Всичко за пералните машини

Какво представляват съдомиялните машини с отворен панел

съдомиялни машини с отворен панелНякои потребители смятат, че съдомиялна машина с отворен панел се нарича така, защото вратата й не предполага поставяне на мебелна фасада. А отпред, в горната част на тялото, е разположен контролния панел, точно както на пералня. Доста интересно мнение. Какво от всичко това е вярно и какво е измислица, нека разберем. Като цяло, нека разберем повече за този тип миялни машини.

Каква машина е това?

Познатата на всички ни съдомиялна машина има контролен панел (бутон или докосване) в горния край на вратата. Можете също да видите дисплея в горния край, но има модели на вградени съдомиялни машини, в които контролния панел се извежда напред, точно като шайбите. Такъв панел не се крие по време на миене на съдове и винаги може да се види пред вас. Отвореният панел се нарича така, защото инсталираната фасада за мебели не го затваря, което неминуемо се отразява на естетиката на кухнята.

Отвореният панел на съдомиялната машина може да бъде електронен или може да бъде механичен.

Какво означава това? Има категория потребители на съдомиялни, които категорично не искат да виждат оборудването пред себе си, затова го крият зад мебелната фасада. Съдомиялната машина със скрит панел е скрита напълно и не се различава от другите шкафове и шкафове на кухнята. Невъзможно е напълно да скрием съдомиялната машина с отворения панел, но това не е това, което им подхожда, но няма да изпреварим себе си.

Какви са неговите предимства и недостатъци?

Бих искал да знам по-конкретно какво представлява съдомиялна машина с отворен панел, струва ли си изобщо да си купите. За да направите избор, трябва да изучите плюсовете и минусите на такава техника. Да започнем, според традицията, с плюсовете.

 1. Достъп до контролния панел по всяко време, за да промените програмата за пране.
 2. Понякога можете да разгледате процеса на миене, без дори да отидете в съдомиялната.
 3. Стилна ергономия, която влияе върху интериорната композиция на цялата кухня.

Последното предимство в нашия списък е оценяващо, но мнозина ще се съгласят, че кухня, проектирана в стила на Hi-Tech, перфектно ще възприема ярък панел, който свети с многоцветни индикатори. Такъв елемент красиво ще допълни интериора, придавайки му изразителност. Сега за минусите.

Вече споменах един относителен недостатък, който казва, че отвореният панел винаги се вижда. Но, за съжаление, този недостатък не е единственият.

 1. Първо, моделите с това разположение на контролните панели се считат за изключителни. За това производителят хвърля 20-30% от разходите, независимо от каквито и да е аргументи.
 2. Второ, отворен панел е по-уязвим от повреди и замърсяване, той трябва постоянно да се избърсва. И ако случайно се разлее вода по нея, тогава късо съединение не е изключено.

В кухнята всичко може да се случи по време на готвене. Ако малко количество влага попадне на контролния панел, това вече е заплаха.

 1. Трето, отвореният панел на съдомиялната машина за бебето е дори по-добър от бонбоните и ръцете ви протегнат ръка. Ситуацията може да бъде защитена от деца, но, както се оказа, не всички автомобили с отворен панел го имат. Така че не можете да следите родното дете и не се знае какво може да се случи.

Примери за модели

С предимствата и недостатъците на съдомиялна машина с отворен панел разбрахме, сега нека да видим какви конкретни модели на такива машини предлага пазарът днес. Офертата е малка, така че нашият преглед ще бъде кратък.

Smeg PLA6442X2Нека започнем ревюто с миялната машина Bosch Serie 6 SCE 52M55. Това е компактен модел, частично вграден, който може да се използва като свободно стоящ. Той съдържа 8 комплекта чинии и може да мие чинии с помощта на 5 програми. Моделът е напълно защитен от течове, има ширина 60 см и куп различни функции. Добре направено стартиране на таймера за забавяне. Можете да забавите старта на изпълнение на програмата от 1 до 24 часа. Машината е малко скъпа.Текущата цена, като се вземе предвид отстъпката от 733 долара, но какво можете да направите, прословутото доплащане за ексклузивно.

Smeg PLA6442X2. И това е ярък пример за пълноценна съдомиялна машина с отворен панел. Също така не е възможно да го купите евтино, но за разлика от предишния модел, той съдържа 13 комплекта прибори. Можете да измиете цялата планина. Тя е натъпкана, като всички автомобили на Smeg, към очните ябълки:

 • дисплей и модерно електронно управление;
 • 9 режима на измиване;
 • функция на половин товар;
 • защита срещу детска намеса;
 • пълна защита срещу течове;
 • сензор, който контролира чистотата на водата;
 • набор от индикатори, показващи наличието на сол и препарат за изплакване и т.н.

Надеждността на машината също не се съмнява сред специалистите, но за тази надеждност ще трябва да се плати много. Средната цена на модела е около 1135 долара и това също отчита отстъпката.

Siemens iQ500 SK 76M544. Друг компактен модел на съдомиялната машина с отворен панел. В кошниците на тази машина могат да се настанят 6 комплекта съдове, но камерата за миене не е достатъчно голяма, за да може да се мият големи предмети в нея. Машината работи тихо, разполага с цели шест програми и огромно разнообразие от различни функции, включително ексклузивни такива като Vario Speed ​​Plus или Extra Dry. Моделът се отличава с нисък шум по време на работа и добра ефективност. Средната цена е 932 долара.

Така че сте убедени, че съдомиялните машини с отворен панел могат да бъдат много напреднали в техническо отношение, но цената им понякога е огромна. Заслужават ли си тези коли парите си? Специалисти и производители казват, че са, но ние няма да вземем думата им за това. Нека видим какво казват хората, може би техните отзиви ще хвърлят светлина върху основния ни въпрос.

Мнения на хора

Наталия, Москва

Придобих Siemens iQ500 SK 76M544 миналата година. Много добра кола и най-важното малка. Побира малко ястия, но този капацитет е достатъчен само за мен. Измива почти всякакви замърсявания, дори старите тигани в тази машина се актуализират във времето. Отброяването светва на дисплея и винаги можете да видите колко време остава до края на измиването. Не всяка машина има такъв „чип“ и моят Siemens изглежда необичаен, не като всички останали. Пет точки!

Александра, Твер

Siemens iQ500 SK 76M544 изпълнява функцията си безупречно. Обработва добре таблетки 3 в 1. Още не съм опитвал праха, но мисля, че ще се измие нормално с него. Живеем заедно със сина си, така че имаме достатъчно такава малка миялна машина, тя няма да е подходяща за голямо семейство. Малко е скъпо. Условно препоръчвам!

Моята препоръка е обусловена от факта, че цената на модела е твърде висока. Според мен това не е оправдано от разходите на производителя, но може би греша.

Иван, Набережные Челни

Много стилна миялна машина Smeg PLA6442X2 с контролен панел, който винаги е под ръка. Изработена е от много добри материали и на пръв поглед прави благоприятно впечатление. Машината може да направи много. Не разбирам половината функции и не ги използвам. Достатъчно е за мен, че тя мие съдове перфектно и не се счупва, в противен случай нека да разберат експертите. Препоръчвам го!

Алена, КраснодарBosch Serie 6 SCE 52M55

Купената съдомиялна машина Bosch Serie 6 SCE 52M55 миналата година дори не можеше да издържи година, тя се счупи. Нагревателният елемент не е в ред. Замениха го с нас безплатно, тъй като гаранцията все още не е изтекла. Сега всичко свърши и с ужас очаквам да се счупи нещо друго. Съдомиялната е скъпа и не бих искала да я загубя. Може би това е просто фабричен брак, или може би факт е, че Бош е нагло, те започнаха да правят техниката „на пода на свирката“.

Сергей, Москва

Предишната година си купих първатасъдомиялна машина Hansa ZWM 416 WH Ширина 45 см. Опитът от експлоатацията му беше неуспешен. Първо, както се оказа, нямам нужда от толкова голяма машина, защото не натрупвам толкова много ястия, и второ, тя се счупи за първи път от пет месеца, а след това имаше втора и трета повреда. В резултат на това машината трябваше да бъде поставена на части.

След известно време се сдобих с надеждна и скъпа машина Bosch Serie 6 SCE 52M55 компактни размери. Попитайте какво означава „компактен“? Много проста, тази машина има много малки размери 60 х 50 х 60 см. Поставих тази „троха“ точно на ръба на кухненския плот и го използвам при нужда. Много съм доволен, защото съдовете ми винаги блестят и запечатват с чистота!

Така разбрахме какво представлява миялната машина с отворен панел. Надяваме се да намерите тази информация за полезна. Опитахме се да бъдем максимално обективни и ако някъде, по безмисленост, „отиде твърде далеч“, тогава ни прости за това. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини