почти няма налягане, което прави невъзможно свързването на пералнята - тя просто не работи, издава системна грешка.

В такава ситуация има два начина: да поставите оборудване за изпомпване под налягане или да купите пералня, която работи независимо от водоснабдяването. Всякакви други занаятчийски решения са най-вече неефективни и не решават проблема.

Изисквания за вода

състояние на водоснабдяванеРазличните производители на автоматични перални машини имат различни изисквания към водоснабдяването, което ще нахрани децата им. Много често това не зависи от капризите им, а от характеристиките на програмата, вградена в модула за управление на машината. Факт е, че разработчиците на софтуер за модерни перални машини се стремят да направят режимите на пране възможно най-кратки и максимално ефективни. И какво е по-лесно да спестите време? Разбира се, в комплекта вода в шайбата за съдове.

Колкото по-бързо се събира водата за измиване и след това изплакване, толкова по-малко време ще е необходимо за изпълнение на цялата програма за миене като цяло. Всичко би било наред, но германските, китайските и корейските учени забравят, свикнали да живеят и работят „в цивилизацията“, където няма проблеми с водоснабдяването, че тяхното оборудване може да работи не само в Санкт Петербург или Москва. Техните перални машини са необходими и в някое сибирско село, където водоснабдителната система е „100 години за обяд“ и не може да осигури минималното налягане, определено от програмата.

Недостатъчното налягане на водата във водоснабдяването може да не доведе до спиране на пералнята. Това обаче ще доведе до други проблеми: бавен прием на вода в резервоара и лошо измиване на почистващи препарати от кюветата, което ще се отрази на качеството на измиването.

Така че се оказва, че някой селянин ще си купи пералня, да речем от LG, с надеждата да опрости трудния си селски живот и в крайна сметка ще го закара обратно в магазина, защото не може да го свърже по никакъв начин. Според нас е време да поправим тази несправедливост. Като начало ще разберем при какви минимални стойности на налягането в автоматичните перални машини на различни марки ще работят.

 • Минималното водно налягане за перални машини LG, Samsung, Zanussi, Electrolux, Daewoo е 0,3 bar. В някои случаи отделните клапани от тези марки са оборудвани с входящи клапани, които приемат налягане от 0,4 бара, но в крайна сметка всичко ще зависи от софтуера.
 • Минималното водно налягане за шайби Beko, AEG, Ariston, Candy, Indesit, Whirlpool, в повечето случаи е 0,4 бара. Въпреки че много модели перални машини Indesit работят с по-ниско налягане на водата.
 • Минималното налягане на водата за автоматична пералня Bosch вече ще бъде около 0,5 бара. Около същия диапазон минималното водно налягане се възприема от пералня с марка Miele, въпреки че много ще зависи и от модела на такава техника.
 • Минималното налягане на водата за автоматичната пералня Atlant е 0,6 бара. В този случай пералнята Kuppersbusch е вид рекордьор, тъй като се нуждае от водно налягане от най-малко 0,8-0,9 бара. Въпреки че някои модели работят добре при 0,5 бара.

И какво е налягането във водоснабдяването на селото? Е, определено няма начин да се отговори на този въпрос. Всичко зависи от местността, но със сигурност се знае, че в редица случаи налягането в селското водоснабдяване не достига дори 0,1 бара, където тук ще работи автоматичната пералня.

Как да увеличите налягането?

Ниското налягане във водоснабдяването не е изречение. Можете да свържете специална бустерна помпа и така да увеличите налягането на водата до желаната стойност.

Друго нещо е, че това е допълнителен разход. За да получите по-ясна картина на бустерните помпи и тяхната цена, нека да дадем кратък преглед на такива агрегати.

 1. Помпа за повишаване на налягането WILO PB-088 EA. Сравнително евтина помпа с добри характеристики, която е подходяща не само за пералня, но и за душ, джакузи и други неща. Глава - 9,5 м, температура - от 0 до +60, мощност - 0,09 кВт. Цената е около 60 долара.
  Wilo-PB-088-д
 2. Помпа за повишаване на налягането GRUNDFOS UPA 15-90. Малко по-малко мощен блок, но все пак е повече от достатъчен, за да се гарантира нормалната работа на автоматичната пералня. Глава - 8 м, мощност - 118 W, работи абсолютно безшумно. Цената е около 90 долара.
  Grundfos-иРА-15-90
 3. Jilex Jumbo 60/35 P-24. Този модел на усилваща помпа е предназначен за тези, които се нуждаят от единица, която да осигурява няколко консуматора наведнъж. Например душ, миялна машина и пералня. Помпата дава максимална глава от 35 м, с консумация на мощност от 600 вата. Цената е около 107 долара.
  dzhileks-Джъмбо-6035-р24
 4. Марина Кам 80/22. Това е пълноценна помпена станция със съответните размери. Глава 32 м, дълбочина на всмукване на вода до 8 м, мощност 800 W. Средната цена е 170 долара.
  Марина-камера-80-22

Изборът на помпи за увеличаване на налягането във водоснабдяването е доста голям, а качеството им е на ниво. Вземете модела, който е оптимален по отношение на производителност и цена.

Измиване без подаване на вода

пералня без водоснабдяванеВ необятността на страните от ОНД се случва номинално водоснабдяване, но в него няма вода. При такива условия никоя помпена станция няма да помогне. Ако основният източник на вода за вашата селска къща е колона или кладенец в двора, има причина да получите автоматична пералня, която не е необходимо да бъде свързана към водоснабдяването. Има малко такива машини, за да бъдем точни, само три модела от една и съща марка - Gorenje.

Автономните перални машини Gorenie не трябва да бъдат свързани към водоснабдяването, тъй като към тях е прикрепен доста голям резервоар отстрани, в който се налива вода. За да започнете измиването, просто трябва да свържете пералнята към електрическата мрежа, издърпайте водата в резервоара и всичко - можете спокойно да я измиете. Освен това, миещият резервоар на Gorenie е толкова просторен, че обемът му може да бъде достатъчен за 2-3 измивания.

Между другото, можете да поръчате резервоар с увеличен обем, който ще съдържа достатъчно вода за 6 измивания.

В автономните шайби на марката Gorenie, освен входящия клапан, има помпа за налягане. Така водата преминава през входящия клапан на такава машина с доста високо налягане, измивайки праха в резервоара без проблеми. Качеството на измиване е много високо. Можете да научите повече за тази техника, като прочетете статията. Перални машини с резервоар за вода.

За да обобщим, отбелязваме, че автоматичната пералня трябва да работи правилно, необходимо е налягането на водата във водоснабдителната система да достигне минимум, който е програмиран в нейния контролен модул и да се възприема от входящия клапан. Ако налягането във водоснабдяването е под минималното, машината няма да работи. Изходът е от ситуацията - да поставите помпа за увеличаване и ако е възможно да изберете пералня, можете да вземете модел, способен да работи автономно. Успех

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Ната Нат:

  Купих машина на Атлант в селото и сега мисля коя помпена станция да взема, за да работя. Нямаме течаща вода.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Вероятно са се съгласили производителите на шайби, водопроводчици и производители на помпи.Някои правят автомобили с трудно водоснабдяване, други намаляват налягането във водоснабдяването, а трети произвеждат помпени станции. Приходите са разделени помежду си. Само се шегувам. Но във всяка шега ...

 2. Граватар Тим Тим:

  Защо помпи в долари, какво живеем в Америка? Ние имаме своя рубла, живеем в Русия, така че трябва да пишем в рубли, а не да се борим, да превеждаме!

 3. Граватар Иван Иван:

  Купихме миещ пистолет Gorya, един резервоар е достатъчен само за 1-2 измивания

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини