Всичко за пералните машини

Каква е функцията 3 в 1 в съдомиялната машина?

Отделение за таблетки 3 в 1В описанието на много модерни съдомиялни машини можете да видите функцията 3 в 1, но не всички купувачи знаят какво представлява. Всъщност това е много полезна функция и именно на нея ще посветим днешната си публикация. Ще дешифрираме обозначението 3 в 1, ще ви кажем как функционира функцията 3 в 1 в съдомиялната машина и какви възможности предоставя на потребителя.

Каква е същността на тази функция?

Специалната функция 3 в 1 позволява на съдомиялната машина да разпознава таблетки и капсули, които съдържат препарат, препарат за изплакване, сол. Съставът на тези таблетки е сложен, така че съдомиялната машина трябва да стартира специална програма, която ще разтваря слоевете на таблетката постепенно, на различни етапи от програмата за миене.

Какво дава? Това ви позволява значително да подобрите качеството на измиване поради навременното въвеждане на определени слоеве таблетки 3 в 1 в процеса на изпълнение на програмата. Според някои западни експерти, използването на система 3 в 1 може да подобри качеството на миенето на съдове, като цяло с 8-12%. Как работи тази функция?

  1. Отворете вратата на съдомиялната машина.
  2. Зареждаме таблета в специално отделение за почистващи препарати.
  3. Стартираме всяка програма за пране.
  4. Специален сензор ще открие наличието на 3 в 1 таблет и ще коригира програмата.
  5. Изчакваме края на измиването и получаваме чисти съдове.

Въпреки че таблетката 3 в 1 съдържа сол, не оставяйте резервоара за сол на PMM празен. Допълвайте го редовно.

Ако вместо това3 в 1 таблетки за съдомиялна машина сложете праха и изплакващия препарат, сензорът също ще го разпознае. Програмата ще бъде коригирана за прах.

Какви хапчета мога да използвам?

Ако сте закупили съдомиялна машина 3 в 1, много скоро ще помислите за закупуване на подходящ препарат. Така че какви хапчета могат да се нарекат подходящи, нека да разберем.

  1. Таблетки 2 в 1. Днес те рядко се срещат на пазара. Такива таблетки съдържат само компресиран препарат и препарат за изплакване.
  2. Таблетки 3 в 1, капсули 3 в 1. Тези продукти съдържат сол, препарат за изплакване и перилен препарат. В таблетките това са сухи компресирани компоненти, а в капсулите те са в течна форма.
  3. Таблетки 4 в 1. Това са таблетки, които се състоят от 4 компонента: сол, препарат за изплакване, почистващ препарат и специален инструмент, който предпазва стъклените съдове от повреди.
  4. Таблетки 5 в 1. Многокомпонентни таблетки, които освен сол, прах и препарат за изплакване съдържат сложни разтворители за петна и защитна химия.таблетка за съдомиялна машина

Днес собствениците на съдомиялни машини използват активно таблетирани продукти 7 в 1, 10 в 1 и дори 12 в 1. Всички тези инструменти са отлично разпознати от съдомиялни машини с автоматизация 3 в 1, така че не се притеснявайте.

Ако няма такава функция?

Необходима ли е тази функция в съвременната миялна машина? Може би какво е необходимо, но ако не е и искате да използвате хапчета? Между другото, много потребители задават този въпрос. Ами ако миялната машина не е оборудвана с функция 3 в 1, мога ли да използвам таблети?

Най-често инструкцията не забранява това, няма да има вреда в съдомиялната машина, но също няма да има полза за вас. Представете си сами. Съдомиялната машина започна програма за миене, разтвори таблетката през първите 20-30 минути, приготви миещ разтвор, като смеси безопасно в нея и праха, и солта, и средствата за изплакване. В края на програмата ще получите чиста чиния, която беше измита без изплакване, тъй като се разтвори в самото начало на измиването.

Оказва се, че при липса на функция 3 в 1 няма смисъл да преплащате за многокомпонентни таблетки, тъй като някои от тези компоненти ще бъдат измити в канализацията без никаква полза. Няма смисъл да купувате дори 2 в 1 таблетки, да не говорим за таблетки, съдържащи 5,7, 10 или повече компоненти.

Като обобщение искам да кажа, че липсата на функция 3 в 1 в съдомиялна машина не разваля оборудването. Ако използвате правилната дозировка на прах и препарат за изплакване, можете да постигнете невероятен ефект на чистота, дори без новомодни технически "чипове". Успех

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини