Всичко за пералните машини

Какво е съдомиялна машина с половин товар

икона на половин товарКогато купувате съдомиялна машина, хората често се натъкват на продавачи, които възхваляват техниката и споменават функцията за половин товар. При голям поток от информация потребителят не разбира напълно каква е тази функция, как работи и дали има нужда от нея. По-добре е да се справите с всички тези проблеми предварително, отколкото да съжалявате за покупката по-късно. Нека да поговорим за всичко в ред.

Принцип на половин товар

Половинното зареждане е специална функция, която ви позволява не само да зареждате по-малко количество чинии, но и да използвате по-малко вода, което означава, че по-бързо се нагрява и пести енергия. В съдомиялна машина без половин зареждане, разбира се, можете да заредите по-малко количество чинии, но водата все пак ще се консумира толкова и времето за миене няма да бъде намалено.

За ваша информация! В съвременните скъпи модели те се справят без половин товар, като вграждат специални сензори, които определят степента на замърсяване на съдовете, тяхното количество, автоматично намалявайки подаването на вода и времето за миене.

В повечето съдомиялни машини производителите са осигурили половин товар и той може да бъде избран за всеки от три основни режима:

 • интензивен;
 • икономичен;
 • предварителни.

Предимства и недостатъци

подреждане на чинииКакво означава и как работи тази функция са подредени. Но дали е необходимо половин товар, отговорът не е толкова прост. За да направите това, избройте неговите предимства:

 • значителни икономии на вода;
 • по-малко потребление на енергия;
 • бързо изпълнение на програмата;
 • липса на планински ястия след хранене и необходимостта от натрупването му.

Що се отнася до недостатъка, неудобната употреба на таблетки 3 в 1. може да се дължи на тях. Или ще трябва да харчите повече такива таблетки, или всеки път да разделите таблетката наполовина. Единственият изход е да използвате почистващи препарати поотделно и в ръчната им дозировка.

Въз основа на това можем да заключим, че ако имате малко семейство и сте свикнали да миете чинии след всяко хранене, тази функция ще бъде полезна. Ако често не се налага да миете чиниите или ако съдовете ще се зареждат след ядене и готвене, функцията за половин зареждане в съдомиялната машина ще стане непоискана, ще плащате само за тази опция.

Подреждане на ястия

половин товарАко бункерът на съдомиялната машина е само наполовина пълен, тогава съдовете трябва да се поставят в кошници по специален начин, за да се гарантира висококачествено измиване. В зависимост от марката и модела на съдомиялната, разположението на съдовете при половин товар може да варира. В някои съдомиялни машини, когато са натоварени наполовина, съдовете се поставят само в горната кошница, в други се изисква зареждане в долната кошница, за други немитите кухненски прибори се разпределят равномерно между две кошници.

За да установите как точно да подреждате съдовете в домашния си помощник, трябва внимателно да прочетете инструкциите, всичко трябва да бъде обяснено в него. След като разберете в кои кошници е необходимо да поставите съдовете в режим на половин товар, проучете общите препоръки за подреждането на чинии, които са уместни при стартиране на съдомиялната машина във всеки режим. Това са препоръките.

 • Поставете тиганите и шпатулите хоризонтално в предната част на кошницата с прибори.
 • Поставете лъжици, ножове, вилици вертикално в специални клетки.
 • Всякакви крехки съдове трябва да се поставят така, че да не се допират по време на миене, тъй като машината вибрира по време на миене.
 • Подредете малко количество съдове по-свободно и така че да не вибрира, закрепете го с ключалки.

Съдомиялни машини с тази функция

BOSCH SMS 53N12 - съдомиялна машина на известна немска компания и сглобена в Германия има стандартни размери и следователно капацитетът е 13 комплекта ястия. По принцип това не е малко, но тъй като производителят е осигурил функция за половин товар в съдомиялната машина на тази модификация.Също така машината е оборудвана с всички необходими програми, има само 5 от тях, има всички степени на защита. Средната цена е 939 долара.

BOSCH SMS 53N12

BOSCH SPS30E32RU - дори и в тази тясна машина от 45 см има функция за спестяване на вода и време, поради по-малко натоварване на кошници. Пълно зареждане са 9 комплекта ястия. Машината има основна конфигурация, само 3 програми. Трябва да се отбележи, че е доста шумно. Средната цена е 386 долара.

BOSCH SPS30E32RU

BEKO DFS 05010W - сглобяване на турска съдомиялна машина, която при пълно зареждане включва 10 комплекта чинии. Машината има средно ниво на шум, защита от деца и течове, както и 5 програми за пране. Средната цена е 280 долара.

BEKO DFS 05010W

MIELE G4203 SC CLST Active - тази машина, сглобена в Чехия, е предназначена за 14 комплекта стандартни ястия. Отличава се с рокаджиите от неръждаема стомана, наличието на турбо сушилня, функция на половин товар, пълна защита срещу изтичане на вода. За такъв монтаж ще трябва да платите около 877 долара.

MIELE G4203 SC CLST Active

За ваша информация! Съдомиялната машина INDESIT DSR 15B3 RU, както и машините CANDY CDP 4609, ELECTROLUX ESF 9420 LOW, нямат разглежданите от нас функции.

Така че зареждането на съдомиялната машина наполовина е много полезна функция, особено за малко семейство. Съдомиялни машини от различни ценови категории са оборудвани с подобна функция, така че всеки може да намери подходящото оборудване за себе си. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини