Всичко за пералните машини

Какво представлява турбо сушилнята в съдомиялната машина

турбо сушилня в съдомиялната машинаЕдна от важните стъпки в процеса на пране в машина е сушенето. Повечето от нас предпочитат автоматизиран процес над стоене с кърпа в ръце, докато избърсваме мокри съдове. Освен това, ако съдовете се оставят да изсъхнат на масата, тогава след изсушаване върху нея може да останат капчици, капки вода, така че сушенето трябва да обърне специално внимание. Единият вариант е миялна машина с турбо. Какво е това сушене и как работи, първо първо.

Защо е необходимо и какво дава?

Съдомиялните машини с турбо-сушене са подредени малко по-различно. Те имат допълнителен нагревател за загряване на въздуха, който се изпомпва в съдовете със специален вентилатор. Такова устройство наподобява сешоар за сушене на косата. Защо беше необходимо да се вгради вентилаторен нагревател?

Всичко е доста просто, за да се намали времето за сушене на чинии. Дори ако съдовете се заливат с гореща вода и след това се оставят да изсъхнат естествено, това ще отнеме повече време. Що се отнася до сушенето с турбо, този процес спестява вашето време, но в същото време консумира повече електроенергия.

Обърнете внимание! Допълнителните части в съдомиялната машина (нагревател и вентилатор) увеличават риска от неизправност на оборудването, а оттам и разходи за поддръжка.

Разликата между турбо-сушенето и други видове

Турбо сушилнята е само една от четирите възможни опции за сушене в съдомиялна машина. В допълнение към него има и:

  • кондензационно сушене;
  • интензивно сушене на базата на топлообменник;
  • сушене на зеолит.

Що се отнася до първия тип, това е най-обикновеното сушене, с други думи сушенето по естествен начин. При последното изплакване съдовете се заливат с гореща вода и след това изсъхват почти при нормални условия. Това прави миялната машина по-евтина, за разлика от описаните от нас машини.

сушене на топлообменници

Интензивното сушене се появи в резултат на комбинирането на двете по-горе. В автомобилите няма вентилаторен нагревател, но в същото време е вграден топлообменникът, който е резервоарът със студена вода. Поради температурната разлика има разлика в налягането на въздуха, което води до нейната циркулация. Благодарение на това ястията изсъхват по-бързо от обикновено и няма консумация на енергия. В допълнение, самите съдомиялни машини също са по-евтини от тези, които имат турбо сушилня.

Сушенето на зеолит се счита за най-новата технология за сушене. Той се основава на свойствата на минерал, който абсорбира влагата, като същевременно генерира топлина. Тази топлина се сервира върху чиниите.

Зеолитната технология е рядка, за разлика от скъпото и бързо турбо сушене.

Модели на съдомиялни машини с тази функция

Ще проведем кратък преглед на съдомиялни машини със сушене с горещ въздух. Сравнете техническите им характеристики.

Hansa ZIM 476 H - машина за миене на пода с ширина 45 см, предназначена за измиване на не повече от 10 стандартни комплекта съдове. Според характеристиките, много добра техника с висок клас на консумация на енергия A ++. Разходите за вода са около 9 литра, а нивото на шума не надвишава 47 dB. Съдомиялната машина е оборудвана с шест програми, пълна защита срещу течове на вода. Един минус - няма блокиране от деца. Средната цена е около 220 долара.

Hansa ZIM 476 H

Asko D 5536 XL -съдомиялна машина в пълен размер Ширина 60 см, проектирана да бъде напълно интегрирана в мебелите. Такава машина ще измие за около 210 минути около 13 комплекта чинии. Привлича малка консумация на вода от около 10 литра, ниско ниво на шум от 46 dB, както и 12 програми за измиване. Има индикатор за предупреждение за сол, има и тава за фондове 3 в 1. Средната цена е около 1000 долара.

Asko D 5536 XL

Kaiser S 45 I 84 XL е миялна машина за среден клас, която може да измие до 10 комплекта в един цикъл. По вид инсталация се отнася до тесни напълно интегрирани машини. Има всички необходими режими, включително за крехки ястия. Цената е около 789 долара.

Kaiser S 45 I 84 XL

Asko D 5554 XL FI - миялна машина за 14 комплекта стандартни ястия.Този модел има 14 програми за измиване, но в същото време консумацията на вода е 11 литра, електрическата мощност е малко повече от 1 кВт. Нивото на шума е намалено до 44 dB. За най-различни програми функцията "лъч на пода", турбо сушене и други "чипове" ще трябва да платят поне 1400 долара.

Asko D 5554 XL FI

Kuppersbusch IGV 6509.4 - тази премиум красавица ще струва 2330 долара. За какво трябва да се плати? За ниско ниво на шум - само 42 dB, за капацитет 13 комплекта и консумация на вода - 9,5 литра. Има малко програми, само 5, но те са достатъчни за висококачествено миене на съдове. Този модел има всички нива на защита, но няма автоматично определяне на твърдостта на водата. Останалото, за което ще платите, е немска марка и съответно изграждане на качество.

Kuppersbusch IGV 6509.4

Списъкът с модели, разбира се, можете да продължите, има много съдомиялни машини с подобна функция на сушене. Анализирайки различни модели, стигнахме до извода, че дори сред нискотарифните машини има и такива, които изсушават с горещ въздух. От вас зависи да решите дали турбо-сушенето или кондензацията е по-добра; това не се отразява особено на цената на самата машина. Да, и турбо сушенето по принцип може да бъде изключено, ако не искате да преплащате за енергия. Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини